Γεννηματά: Να μην χειριστούν τα ελληνοτουρκικά όπως το Σκοπιανό

Γεννηματά: Να μην χειριστούν τα ελληνοτουρκικά όπως το Σκοπιανό

«Είναι αδιανόητο να αναληφθεί οποιαδήποτε δέσμευση στα εθνικά θέματα από την παρούσα κυβέρνηση λίγο πριν τη λήξη της θητείας της. Δεν τους εμπιστευόμαστε» είπε η κυρία Γεννηματά

gennimata_kinal
Για «θλιβερή εικόνα» της Βουλής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

«Αυτό που ζήσαμε είναι η πραγματική παρακμή! Συζήτηση πεζοδρομίου, μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Προβλήματα που δεν θα λύνονται όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση. Και χθες απέδειξαν πόσο πολύ μοιάζουν. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οι δύο όψεις της συντήρησης. Το γνωρίζουν και η αγωνία τους είναι να το κρύψουν πίσω από κοκορομαχίες. Κουβέντες χωρίς περιεχόμενο. Πληγώνουν την αξιοπρέπεια της πολιτικής! Βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο, αυτήν την κατάντια» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Ύστερα από δέκα χρόνια, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μας προτείνουν να συνεχίσουμε στην ίδια ρότα. Να ακολουθήσουμε τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Να αρκεστούμε στο φύγε εσύ, έλα εσύ. Να φύγουμε από τη μιζέρια του κ. Τσίπρα και να πάμε στο άλμα στο κενό του κ. Μητσοτάκη» συμπλήρωσε.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε πως οι πολίτες περιμένουν μια αλλαγή πολιτικής και προοπτικής, την οποία προτείνει το κόμμα της μέσω του σχεδίου Ελλάδα, που θα ενώσει τη διχασμένη κοινωνία.

Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκαν στα εθνικά θέματα κατά τη χθεσινή τους παρουσία στη Βουλή.

«Είναι κάτι που δεν το περίμενα, δεν έγινε καμία αναφορά στα ελληνοτουρκικά, στις απίστευτες προκλήσεις της Τουρκίας και απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Κύπρο. Αυτό το γεγονός με προβληματίζει, γιατί φοβάμαι ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση να χειριστούν τα ελληνοτουρκικά, όπως ακριβώς χειρίστηκαν το Σκοπιανό, δηλαδή μόνοι τους, χωρίς την δημιουργία εθνικής γραμμής και αυτό θα είναι ολέθριο για τα συμφέροντα της χώρας» ανέφερε.

Κλείσιμο
«Εμείς αναδεικνύουμε το ζήτημα διαρκώς, έχουμε δείξει πολύ μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιπολιτευτική μας στάση απέναντι στα εθνικά ζητήματα. Όμως, είναι αδιανόητο να αναληφθεί οποιαδήποτε δέσμευση στα εθνικά θέματα από την παρούσα κυβέρνηση λίγο πριν τη λήξη της θητείας της. Δεν τους εμπιστευόμαστε» συνέχισε η κυρία Γεννηματά.

Αναφερόμενη, δε, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε στα δύο μεγάλα κόμματα και τις ευρωομάδες που εκπροσωπούν: «Κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στον κ. Βέμπερ. Είναι ψήφος στις πολιτικές της διαρκούς λιτότητας, στην ακραία συντήρηση και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Κάθε ψήφος στον κ. Τσίπρα είναι ψήφος στον κ. Κουέ και στην κυρία Τόμιτς, δηλαδή στην χαοτική αριστερά της Ευρώπης. Δεν είναι ψήφος στους Σοσιαλιστές. Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι χαμένη ψήφος για μια προοδευτική Ευρώπη».

«Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι μήνυμα αλλαγής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Είναι δύναμη στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα που ανήκουμε, με τον Φρανς Τίμμερμανς μπροστά» σημείωσε.

«Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής δύναμη ανατροπής και ένα ηχηρό μήνυμα Αλλαγής για την Ελλάδα. Είναι ΟΧΙ στην προσπάθεια της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει τις εκλογές σε εσωτερικό δημοψήφισμα, για να κρύψει μέσω της πόλωσης και του διχασμού, την ταύτισή της με τις ακραίες συντηρητικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής δεξιάς. Ένα ΟΧΙ στην απέλπιδα προσπάθεια του κ. Τσίπρα να αποτελέσουν οι ευρωπαϊκές εκλογές «βοήθημα» για να παραμείνει μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία για να συνεχίσει την απέλπιδα προσπάθεια να περιορίσει την ήττα του στις εθνικές εκλογές. Ένα εγερτήριο μήνυμα αλλαγής για την Ελλάδα» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης