Έκθετος ο ΣΥΡΙΖΑ για την 7ήμερη εργασία: Υπουργοί του έχουν υπογράψει ακόμα και... εννιαήμερη!

tsipras_axtsiglou_main

Αποκορύφωμα της κυβερνητικής υποκρισίας χαρακτηρίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης την σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προβλέπει, υπό προϋποθέσεις, εννέα συνεχόμενες ημέρες εργασίας

Σε «μπούμερανγκ» για τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι εξελίσσεται η απόπειρα κυβερνητικών στελεχών και αριστερών «τρολ» του Διαδικτύου να... χρεώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόθεση θεσμοθέτησης της επταήμερης εργασίας, όταν το ίδιο το κυβερνών κόμμα έχει ήδη κάνει αυτό που... καταγγέλλει!

Όπως προκύπτει, υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα ήδη από το 2017 αποδέχθηκαν κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, που προβλέπουν την συνεχόμενη εργασία και τα Σαββατοκύριακα. Μία σειρά συμβάσεων με την υπογραφή του υπουργείου Εργασίας περιέχουν διατάξεις για υποχρεωτική εργασία επτά ημερών, ενώ αποκορύφωμα της κυβερνητικής υποκρισίας χαρακτηρίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης την σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προβλέπει, υπό προϋποθέσεις, εννέα συνεχόμενες ημέρες εργασίας.

Έτσι, και καθώς η ΝΔ εξακολουθεί να τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε αναφέρθηκε σε επταήμερη εργασία, αλλά στην επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος, τα στοιχεία που κατέθεσαν στη Βουλή οι κ. Χατζηδάκης και Βρούτσης δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει την «σφραγίδα» του σε ένα καθεστώς εργασίας, για το οποίο τα στελέχη του επιχειρούν να καταγγείλουν τη Νέα Δημοκρατία!

Συγκεκριμένα, η επιχειρησιακή σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο άρθρο 6, προβλέπει για τους μηχανοδηγούς ότι, «όταν προκύπτει υπηρεσιακή ανάγκη (π.χ. λήψη θερινών αδειών, μεγάλος αριθμός δελτίων ασθενείας ή έκτακτων περιστατικών) επιτρέπεται να εργάζονται πέραν του πενθημέρου άλλες 4 ημέρες (μέγιστο μέχρι 9 συνεχόμενες ημέρες) και να λαμβάνουν τουλάχιστον το ήμισυ των δικαιούμενων αναπαύσεων σε μηνιαία βάση». Μάλιστα, στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι «στην περίπτωση της υπέρβασης των 7 συνεχόμενων ημερών θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση του εργαζόμενου», καθιστώντας με τον τρόπο αυτό υποχρεωτικές τις 7 ημέρες εργασίας εφόσον το κρίνει η υπηρεσία.

Στη συγκεκριμένη εταιρεία, κατά πληροφορίες, λόγω έλλειψης προσωπικού, υπήρχε πρόβλημα με τη συνεχή εργασία των μηχανοδηγών και η συνεχής εργασία ήταν ένα γεγονός. Για το λόγο αυτό το σωματείο Σιδηροδρομικών είχε απευθυνθεί από το 2017 στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας τη διευθέτηση του προβλήματος και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Τότε το υπουργείο και ο γενικός γραμματέας Εργασίας κ. Νεφελουδης, σύμφωνα με συνδικαλιστές, είχε κάνει απλές συστάσεις προς την εταιρεία. Στη συνέχεια το σωματείο των μηχανοδηγών είχε υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία, με την οποία αποδεχόταν την 9ήμερη εργασία. Και αυτό, την στιγμή που υπήρχε σε ισχύ επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, η οποία προέβλεπε καλύτερους όρους εργασίας.

Τον Οκτώβριο του 2018 υπογράφηκε τελικά νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, με αποτέλεσμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καθιερωθεί επισήμως η 9ήμερη εργασία. Μάλιστα, τότε η ΓΣΕΕ είχε καταγγείλει ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας υποστήριξε ότι «δεν παρατηρείται καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, καθόσον τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις του ΠΔ 88/99», παρότι σύμφωνα με την γενική συνομοσπονδία εργατών υπήρχε παραβίαση των νόμιμων χρονικών ορίων εργασίας.Τροπολογία Αχτσιόγλου για εργασία Κυριακές και αργίες

Μόλις χθες, δε, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να εκδοθούν νωρίτερα οι συντάξεις, κατέθεσε τροπολογία, που υποχρεώνει τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ να εργαστούν Κυριακές και αργίες! Η τροπολογία Αχτσιόγλου αναφέρει επί λέξει ότι «η Διεύθυνση Ακίνητης Περιουσίας δύναται να λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το προσωπικό της υποχρεούται σε υπερωριακή εργασία κατά τις ημέρες αργιών και εορτών, ανάλογα με τις ανάγκες και με σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ και των υποδομών στέγασης των υπηρεσιών του Φορέα».

Επίσης, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τον Ιανουάριο του 2019 προβλέπει την υποχρεωτική υπερωριακή εργασία τις ημέρες αργιών και εορτών των εργαζομένων στη διεύθυνση Στέγασης και Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε να δύναται να λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα. Δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας, χωρίς να είναι υποχρεωτική προβλέπεται και για τη διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών.Παρόμοια πρόβλεψη περί συνεχούς εργασίας, σημειωτέον, υπάρχει και στη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων...
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (28)

ντορε

καλο ε!!!!

Ελεύθερος.

Προσπαθούν να σώσουν τον θατσερικό που θέλει να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, 7 μέρες την εβδομάδα. Παιδιά, όπως για το 8ωρο έτσι και το 7ημερο του ξέφυγε και πλέον δεν μαζεύεται. Αφήστε το καλύτερα να περάσει. Όλοι ξέρουμε τι θέλει ο θατσερικός.

John

Ηαριστερή Αχτσιογλου δεν έφερε στη Βουλή και ψήφισε το νόμο που επιτρέπει τις ομαδικές απολύσεις?

Νηρέας

24 ώρες το 24 όλα ανοικτά με βάρδιες Να μειωθεί η ανεργία .

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΑΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Τραγική

Αχτσιογλου... εμπαίζει εδώ και ενάμιση χρόνο τους δανειολήπτες του ΟΕΚ από τραπεζα

Σκεπτόμενος Πολίτης

Άχρηστα, ανίκανα, καθυστερημένα και ηλιθιωδώς θρασύτατα αριστερά βλήματα του κρατικού φασιστικού μεσαίωνα. Διορισμοί κομματόσκυλων, κρατικοί χαφιέδες, διεφθαρμένοι συνδικαλιστές, θεολογικού τύπου κομματοκρατία και μαρξιστική παράνοια. Οικονομική καχεξία, κεντρικός σχεδιασμός, υπανάπτυξη και χρεοκοπία. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Βαλεντίνη

Απατεώνες αισχίστου είδους οι συριζαίοι!! Έβγαλαν και spot με τα λόγια του Κυριάκου για το για το 7ήμερο, για την υγεία και λοιπά! Εάν οι εργαζόμενοι της Παπαστράτος δούλευαν 7 μέρες ρε Τσιπρα, θα είχαν κάνει επανάσταση τώρα!!!! Κάτι που εσύ το υπέγραψες και ειρωνεύεσαι τους άλλους! Γιά τήν υγεία, τί είναι αυτά που λες; Θέλει ο Κυριάκος να κάνει ιδιωτική την υγεία; Σύμπραξη ιδιωτών και δημοσίου ζητάει! Εάν δηλαδή χαλάσει κάποιο μηχάνημα στο δημόσιο νοσοκομείο ή πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις με μηχανήματα υψίστης ακριβείας, είναι κακό να πάει κάποιος στο ιδιωτικό, χωρίς να πληρώσει, με τις ήδη υπάρχουσες κρατήσεις; Εάν ήταν να πληρώνουμε extra, δεν θα το συζητούσε αυτό ο Κυριάκος, διότι όποιος έχει χρήμα, πάει σε όποιον γιατρό γουστάρει και σήμερα! Όταν ο καρδιοπαθής, μετά από ραντεβού σας, πρέπει να να εγχειριστεί σε 3 ή 4 μήνες, ποιός εγγυάται ότι θα ζήσει μέχρι τότε; Καί οι δύο υπουργοί σου, πανάθεμά τους, είναι γιατροί στο Υγείας! Το έμφραγμα σ' έναν άνθρωπο, είναι σαν τη φωτιά στο δάσος!!! Αν αρπάξεις αμέσως το λάστιχο, θα καούν λιγότερα στρέμματα!!!! Περιμένοντας λοιπόν την εγχείρηση, η αντλία της καρδιάς δεν καταπονείται, δεν υφίσταται κι' άλλες βλάβες; Γιατί λοιπόν να μην πάει άμεσα σ' ένα ιδιωτικό και να γυρίσει ο άνθρωπος στην οικογένειά του υγιής, γιατί στον τομέα ειδικά αυτόν, η επιστήμη έχει κάνει θαύματα!!! Με κλειστά μάτια γίνονται σήμερα αυτές οι εγχειρήσεις και βλέπεις τους ανθρώπους αυτούς, να περπατούν στο δρόμο και δεν μπορείς να τους φτάσεις, όταν είσαι και καπνιστής!!! Δεν είναι άδικο λοιπόν, να πεθαίνουν άνθρωποι, ή να ταλαιπωρούνται, να σέρνονται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, επειδή δεν λειτουργούν τα μηχανήματα;;!! Εσάς όμως δεν σας ενδιαφέρει ο λαός, παρά μόνον τα κομματόσκυλα, τα οποία πρέπει επειγόντως να τακτοποιήσετε!! Σκασίλα σας για τους υπόλοιπους!! Όσο για την 7ήμερη εργασία, μόνον ηλίθιοι μπορούν να σας πιστέψουν, γιατί οι σκλάβοι, έχουν τελειώσει πιά... Όταν η επιχείρηση λειτουργεί 7 μέρες, όποιος επιθυμεί, μπορεί να δουλεύει καί τις 7, άν έχει κουράγιο και θέλει περισσότερα χρήματα, κανείς δεν τον υποχρεώνει .....

Ρε βαλεντίνη

Δεν μας χ..... που εσύ κατάλαβες καλα και όλοι οι άλλοι δεν καταλαβαμε τιποτα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 26 ΤΟΥ ΜΑΗ ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΠΛΑΚΑ ...............

ντορε

τι περιμενετε βγαλτε το κουλη να υποσχεθεί 15νθημερο και μπονους 3ωρο ανα ημερα

Σωτήρης

Τρολακι αυτο το σχολιο σου εδωσαν για αναρτηση απο τη Κουμουνδούρου? Εσεις μπονους εχετε ή προηγειται ο μεγιστος συμβουλος Καρανίκας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης