Γεννηματά: Μονάχα ενωμένοι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα ψηλά

Γεννηματά: Μονάχα ενωμένοι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα ψηλά

«Έχουμε επίγνωση της δική μας ευθύνης σήμερα και την αναλαμβάνουμε», δήλωσε, μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

kinal12
«Η μάχη της Κρήτης και η αντίσταση του Κρητικού λαού στο ναζισμό αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Τιμούμε την μνήμη των αγωνιστών και παίρνουμε δύναμη από το παράδειγμά τους» δήλωσε από την Κρήτη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Έχουμε επίγνωση της δική μας ευθύνης σήμερα και την αναλαμβάνουμε. Εμείς σήμερα πρέπει να ξεφύγουμε από την αιχμαλωσία της επιτροπείας. Μονάχα ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πάμε την Ελλάδα ψηλά», πρόσθεσε.

IMG_2368_2


Δήλωση Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, κατά την επίσκεψή της στην Αντιπεριφέρεια Κρήτης με έδρα τα Χανιά, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και του Γραμματέα της Κ.Ο Βασίλη Κεγκέρογλου:

Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, ήρθε εδώ στα Χανιά για να βρεθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφές, αλλά βεβαίως και των Δήμων και της Περιφέρειας. Είμαστε και πάλι σήμερα εδώ γιατί υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και θέλουμε να πιέσουμε για να λυθούν τα προβλήματα. Πριν απ’ όλα, να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες για τα σπίτια και την αγροτική παραγωγή, που καρκινοβατούν επειδή η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται την Αυτοδιοίκηση, αλλά να βγουν και οι αποφάσεις χρηματοδότησης των Δήμων και της Περιφέρειας που και αυτές καθυστερούν αδικαιολόγητα .

Κλείσιμο
Εμείς θα ξαναπάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, έτσι ώστε να προχωρήσουν και οι μελέτες και η υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων από τους δήμους και από την Περιφέρεια.

Θέλω όμως να σταθώ και σε μια σημαντική πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής. Επειδή διαπιστώνουμε ότι υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση σχεδόν 4 χρόνια για να προχωρήσει το σημαντικότατο έργο του ΒΟΑΚ, εμείς προτείνουμε και θα καταθέσουμε άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε όλες οι αρμοδιότητες για την μελέτη, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση του συνολικού οδικού δικτυού να μεταφερθούν στην Περιφέρεια.

Θεωρούμε ότι η Περιφέρεια απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να αντέξει τα βάρη και είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα, για μην έχουμε μετά από λίγα χρόνια να λέμε πάλι, τί θα μπορούμε να έχει γίνει σε αυτόν τον τόπο και δεν έγινε.

Εμείς λοιπόν λέμε όχι στην γραφειοκρατία, λέμε όχι στα εμπόδια που βάζει το κεντρικό κράτος στην Περιφέρεια, λέμε Ναι στην Περιφέρεια και εμπιστευόμαστε την Κρήτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης