Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτα για τη ΝΔ τα δικαιώματα των εργαζομένων

Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτα για τη ΝΔ τα δικαιώματα των εργαζομένων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε εκδήλωση με εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Δεσμεύτηκε για νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας

mitsotakis_me_idiwtiko_tomea
«Τέσσερις είναι οι δεσμεύσεις μας. Πρώτον καλύτεροι μισθοί, δεύτερον καλές και σταθερές θέσεις εργασίας, τρίτον περιφρούρηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και συμμετοχή τους στην επιτυχία των επιχειρήσεων, τέταρτον σύνδεση της αγοράς εργασίας με την κατάρτιση και την εκπαίδευση και πέμπτον μέτρα - ειδικά για τις γυναίκες - που να συμφιλιώνουν την προσωπική τους ζωή με την εργασία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι θέσεις απασχόλησης είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν πρωτίστως από τον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση της ανεργίας, σημείωσε, θα αυξήσει και τη δύναμη των εργαζομένων. «Όσο η ανεργία μειώνεται, υπάρχουν περισσότερες προσφερόμενες θέσεις απασχόλησης και η ισορροπία επανέρχεται», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, καθώς εδώ και τέσερα χρόνια δεν έχει ξεκινήσει η αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, που θα μπορούσε να προσφέρει 50.000 θέσεις εργασίας.

«Αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία»

Έμφαση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας. Όπως είπε, το φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί «μόνον εάν συνδυάσουμε κίνητρα με αυστηρότατη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας». Μάλιστα, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε αυξήσει τα πρόστιμα για τη μαύρη εργασία μειώνοντας παράλληλα και τις ασφαλιστικές εισφορές.

«Ο νέος εργαζόμενος σήμερα πρέπει ο ίδιος να θέλει, να μπορεί και να επιδιώκει να είναι πλήρως ασφαλισμένος και εμείς πρέπει να του δώσουμε τη βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα έρθει και θα πάρει μια σύνταξη αντίστοιχη της εργασίας που έχει προσφέρει στη διάρκεια του εργασιακού του βίου», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ χαρακτήρισε σημαντικό το να καταλάβουν οι εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταστούν συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία. «Και όπως εγώ προσφέρω στις επιχειρήσεις να έχουν χαμηλότερη φορολόγηση, απαιτώ από τις επιχειρήσεις να φροντίζουν τους εργαζόμενους και έχουμε τον τρόπο αυτό να το ενθαρρύνουμε μέσα από συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αύξησή του με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ.

«Κανένα παιδί στην Ελλάδα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών»

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μέτρα για την ενίσχυση των γονέων-εργαζόμενων και δεσμεύτηκε ότι «κανένα παιδί στην Ελλάδα δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών», ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για χορήγηση εφάπαξ επιδόματος για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και σε μέτρα για τις γυναίκες-μητέρες εργαζόμενες, ώστε να επιλέγουν μόνες τους τον χρόνο που θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε την επέκταση της προστασίας των νέων μητέρων από την απασχόληση στους 24 μήνες έναντι 18 που ισχύει σήμερα. Επίσης, πρότεινε τον σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης για γυναίκες που έχουν μείνει πολλά χρόνια εκτός εργασιακού τομέα, λόγω της ενασχόλησής τους με την ανατροφή των παιδιών τους και θέλουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.


«Η ΝΔ είναι το κόμμα όλων. Είναι το κόμμα της εργασίας, ένα βαθιά λαϊκό κόμμα, που ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά στους εργαζόμενους του» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης που δεσμεύτηκε ότι ειδικά οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα είναι πολλαπλά ωφελημένοι από τη ΝΔ.




Δείτε εδώ όλη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης