Παπακώστα: Δεν υπάρχει ανοχή στη βία από το υπουργείο που έχω την συνευθύνη

Παπακώστα: Δεν υπάρχει ανοχή στη βία από το υπουργείο που έχω την συνευθύνη


Δηλώσεις μετά την επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

papakosta

Την ώρα που το κέντρο Αθήνας χθες έγινε για μια ακόμη φορά πεδίο μάχης από διαδηλωτές που ζητούσαν την αποφυλάκιση Κουφοντίνα και σήμερα τα ξημερώματα ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε στην οικία του Αμερικανού πρέσβη, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα με ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν θα υπάρξει ανοχή στη βία από το υπουργείο του οποίου έχει την πολιτική συνευθύνη.

«Ας μην υποδύονται οι τιμητές των πάντων ότι δήθεν σήμερα υπάρχει ανοχή στην βία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανοχή στο Υπουργείο όπου έχω την πολιτική συνευθύνη δεν μπορεί να υπάρχει… Όπως επίσης ανοχή στην υποκρισία τους από εμένα δεν μπορεί να υπάρξει…«, λέει η υφυπουργός.

«Ο Πρέσβης των ΗΠΑ έδωσε την απάντηση για την συνεργασία και την αποτελεσματικότητα των Αρχών με τον πιο επίσημο τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις και με καλύπτει.

Η Δημοκρατία δεν μπορεί να δέχεται εκβιασμούς και δεν τρομοκρατείται. Η Δημοκρατία έχει ισχυρά όπλα. Όχι τα όπλα των τρομοκρατών ή τα όπλα αυτών που την αμφισβητούν ή που θέλουν να την απαξιώσουν. Έχει τα συνταγματικά όπλα, έχει και τα θεσμικά όργανα. Το βέβαιο είναι ότι είμαστε σε δύσκολες εποχές, σύνθετες. Έχει μια πολυπλοκότητα πλέον η κοινωνία μας. Οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες, πλην όμως η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και ανάπτυξης. Γι’ αυτόν τον λόγο το μήνυμα που θέλω να εκπέμψω είναι ότι η μηδενική ανοχή είναι το δόγμα που μας διακατέχει γιατί αυτή είναι η συνταγματική μας υποχρέωση και ο όρκος που δώσαμε. Εμείς θα τους αντιμετωπίσουμε και τους αντιμετωπίζουμε εξίσου αποτελεσματικά και αποτελεσματικότερα με τα όπλα της Δημοκρατίας τα οποία είναι πάρα πολύ ισχυρά»,καταλήγει στη δήλωσή της.

Στη συνέχεια της δήλωσής της, για να καταδίξει το έργο του υπουργείου παραθέτει περιστατικά βίας από το 2008 έως το 2013. Από την ενδιαφέρουσα αναδρομή της απουσιάζουν βέβαια περιστατικά βίας από το 2015 έως και σήμερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης