Ξανθός: Ακραίο, ωμό και κυνικό αφήγημα οι απόψεις του Μητσοτάκη για την Υγεία

Ξανθός: Ακραίο, ωμό και κυνικό αφήγημα οι απόψεις του Μητσοτάκη για την Υγεία

«Τώρα, μας λέει ο κύριος Μητσοτάκης να βάλουμε ιδιωτικές εταιρείες στον σκληρό πυρήνα. Όχι στις περιφερειακές, ας πούμε, υπηρεσίες του ΕΣΥ, αλλά στον σκληρό πυρήνα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δηλαδή, στη νοσηλεία, στη διάγνωση, στην ιατρική φροντίδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας

4802662
Ως «ακραίο, ωμό και κυνικό αφήγημα», περιέγραψε τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, χρησιμοποιώντας ο ίδιος τις παραπάνω ακραίες εκφράσεις για τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ξανθός παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό news 24/7, ασκώντας εντονότατη κριτική στη Νέα Δημοκρατία. Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «νομίζω ότι αυτό είναι ένα ακραίο, ωμό και κυνικό αφήγημα και πραγματικά εντυπωσιάζομαι που λέγεται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Γιατί εμείς πάντα λέγαμε ότι πίσω από μία υποκριτική, ας πούμε, αναφορά για την ανάγκη να υπάρχει δημόσια περίθαλψη και λοιπά, και λοιπά, και ότι το σύστημα Υγείας πρέπει να στηριχθεί, πάντα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα που έλεγε ότι το θέμα δεν είναι το κρατικό, το λέει ευθέως ο κύριος Μητσοτάκης. Εμένα, λέει, δεν με ενδιαφέρει αν ένα νοσοκομείο είναι κρατικό ή όχι».

Ακολούθως ο Ανδρέας Ξανθός υπογράμμισε πως σήμερα τα κρατικά νοσοκομεία έχουν μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, καθώς, ακριβώς λόγω της φτωχοποίησης που προηγήθηκε στα χρονια της κρίσης, εξυπηρετούν το σύνολο των πολιτών και πολλούς ανασφάλιστους.

«Τώρα, μας λέει ο κύριος Μητσοτάκης να βάλουμε ιδιωτικές εταιρείες στον σκληρό πυρήνα. Όχι στις περιφερειακές, ας πούμε, υπηρεσίες του ΕΣΥ, αλλά στον σκληρό πυρήνα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δηλαδή, στη νοσηλεία, στη διάγνωση, στην ιατρική φροντίδα. Ενδεχομένως, αύριο-μεθαύριο, στα χειρουργεία ή σε άλλες εξειδικευμένες πράξεις» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης