Μωυσής Ελισάφ: Δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων

Μωυσής Ελισάφ: Δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων

« Η κοινωνία έχει προσπεράσει τα κόμματα», λέει ο καθηγητής Παθολογίας και υποψήφιος δήμαρχος

elisaf
Tην ψήφο των πολιτών στα Ιωάννινα διεκδικεί ο καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της πόλης, Μωυσής Ελισάφ. Όπως λέει στο protothema.gr κίνητρο αποτελεί η βαθιά αγάπη για την πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και αναδείχθηκε.


- Κύριε Ελισάφ, από το Πανεπιστήμιο και τη μαχόμενη Ιατρική στο Δήμο; Τι είναι αυτό που σας ωθεί σε αυτή σας την προσπάθεια;

Η ενασχόλησή μου με το Πανεπιστήμιο και την ενεργό ιατρική υπήρξε μακροχρόνια. Παράλληλα όμως υπήρξα ενεργός πολίτης, με παρουσία και στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Η υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του δημάρχου έρχεται ουσιαστικά ως αποτέλεσμα αυτής της συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου αλλά και σε άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.

Κίνητρο για την συμμετοχή αυτή είναι η βαθιά αγάπη για την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αναδείχθηκα, η διάθεση για προσφορά και η πίστη μου ότι μπορώ να προσφέρω ένα σημαντικό απόθεμα γνώσης κι εμπειρίας που αποκόμισα στη μαχόμενη ιατρική.

- Ποια είναι σήμερα η κατάσταση της πόλης; Τι μπορούν να περιμένουν οι Γιαννιώτες αν σας εμπιστευθούν;

Η πόλη, με πολλά προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, κινείται χωρίς προσανατολισμό για το αύριο και χωρίς πολιτιστικό στίγμα. Εμείς αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε είναι ότι θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών σε όλη την έκταση του Δήμου, θα υλοποιήσουμε ένα σχέδιο προγραμματισμένης εξωστρέφειας που θα αναδείξει την πόλη σε κέντρο των νοτιοδυτικών Βαλκανίων και θα αναπτύξουμε τις νέες τεχνολογίες ώστε να καταστήσουμε τα Γιάννινα μία έξυπνη πόλη.

- Ο νέος εκλογικός νόμος επιβάλλει συνεργασίες για να διοικηθεί ο Δήμος. Πιστεύετε πως θα πετύχετε να συνενώσετε τις άλλες παρατάξεις;

Η παράταξή μας ήδη έχει πετύχει να συνενώσει πολίτες και δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς χώρους. Επομένως πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε αρμονικά με άλλες δημοτικές παρατάξεις για το κοινό συμφέρον, δηλαδή για το όφελος της πόλης.

- Το όνομα σας είναι γνωστό πολύ πέρα από τα όρια της πόλης. Πολλοί μιλούν για μια υποψηφιότητα «που ενδιαφέρει όλη την Ελλάδα». Τι τους απαντάτε;

Είναι γεγονός ότι λόγω της ενασχόλησής μου με την ιατρική αλλά και τις υπόλοιπες δραστηριότητές μου απέκτησα μία υψηλή αναγνωρισιμότητα και εκτίμηση. Αυτά τα εφόδια θα χρησιμοποιήσω την επόμενη μέρα προς όφελος της πόλης.

- Την ίδια ημέρα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουμε και Ευρωεκλογές. Δεν φοβάστε ότι η κομματική πόλωση μπορεί να αποβεί σε βάρος της υποψηφιότητάς σας;

Αυτό που διαπιστώνουμε σ΄αυτές τις εκλογές είναι ότι η κοινωνία προσπέρασε τα κόμματα και ενδιαφέρεται για την επίλυση των σημαντικών της προβλημάτων. Οι πολίτες έχουν την δυνατότητα στις ευρωεκλογές με ψυχραιμία να στηρίξουν τα κόμματα εκείνα που νομίζουν ότι θα βοηθήσουν περισσότερο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Έτσι στην αυτοδιοίκηση θα επιλέξουν με κριτήριο τον τόπο τους και το μέλλον του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης