ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν πληρώνουμε τίποτα μέχρι να καταρρεύσουν»

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν πληρώνουμε τίποτα μέχρι να καταρρεύσουν»

Ο Βρούτσης έδειξε  στη Βουλή την αφίσα που είχε τυπώσει το κυβερνών κόμμα το 2014- «Αυτή η αφίσα είναι ο καθρέφτης σας και θα σας συνοδεύει για πάντα» είπε 

4803753
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Γιάννης Βρούτσης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις εξηγώντας πως η εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 55 δις ευρώ την τελευταία τετραετία οφείλεται στην εξόντωση της μεσαίας τάξης από την υπερφολόγηση και των ασφαλιστικών βαρών αλλά και από την κουλτούρα του «δεν πληρώνω» που καλλιέργησε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε πως το 2014 όταν η τότε κυβέρνηση Σαμαρά είχε εισηγηθεί στο κοινοβούλιο αντίστοιχη ρύθμιση πολλαπλών δόσεων για την τακτοποίηση οφειλών, ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσε αφίσες με τις οποίες καλούσε σε στάση πληρωμών προς το κράτος τους φορολογούμενους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες υποσχόμενος ότι θα φέρει σεισάχθεια όταν αναλάβει την εξουσία.

4803754


«Αυτή, λοιπόν, η αφίσα το 2014 όταν φέραμε εμείς τη ρύθμιση που δεν ψηφίσατε, θα σας συνοδεύει για πάντα. Είναι η φωτογραφία σας. Είναι ο καθρέπτης σας που αφισοκολλούσατε έξω από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών, να μην πληρώσουν οι πολίτες τις δόσεις τους, να είναι ασυνεπείς» ανέφερε χαρακτηριστικα.

Ομιλία Γ. Βρούτση στη Βουλή 15.05.2019
Κλείσιμο


«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανήκουμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Και είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι, γιατί θέλω να σας βάλω σε ένα φανταστικό σενάριο. Φανταστείτε αυτή τη στιγμή ο ομιλών εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας ή ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ή γενικά οι Βουλευτές που προηγήθηκαν από μένα της Νέας Δημοκρατίας διά Βήματος Βουλής να έκαναν το εξής εφιαλτικό: Να προκαλούσαν τον κόσμο, την κοινωνία, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να μην πληρώσουν τις δόσεις είτε στην εφορία είτε στα ασφαλιστικά ταμεία. Φανταστείτε να τους έλεγαν να μην πάνε να ενταχθούν στη ρύθμιση των εκατόν είκοσι δόσεων και φανταστείτε να τους έλεγαν ότι εμείς μόλις βγούμε Κυβέρνηση, θα φέρουμε μια ρύθμιση των εκατόν σαράντα δόσεων, γι’ αυτό απομακρυνθείτε. Φαντάζεστε, κύριοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το εφιαλτικό σενάριο;» είπε ο κ. Βρούτσης κατά την ομιλία του στην Βουλή για το νομοσχέδιο με τις 120 δόσεις για να προσθέσει «Και εδώ έρχεται να απαντήσει το γιατί εκτινάχθηκαν οι ιδιωτικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες από τα 85 δισεκατομμύρια στα 140,1 δισεκατομμύρια. Η απάντηση είναι απλή. Ήταν και το μείγμα της δημοσιονομικής σας πολιτικής, η εξοντωτική φορολογία και οι εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, αλλά ήταν δυστυχώς και η κουλτούρα που καλλιεργήσατε στον κόσμο και στην κοινωνία τού «Δεν πληρώνω». Και δεν σταθήκατε μόνο στο «Δεν πληρώνω», αλλά κάνατε και κάτι ακόμη. Καλλιεργήσατε ένα μίσος και έναν φθόνο εναντίον του ίδιου του κράτους. Όταν λες «μέχρι να καταρρεύσουν», υπονοείς να καταρρεύσει ποιος, η Κυβέρνηση ή τα ταμεία; Μάλλον τα ταμεία, δηλαδή το κράτος. Να φτωχοποιηθεί το κράτος.

Αυτή, λοιπόν, η αφίσα το 2014 όταν φέραμε εμείς τη ρύθμιση που δεν ψηφίσατε, θα σας συνοδεύει για πάντα. Είναι η φωτογραφία σας. Είναι ο καθρέπτης σας που αφισοκολλούσατε έξω από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών, να μην πληρώσουν οι πολίτες τις δόσεις τους, να είναι ασυνεπείς!».


«Τη βλέπετε, κύριε Πετρόπουλε; Είναι η αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, λοιπόν, είμαστε διαφορετικοί κόσμοι. Συμφωνώ μαζί σας. Είμαστε διαφορετικοί κόσμοι, γιατί η Νέα Δημοκρατία θέτει πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Γι’ αυτό είμαστε διαφορετικοί, γιατί εσείς βάζετε το κόμμα πάνω από το κράτος, πάνω από την πατρίδα.

Εμείς, λοιπόν, λέμε στους πολίτες σήμερα, ναι, να είναι συνεπείς, να πληρώνουν τους φόρους τους, να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές -βλέπετε τις διαφορές μας;- και να ενταχθούν στη ρύθμιση των εκατόν είκοσι δόσεων, έστω κι αν είναι αναποτελεσματική. Ακούσατε τις παρατηρήσεις μας για το ζήτημα των νομικών προσώπων που είναι μέχρι δεκαοκτώ δόσεις και παραμένουν εκκρεμότητες. Καταλάβατε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είμαστε διαφορετικοί;» τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Βρούτσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης