«Αλλεργία» υποψήφιων δημάρχων για το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Διακοπές στον «κουρασμένο» Τσίπρα εύχεται ο Μητσοτάκης

«Αλλεργία» υποψήφιων δημάρχων για το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Διακοπές στον «κουρασμένο» Τσίπρα εύχεται ο Μητσοτάκης

Στα ύψη η πολιτική  αντιπαράθεση με συνεντεύξεις και ομιλίες - Επίθεση  Τσίπρα σε Μητσοτάκη από το Αιγάλεω -«Είναι η Φεράρι του ψέματος με σπασμένα φρένα», σχολίασε για τον πρωθυπουργό η Πειραιώς

tsipras_ar1
Το πρώτο άτυπο «ντιμπέϊτ» είχαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ με ξεχωριστές συνεντεύξεις που έδωσαν με ένα 24ωρο διαφορά.

Σε αυτές κυριάρχησαν η αντιπαράθεση για τον πήχη των ευρωεκλογών, αλλά και  ο καυγάς για τις περίφημες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της οικογένειας Παναγοπούλου.
Αφότου, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές δημοσκόπηση στην τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι παρά τα λεγόμενά του ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι θα χάσει. «Δεν θα κρίνω εγώ την αλαζονεία του κ. Τσίπρα. Οι εκλογές είναι εκλογές. Εγώ έχω την βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε». Ο πρόεδρος της ΝΔ ερμήνευσε τη δήλωση Τσίπρα περί «δημοσκόπησης» ως οπισθοχώρηση, επειδή λίγα 24ωρα πριν ο πρωθυπουργός στη Βουλή είχε χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών: «Θα ακολουθήσω ό,τι μου πουν οι ειδικοί. Δεν αρκεί μόνο να καθαρίσουν τα Εξάρχεια». Μίλησε για μια μεγάλη αστική ανάπλαση στην περιοχή και για «μεγάλης κλίμακας αστική παρέμβαση γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο».

Η προεκλογική κινητικότητα συνεχίζεται και για τους δύο αρχηγούς με αμείωτους ρυθμούς. «Η παρουσία σας εδώ είναι εκπληκτική. Στέλνει ένα καθαρό μήνυμα νίκης από εδώ που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας των πολλών, εδώ στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, της Ελλάδας που χτίζουμε ξανά μέρα με τη μέρα».

Κλείσιμο
Αυτό είπε ο πρωθυπουργός χθες στην αρχή της ομιλίας του στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Με σαρκαστικό τρόπο σχολίασε η Νέα Δημοκρατία την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αιγάλεω. «Αν ήταν πικάπ ο κ. Τσίπρας θα είχε κολλήσει η βελόνα του στη λέξη Μητσοτάκης. Κι αν ήταν αυτοκίνητο θα ήταν η Φεράρι του ψέματος με σπασμένα φρένα» ανέφεραν πηγές της ΝΔ.

O Αλέξης Τσίπρας αύριο θα επισκεφτεί τη Λαμία, όπου έχει προγραμματιστεί ομιλία του σε κεντρική πλατεία. Αντίθετα, δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του στη Ρόδο, αν και είχε ανακοινωθεί εμφάνισή του στην πλατεία Αργυροκάστρου στην Μεσαιωνική Πόλη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται σε διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία. Σήμερα επισκέπτεται τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και τις μονές των Μετεώρων. Εκτός των περιοδειών, δώδεκα μέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα κομματικά επιτελεία ρίχνουν στη μάχη και τα τηλεοπτικά σποτ, τα οποία προβάλλονται και στα σόσιαλ μίντια.

Να θυμίσουμε ότι η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με μια μεγάλη γκάφα. Στο σποτ “Η δύναμη των Ελλήνων” συμπεριλήφθηκε φωτογραφία του δικτάτορα Μεταξά. Το σύνθημα «ήρθε η ώρα των πολλών», που φιγουράρει στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, αποτυπώνει το αφήγημα, με το οποίο μπαίνει στην τελική ευθεία της μάχης των εκλογών. Παράλληλα, προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κάποιου είδους κρυφή ατζέντα.

Το τρίπτυχο, όμως, «Πολάκης-Μάτι-κότερο» έχει μετατραπεί σε προεκλογικό βαρίδι, επειδή έχει πλήξει το λεγόμενο –και ήδη τραυματισμένο– ηθικό και αξιακό πλεονέκτημά της Αριστεράς. Από την άλλη, δεν θα έλεγε κανείς ότι αναπτερώνει τι ηθικό της κυβέρνησης η είδηση πως υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες με ανακοινώσεις τους αρνούνται τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου.

Σε... κύμα εξελίσσεται η κίνηση υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών να αρνηθούν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η σχετική λίστα, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, εξελίχθηκε σε «μπούμερανγκ», καθώς άμεσα ήρθαν οι πρώτες διαψεύσεις υποψηφίων, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να ταυτιστούν με το κυβερνών κόμμα.

Μεταξύ αυτών που αρνούνται την οποιαδήποτε στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι δήμαρχοι εξέφρασαν την “μεγάλη έκπληξή” τους για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν αποδέχονται την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη.

Παράλληλα, ζήτησαν να μην τους μπλέκουν σε παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας, για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικους τους σχεδιασμούς, σημειώνοντας ότι η όποια προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες τους γνωρίζουν ότι δεν συμμετέχουν σε τέτοια παιχνίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης