Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις ευρωεκλογές «όλη η Κρήτη να βαφτεί μπλε»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις ευρωεκλογές «όλη η Κρήτη να βαφτεί μπλε»

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί από το πρωί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη - Το μήνυμα για τον ΦΠΑ και η παραίνεση στους νέους: «Να ψηφίσετε ό,τι θέλετε, αλλά να ψηφίσετε»

mitsotakis-ekso
«Εμείς θα μειώσουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα κανονικά, όπως ίσχυε παλιά». Αυτή ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι η επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στα επίπεδα που ήταν επί κυβέρνησης ΝΔ δεν αφορά βασικά προϊόντα όπως είναι ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά.

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί από το πρωί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη. Ξεκινώντας από το Ηράκλειο, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς συντοπίτες του Κρητικούς. Αρκετοί από τους πολίτες που του μίλησαν, του είπαν ότι για πρώτη φορά θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για τη στήριξη τους και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για πρώτη φορά υπάρχει η βάσιμη προσδοκία το βράδυ των ευρωεκλογών «όλη η Κρήτη να βαφτεί μπλε». Στις συζητήσεις που είχε, ήταν σχεδόν καθολικό το αίτημα να κάνει πράξη τη βασική δέσμευση του για μείωση των φόρων και των εισφορών που τόσο έχουν πλήξει τη χώρα και ιδιαίτερα την Κρήτη, της οποία η οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και έχει να ανταγωνιστεί άλλους τουριστικούς προορισμούς στο εξωτερικό. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απάντησε στους πολίτες λέγοντας πως «θα μειώσουμε τους φόρους ώστε να μένουν περισσότερα λεφτά στην τσέπη σας».

mitsotakis-1
mitsotakis-4


«Να ψηφίσετε ό,τι θέλετε, αλλά να ψηφίσετε». Αυτή ήταν ή παραίνεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε νέους που συνάντησε. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και μία στάση σε μία κινητή μονάδα αιμοδοσίας. Εκεί, συζήτησε με εθελοντές στρατιώτες που στελέχωναν τη μονάδα και υπογράμμισε τη σημασία που έχει να γίνουμε -όσοι μπορούμε- εθελοντές αιμοδότες. Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της ΝΔ συνομιλησε με συμπολίτη μας με διπλή υπηκοότητα (αλβανική και ελληνική) ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα μου. Είμαι Αλβανός και ψηφίζω Νέα Δημοκρατία. Έχω οικογένεια και δύο παιδιά. Νόμους θέλουμε, νόμοι χρειάζονται, για να μπορέσουμε να ζήσουμε σωστα». Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε με την επισήμανση του ότι είναι ανάγκη επιτέλους οι νόμοι που ψηφίζονται να εφαρμόζονται κατά γράμμα. Και δεσμεύτηκε ότι με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρέθηκε με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης με τη στήριξη της ΝΔ, κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη με τον οποίον συνέχισαν τον περίπατο τους στο Ηράκλειο ενώ κατέληξαν στο εκλογικό του κέντρο.

Κλείσιμο
mitsotakis-2
mitsotakis-5
mitsotakis-3


«Δεσμεύομαι ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων»

«Συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια από την τελική φάση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μια μαύρη σελίδα της Ιστορίας και ένα βαθύ τραύμα στη συλλογική μας μνήμη», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του με αφορμή την αυριανή ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.

«350.000 Πόντιοι αδερφοί μας υπήρξαν θύματα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου, μέσω μαζικών εκτελέσεων, βίαιων εκτοπισμών και ανείπωτων αγριοτήτων.Πρόκειται για ένα από τα φρικτά εγκλήματα του περασμένου αιώνα για το οποίο δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη», συνεχίσει ο πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτει: «Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και κρατάμε ζωντανή την ιστορική μας συνείδηση. Όχι για να αναμοχλεύσουμε ιστορικά πάθη, αλλά ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της περιόδου εκείνης. Αλλά και γιατί η ανάδειξη και αποδοχή της ιστορικής αλήθειας, είναι τελικά η βάση για την οικοδόμηση σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας».

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει: «Δεσμεύομαι ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Σε συνεργασία με τις ποντιακές οργανώσεις, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα. Γιατί το θέμα είναι πάνω από όλα εθνικό και αφορά ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του Ελληνισμού, τους Ποντίους αδερφούς μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης