Γεροβασίλη για Εξάρχεια: Δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια - Το λένε συνδικαλιστές που θέλουν να μας πλήξουν

Γεροβασίλη για Εξάρχεια: Δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια - Το λένε συνδικαλιστές που θέλουν να μας πλήξουν

«Υπάρχουν  άνθρωποι στην αστυνομία οι οποίοι προκειμένου να πλήξουν την πολιτική ηγεσία χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα» είπε η Όλγα Γεροβασίλη - «Όταν θέλει η ΕΛΑΣ μπορεί να το κάνει την δουλειά της και μένει να το αποδείξει» το καρφί της υπουργού Προστασίας του Πολίτη

kinita01
«Δεν υπάρχει άβατο ούτε στην πλατεία των Εξαρχείων» ανέφερε η κυρία Ολγα Γεροβασίλη στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας ότι «όταν θέλει η ΕΛΑΣ μπορεί να το κάνει την δουλειά της και μένει να το αποδείξει». Πάντως, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι υπάρχουν εντολές από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για μη επεμβάσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, υποστήριξε όμως ότι αυτές δίνονται προκειμένου να πληγεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση.

Γεροβασίλη


Η απάντηση της υπουργού ήρθε μετά από καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου που ανέφερε «Την προηγούμενη Τετάρτη, 200 μέτρα από την οδό Πατησίων έγινε τρομακτικό ατύχημα με μεθυσμένους οδηγούς. Ο γνωστός μου πήρε την τροχαία και του είπε ότι δεν έχει εντολή να μπαίνει στα Εξάρχεια»

«Υπάρχει ένας τεράστιος μύθος ότι δεν αφήνουμε την ΕΛΑΣ και την Τροχαία να κάνουν την δουλειά τους και ευχαριστώ που μου δίνετε την δυνατότητα να απαντήσω και να διαψεύσω» είπε αρχικά η κυρία Γεροβασίλη για να συνεχίσει: «Η πολιτική ηγεσία, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ είναι σε απόλυτη συνεργασία για την υποβοήθηση στην επιχειρησιακή λειτουργία της αστυνομίας. Δεν έχει απαγορευτεί στην ΕΛΑΣ να κάνει την δουλειά της».

Ωστόσο η ίδια πρόσθεσε: «Υπάρχουν άνθρωποι στην αστυνομία οι οποίοι προκειμένου να πλήξουν την πολιτική ηγεσία χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα. Αυτό το λένε και κάποιοι που θέλουν να κρύψουν την ανικανότητα τους. Οσοι το εκστομίζουν από την πλευρά της ΕΛΑΣ πρέπει να σκεφτούν ότι πρώτα πλήττονται οι ίδιοι» ενώ για το περιστατικό που κατήγγειλε ο κ. Λοβέρδος ανέφερε «Θα διαταχθεί αμέσως προκαταρκτική εξέταση για αυτό που μου είπατε. Να δούμε αν κάποιος άλλος – όχι πάντως εγω - είπε σε αξιωματικό της τροχαίας να μην κάνει την δουλειά του».

Κλείσιμο
Η κυρία Γεροβασίλη προκειμένου δε να δείξει ότι δεν θεωρεί άβατο τα Εξάρχεια ανέφερε «Μόλις χθες είχαμε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην πλατεία Εξαρχείων., Δεν υπάρχει άβατο ούτε στην πλατεία Εξαρχείων. Όταν θέλει η ΕΛΑΣ μπορεί να το κάνει την δουλειά της και μένει να το αποδείξει».

Τα πυρά της υπουργού κατευθύνθηκαν κυρίως στους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ καθώς υποστήριξε πως «Στέλνω την απάντησή μου και σε ορισμένους συνδικαλιστές που έχουν να πάνε στην δουλειά τους 20 χρόνια. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους συνδικαλιστές αλλά σε ορισμένους. Κάποιοι άλλοι παίρνουν άδειες και πάνε στις δουλειές τους και έχουν τον σεβασμό μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης