Βουλή: Εδώ θα απολογηθείτε για Μάτι, κότερο και Πολάκη - Τσίπρας: Δικαιοσύνη η 13η σύνταξη

Βουλή: Εδώ θα απολογηθείτε για Μάτι, κότερο και Πολάκη - Τσίπρας: Δικαιοσύνη η 13η σύνταξη

Βουλή  live- «Θα σας θυμούνται με το σύνθημα "νάτος νάτος, ο Τσίπρας ο σκαφάτος"», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ που σήκωσε το γάντι για συζήτηση και επί της Οικονομίας  - Προσωπικές επιθέσεις Τσίπρα στον Μητσοτάκη: Είσαι πολύ λίγος για μένα, είπε και παραδέχθηκε τις σκαφάτες διακοπές λέγοντας ειρωνικά και προκλητικά ότι «έχει κι άλλες φωτογραφίες, έχει και σέλφι»

mitsotakis_tsipras_main
Σε προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς επιδόθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας το λόγο μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Εμφανώς εκνευρισμένος και αφού είχε έντονο διάλογο με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, ξεκίνησε την απάντησή του λέγοντας στον κ.Μητσοτάκη «είσαι πολύ λίγος για μένα», ενώ τον χαρακτήρισε «Στέφανο Χίο της πολιτικής». Ο κ.Τσίπρας με ύφος Πολάκη, παραδέχθηκε ότι έκανε σκαφάτες διακοπές και μάλιστα, ειρωνικά και προκλητικά δήλωσε ότι θα έδινε κι άλλες φωτογραφίες γιατί είχε βγάλει, είχε «και σέλφι με το προσωπικό» στη θαλαμηγό της κυρίας Παναγοπούλου.


Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή


Ξεκινώντας την ομιλία του είπε:

Σας άκουσα με προσοχή και κατάλαβα γιατί δεν θέλατε να γίνει η συζήτηση μομφής κατά Πολάκη. Η πρόταση αυτή δεν αφορά τα πεπραγμένα του στο Υπ Υγείας αλλά το ύφος και ήθος της εξουσίας που αποπνέει. Με την στήριξη που του παρέχετε ταυτίζεστε και σήμερα απόλυτα μαζι του. θα συζητήσουμε και για την οικονομία αφού συζητήσουμε για το μείζον που είναι το θέμα της πρότασης μομφής. Θα συζητήσουμε στην Βουλή. Μου έκανε η αναφοράς σας να συζητήσουμε «έστω και στην Βουλή». Εδώ κύριε Τσίπρα ο ναός της Δημοκρατίας. Δεν είμαστε τηλεπερσόνες κ. Τσίπρα. Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο μπορείτε να προκηρύξετε εκλογές και όταν κλείσει η Βουλή να πάμε σε ντιμπέιτ και να μιλήσουμε για την οικονομία, για τις Πρέσπες και όσα άλλα θέλετε που εδώ δεν συζητήθηκαν με ευθύνη του Προέδρου της Βουλής. 

Οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά σας. Στις 26 Μαϊου ένας θα χαμογελάει και ένας θα κλαίει και η ΝΔ θα πετύχει την μεγάλη νίκη που θα φέρει και την μεγάλη πολιτική αλλαγή και μετά ελάτε εδώ στην Βουλή να μας πείτε αυτά τα ωραία για το πόσο σας αγαπάει ο λαός. Την Δευτέρα λείπατε κ. Τσίπρα από την Βουλή. Διαπιστώσαμε ότι από την Δευτέρα έως σήμερα ο χρόνος είναι πολύς. Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα και από τα κότερα στην χθεσινή φιέστα… θα τα ακούσετε όλα σήμερα. (ακούγονται φωνές από τα έδρανα για ντροπή) Ντροπή είναι αυτά που κάνει ο αρχηγός σας.

Από τα κότερα στην χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων «θα» της νέας δημαγωγίας. Για τα προεκλογικά τυράκια πριν την φάκα των εκλογών . 

Κλείσιμο
Προσπαθήσατε φιλότιμα να αλλάξετε την ατζέντα να δώσετε πίσω πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρατε από τους πολίτες. Η κοινωνία πλήρωσε και πληρώνει τους φόρους που εσείς βάλατε. Στην παροχολογία της τελευταίας στιγμής οι πολίτες βλέπουν τον πανικό σας. Ακυρώσατε την περιοδεία σας στην Ηπειρό γιατί το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα νερά του Ιονίου. Γελάτε κ. τσίπρα γιατι εκει που σας φωναζαν νάτος να τος ο πρωθυπουργός θα σας φωνάζουν "νάτος νάτος ο τσίπρας ο σκαφάτος", από την Αριστερά των καταλήψεων στην Αριστερά των κότερων.


Πιτ μπουλ όταν επιτίθεται στον Κυμπουρόπουλο ο Πολάκης - κανίς όταν είναι να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε επιχειρηματολογώντας επί της πρότασης δυσπιστίας στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε πιτ μπουλ τον κ.Πολάκη «όταν επιτίθεται και κανίς όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη». Συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης: 


Καμία κυβέρνηση δεν γύρισε το κλίμα με παροχές τελευταίας στιγμής. Οι πολίτες ξέρουν ποιος τους φτώχυνε τα τελευταία 4 χρόνια. Ποιος τους έκοψε το ΕΚΑΣ. Οι νέοι συνταξιούχοι του Κατρούγκαλου βγαίνουν με χαμηλότερες συντάξεις. Τα ξέρουν οι πολίτες.



Προχθές όταν καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη ο πρωθυπουργός επέλεξε να απέχει. Βρέθηκε μόνο ο κ. Δραγασάκης και μίλησε ελάχιστα εκτελώντας αγγαρεία. Μάλλον δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησης στον καθρέφτη. Σήμερα τα ψέματα τελείωσαν γιατί με την συμπεριφορά σας καλύψατε τον κ. Πολάκη. 

(σ.σ. σε εκείνο το σημείο μπαίνει στην αίθουσα ο Παύλος Πολάκης)

Μητσοτάκης: Καλώς τον και ας άργησε
Πολάκης: Καλως σας βρήκα

Συνεχίζοντας, ο κ.Μητσοτάκης είπε: 

Υπήρξαν διάφοροι βουλευτές που έσπευσαν να διαφοροποιηθούν και να καταγγείλουν τον κ. Πολάκη και εσείς κ. Τσίπρα τους λέτε «με τον Πολάκη μέχρι τέλους αλλιώς εξουσία τέλος». Ετσι γίνεστε όλοι Πολάκηδες. Τσίπρας και Πολάκης είναι το ένα και το αυτό. Τι είναι αυτό που σας συνδέει τόσο στενά με τον Πολάκη και ταυτίζεστε απόλυτα μαζί του; Δεν μπορεί να είναι μόνο οι κοινές διακοπές της ανεμελιάς και της ομπρέλας στην παραλία γιατί τώρα την στήνετε αλλού. Είναι προφανώς το γεγονός ότι όσα δεν μπορεί να πει ο Τσίπρας το λεει ο Πολάκης. Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης τον διαλυμένων νοσοκομείων, των απειλών σε δικαστές. Είναι ο πρωθυπουργός που κρύβει τους νεκρούς στο Μάτι. Ο Πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί τους δημοσιογράφους να τους φυτέψει 3 μέτρα κάτω από την γη. Είναι ο Πολάκης που ποδοπατά τους νόμους και περιφέρεται καπνίζοντας. Συγκινήθηκα κ. Τσίπρα με το ενδιαφέρον σας για τα άτομα με αναπηρία. Όμως ο πραγματικός Πολάκης και πραγματικός Τσίπρας ταυτίζονται όταν ο Πολάκης επιτείθεται σε έναν αγωνιστή της ζωής τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Δεν υπάρχει μόνο το νταιλίκι αλλά και η φυγομαχία. Ο Τσίπρας είναι ο Πολάκης που τρέχει να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και το άρθρο 86.

Κι ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης, που στα δύσκολα βέβαια τρέχει να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και το άρθρο 86 που κατά τα άλλα καταγγέλλει.

Γιατί ο Πολάκης είναι πιτ μπουλ όταν επιτίθεται στον Κυμπουρόπουλο, αλλά κανίς όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη.

Αν δεν ήσασταν Πολάκης, κύριε Τσίπρα, δεν θα καλύπτατε με τόσο απόλυτο τρόπο την φασίζουσα συμπεριφορά του κολλητού σας υπουργού. Όπως δεν έχετε καλύψει κανένα άλλο πολιτικό σας στέλεχος.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας παρουσίασα αναλυτικά τους πολιτικούς, ηθικούς και αξιακούς λόγους που επέβαλαν στη Βουλή να καταδικάσει τον «Πολακισμό».
Ως απειλή για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό μας.

Τον παρομοίωσα με το «τέρας» για το οποίο μιλούσε κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις, καλώντας μας να μη συνηθίσουμε την παρουσία του.

Και δήλωσα σαφώς ότι τέτοιες φασιστικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Ο κ. Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον κ. Πολάκη. Επιλογή που αναδείχτηκε και από τις πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Μάτι.

Γιατί τα γεγονότα είναι πεισματικά και εκδικούνται. Η επιλογή του πρωθυπουργού να υιοθετήσει τον Πολακισμό, από κοινοβουλευτικός χειρισμός έγινε μπούμερανγκ.

Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν.

Και μαζί έριχναν ύστερα την ευθύνη στους κατοίκους και στα ΜΜΕ.
Το τι έγινε μετά είναι πλέον γνωστό στο πανελλήνιο. Ο κ. Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμα νεκρούς στο Μάτι.

Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός.

Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής.

Αναρωτιέμαι γιατί κ. Τσίπρα δεν επαναλάβατε το δίλημμα που κάνετε στις ομιλίες σας. ‘Με τους πολλούς ή με την ελίτ;» αλλα πώς να το πείτε!

Εκτός αν συγχρωτίζεστε με τις ελίτ για «να ρίξετε την πλουτοκρατία από μέσα» υπάρχει και αυτή η εξήγηση.

Κι αυτό είναι το υποτιθέμενα ηθικό πλεονέκτημα του πολιτικού χώρου που ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η ενσαρκώνει.
Δεν θα αναφερόμουν στο εθνικό δράμα στο Μάτι αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να προσβάλλει τη μνήμη όλων για όσα τραγικά συνέβησαν. Καταλάβατε τι είπατε;

Αποκαλέσατε την τραγωδία που κόστισε 102 ζωές «ξαναζεσταμένο» υλικό.

Είναι ξαναζεσταμένο φαγητό να ακούμε τους ανθρώπους ότι υπάρχουν νεκροί αλλά δεν τους αφήνουν να τους ανακοινώσουν ή είναι απόδειξη της αναλγησία σας.
Ούτε και θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους.
Όταν χτίζει με ακραία υποκρισία όλο το πολιτικό του αφήγημα στη δήθεν «μάχη κατά των ελίτ», τις οποίες δήθεν αντιμάχεται, την ώρα που, στα κρυφά, συναγελάζεται μαζί τους.
Όμως, ο συγχρονισμός της καλοκαιρινής αναψυχής του κ.Τσίπρα με τη δοκιμασία ενός ολόκληρου λαού, δεν μου επιτρέπει να σιωπήσω.
Πολύ περισσότερο όταν οι Έλληνες μαθαίνουν τώρα και το εξής παράδοξο: ότι η σκηνοθεσία της Ιθάκης -για τη λήξη, υποτίθεται, του Τρίτου Μνημονίου, ενώ ερχόταν το Τέταρτο – επινοήθηκε στο κατάστρωμα ενός γιοτ πολλών εκατομμύριων. Η δε Ιθάκη επελέγη επειδή έτυχε να κρύβεται ο κ.Τσίπρας στο Ιόνιο. Και έχετε το θράσος να κάνετε τις διακοπές σας. να πηγαίνετε στην Ιθάκη και να βγάζετε δεκάρικους λόγους σαν να μην τρέχει τίποτα.
Ακούστε κ. Τσίπρα. Διαβάζετε τα μηνύματα στο κινητό σας αργότερα. Ο Πορτοσάλτε σας τα στέλνει ή ο Βαξεβάνης;

Με ανταλλάγματα οι διακοπές στο κότερο 


Η ιστορία όμως αυτή τον εκθέτει και για έναν επιπλέον λόγο. Διότι οι διακοπές στη θαλαμηγό δεν έγιναν άνευ ανταλλάγματος.
Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου εκτός από πρωθυπουργικός σύμβουλος, διορίστηκε πριν λίγες μέρες πρέσβης εκ προσωπικοτήτων απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια.
Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Ενώ, επιπλέον, προτείνεται από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Με λίγα λόγια «μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, κι εγώ σε κάνω πρέσβη και αθάνατη». Αυτός είστε κ. Τσίπρα. Σας είναι άβολη η συζήτηση αλλά καριέρα κάνατε με αυτά. Η ιστορία σάς εκδικείται.
Ήρθατε ως το νέο που θα άλλαζε το παλιό και καταντήσατε να είστε η χειρότερη και πιο ευτελής μορφή παλαιοκομματισμού που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Τα γεγονότα εκδικούνται. Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και ψεμάτων. Πέφτετε μέσα σε σύννεφο οργής, απαξίωσης και χλεύης.

Και άλλοι έχασαν εκλογές. Αλλά έχασαν με αξιοπρέπεια. Ψεύτες πολιτικούς έχει γνωρίσει ο τόπος. Αλλά τέτοιον υποκριτή, σαν κι εσάς, κανέναν. Λυπάμαι που ο Πολακισμός επιβάλλεται από τον Πρωθυπουργό ως δόγμα πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι αξίζετε καλύτερα.
Υπάρχουν όρια ανάμεσα στην πολιτική δράση και την προσωπική αξιοπρέπεια – και είναι σαφή: όλοι μας τα ξέρουμε.
Δεν υπάρχει σήμερα καμιά ύψιστη σκοπιμότητα, ούτε κάποια κεντρική απόφαση να υπερασπιστείτε. Όλοι μας, φαντάζομαι, κρατάμε μια στάλα ευγένειας και φιλότιμου για τον εαυτό μας.

Έτσι δεν είναι κύριε Δανέλλη; Κυρία Κουντουρά; Κύριε Θεοχαρόπουλε; Κυρία Παπακώστα;

Η ψήφος σας, λοιπόν, σε ένα και μόνο θα απαντήσει: Είστε όλοι το ίδιο; Είστε με τον κ. Τσίπρα των πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών;

Τα ψέματα του κ.Τσίπρα 

Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν. Και δεν πιστεύουν πλέον τα ψέματα που ο κ.Τσίπρας συνεχίζει να λέει. Ο κ.Τσίπρας επιμένει να διαστρεβλώνει τις δικές μου θέσεις. Δεν μπορεί να ωραιοποιεί την καμένη γη που αφήνει αυτός και η κυβέρνησή του. Γιατί δεν μπορεί να δίνει υποσχέσεις που ξέρει ότι δεν θα υλοποιήσει ο ίδιος. Η αλήθεια εκδικείται, κ.Τσίπρα. Η αλήθεια δεν τρολάρεται παρά τις προσπάθειες του κ.Παππά.
Άκουσα και σήμερα τον πρωθυπουργό να κατηγορεί πάλι μία Ν.Δ που δεν υπάρχει. Να λέει ψέματα για την πολιτική μας.
Να λέει ψέματα -αυτός που επέβαλε 29 νέους φόρους – για τη δήθεν λιτότητα που εμείς θα επιβάλουμε.

Να λέει ψέματα ότι ενδιαφέρεται για τους αδύναμους – αυτός που κατάργησε το ΕΚΑΣ.

Να λέει ψέματα ότι είναι πατριώτης, ενώ αναγνώρισε «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια. Να παριστάνει πότε τον αριστερό ριζοσπάστη, και πότε τον Σοσιαλδημοκράτη,– ενώ ακόμη και ο κ. Σάντσεθ από την Ισπανία τον διαψεύδει και τον αποκαλεί δημαγωγό τέσσερα χρόνια τώρα. Δεν έχει, βλέπετε, άλλον δρόμο από το να λέει ψέματα. Γι’ αυτό και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αποκλεισμένοι από κλούβες.

Γι’ αυτό και καταγγέλλει τη διαπλοκή, ενώ πάνω πάνω στο ευρωψηφοδέλτιό του γράφει Κόκκαλης. Γι’ αυτό και κομπάζει για τα υπερ-πλεονάσματα ενώ προέρχονται από φόρους που πληρώνουν με το υστέρημά τους οι Έλληνες.
Και χρηματοδοτούνται από συντάξεις που δεν αποδίδονται και από δημόσιες επενδύσεις που δεν πραγματοποιούνται. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα μιλώντας για την ισχνή ανάπτυξη στην Ελλάδα ενώ άλλες χώρες που πέρασαν μνημόνια έχουν τετραπλάσια ανάπτυξη από τη δική μας. Και υπόσχεται «καλύτερες μέρες» όταν αυτές που ζούμε τον διαψεύδουν.


Απεγνωσμένη αντιγραφή της δικής μας ατζέντας 

Οι Έλληνες γνωρίζουν ποια είναι η Ελλάδα που θα παραδώσετε. Μια Ελλάδα όπου, με τον ένα ή τόν άλλο τρόπο, έχετε τραυματίσει οικονομικά όλους τους πολίτες. Γιατί αυτό δείχνει η αριθμητική: μια Ελλάδα φτωχοποιημένη.
Μια Ελλάδα με διαλυμένη τη μεσαία τάξη και στερημένη από τη δυναμική νεολαία που θα πάρει την σκυτάλη του αύριο. Θα ήταν μάταιο να συνεχίσω να επικαλούμαι την πραγματικότητα ως απάντηση στην προπαγάνδα. Ότι και να πούμε σήμερα στην Βουλή σε 18 ημέρες έχουμε εκλογές και οι πολίτες θα αποφασίσουν αν πιστεύουν στο δικό σας σχέδιο ή αν πιστεύουν ότι η ζωή τους χειροτέρευσε τα τελευταία 4 χρόνια και θα εναποθέσουν τις ελπίδες τους στην ΝΔ.

Μου κάνει εντύπωση όταν η ιδεολογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτείται πλέον, από την απεγνωσμένη αντιγραφή της δικής μας ατζέντας.

Τάζετε μείωση των φόρων που επιβάλατε

Τι μπορώ να προσθέσω, όταν ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει υπέρ της αναθεώρησης των πλεονασμάτων που αυτός δέχτηκε κι εγώ αντιπαλεύω μόνος εδώ και χρόνια;
Τι να πω όταν ο κ. Τσίπρας τάζει, τώρα, μείωση των φόρων που εκείνος επέβαλε, αλλά εγώ την έχω περιγράψει ως μόνη λύση, ήδη, από την Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2016;
Και πώς να εξηγήσω ότι μόλις προεκλογικά η κυβέρνηση θυμήθηκε τις 120 δόσεις –έστω και αν αυτές καταλήγουν, τελικά, σε 18;
Είπαμε, κύριε Τσίπρα, να μιμείστε τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά όχι και να κάνετε σκονάκι αποσπάσματα του δικού μας προγράμματος…
Και θέλω με δύο λόγια να σχολιάσω τις χθεσινές ανακοινώσεις και να σας πω τι ακριβώς αποκρύψατε.
-Κατ’ αρχάς αποδεικνύεται ότι δεν έχετε κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Αυτά που εξαγγείλατε χθες γιατί δεν τα παρουσιάσατε πριν ένα μήνα, πριν τρεις μήνες ή με τον προϋπολογισμό;


Παίζετε τα ρέστα σας 

Γιατί απλούστατα τώρα συνειδητοποιείτε τι θα σας συμβεί στις εκλογές και παίζετε τα ρέστα σας.
- Καταβάλετε ως εγγύηση 5 δις από το υστέρημα των Ελλήνων για να εξασφαλίσετε την ανοχή των εταίρων να μοιράσετε πολύ λιγότερα.
- Παρουσιάζετε ως επιτυχία ότι παίρνετε πίσω μέτρα που ο ίδιος είχατε ψηφίσει, όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα. Πείτε μου κ. Τσίπρα είναι επιτυχία που κατεβάζετε το ΦΠΑ εκεί που το βρήκατε από τον κ. Σαμαρά;
- Παίρνετε χρήματα από τη μία τσέπη όλων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου για να δώσετε κάποια στην τσέπη των μισών.
Με απλά λόγια ξεζουμίζατε τέσσερα χρόνια τους Έλληνες και θυμηθήκατε τις ελαφρύνσεις 18 μέρες πριν από τις εκλογές.
- Και όλα αυτά την ώρα που η ανάπτυξη αναθεωρείται προς τα κάτω και οι επενδύσεις είναι στον πάτο. Την ώρα που η ανταγωνιστικότητα υποχωρεί.


Υπερφορολόγηση, όχι υπεραπόδοση

Για ποια υπεραπόδοση μιλάτε όταν ο βασικός δείκτης της οικονομίας, ο ρυθμός ανάπτυξης έχει πέσει και τα 4 χρόνια της θητείας σας έξω;
Δεν υπάρχει υπεραπόδοση, υπάρχει υπερφορολόγηση. Και επειδή μας είπατε ότι με μέτρα σας θα είναι σε μόνιμη βάση, θα σας θυμίσω εγώ τι επιβάλατε σε μόνιμη βάση εδώ και 4 χρόνια:

- Είναι η αύξηση του ΦΠΑ παντού.
- Είναι η αύξηση των έμμεσων φόρων που είναι οι πιο άδικοι.
- Είναι οι αυξήσεις στα καύσιμα, στα τηλέφωνα, στα ποτά, ακόμη και στον καφέ.
- Είναι το κόψιμο του ΕΚΑΣ.
- Είναι η μείωση των νέων συντάξεων με τα ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.
- Είναι οι καθυστερήσεις σε συντάξεις.
- Είναι οι περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να βγαίνουν τα υπερπλεονάσματα σε βάρος της ανάπτυξης.
- Είναι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων.
Αυτά ήταν τα μόνιμα μέτρα που επιβάλατε. Και τώρα μέσα στο αμόκ της προεκλογικής παροχολογίας του, ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε ξαφνικά και τη μείωση του αφορολόγητου.
Αυτή που ο ίδιος υπέγραψε να εφαρμοστεί από το 2020, ξέροντας πως τότε θα κυβερνά άλλος. Δηλώνει πως τάχα η μείωση δεν θα ισχύσει επί «των ημερών του». Πρόκειται για τον ορισμό της υποκρισίας.

Να ψηφίσετε την τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου 

Ας αφήσει ο κ.Τσίπρας τα ψέματα και τους τακτικισμούς, κι ας κάνει κάτι απλό: να ψηφίσει εδώ και τώρα την τροπολογία μας που καταθέσαμε στη Βουλή σήμερα το πρωί και ακυρώνει τη μείωση του αφορολόγητου.
Σας ρωτώ, θα την ψηφίσετε;
Καθαρές κουβέντες, καθαρές πράξεις. Κάντε το τώρα. Αν δεν το κάνετε τώρα δεν έχετε δικαιολογία.
Είναι το μοναδικό που πράγματι μπορείτε να κάνετε για μην χαθεί σχεδόν ένας μισθός και μία σύνταξη από τους πολίτες.
Εδώ είναι, κ. Τσίπρα. Την καταθέτω στα Πρακτικά. Βάλτε κι εσείς την υπογραφή σας δίπλα στην δική μου. Τι φοβάστε;








Τσίπρας: 'Ηρθα να αντιπαρατεθώ με τον κ.Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε πρώτος στο βήμα, «ποντάροντας» στο προεκλογικό πακέτο παροχών που παρουσίασε από το Ζάππειο την Τρίτη. «Ζητάω σήμερα την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω σε ένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας που παρουσιάσαμε χθες. Ζητάω την ψήφο στις 26 Μαΐου πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασσης της οικονομίας και της κοινωνίας, που αφορά το τώρα και την επόμενη τετραετία» είπε αρχικά.


Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή


«Ένα σχέδιο που αφορά την επιτάχυνση επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα και σταθερότητα και την επιστροφή των πολλών στην ευημερία. Δεν ήρθα εδώ με βασικό μου στόχο να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη, που δεν δέχεται τις προσκλήσεις μου για ντιμπέιτ. Δεν ήρθα να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο Μητσοτάκη, που του έχω ζητήσει να κάνουμε εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση. Δεν ήρθα για να αντιπαρατεθώ μαζί του στα ασήμαντα και τα επικοινωνιακά κόλπα, ούτε να τον συναγωνιστώ στον κιτρινισμό και την μαύρη προπαγάνδα. Είναι σε αυτά ασυναγώνιστος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Ηρθα για να αντιπαρατεθώ με το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που επιμελώς προσπαθεί να κρύψει πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Είναι το ίδιο σχέδιο με αυτό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια το 2010. Που οδήγησε στην κοινωνική λεηλασία και χρεοκοπία την περίοδο 2010-2014, που είχε ως αποτέλεσμα την κοινωνική αιμοραγία, την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού. Που έριξε στον Καιάδα τους συνταξιούχους, που εκτίναξε την ανεργία σε πρωτοφανή ποσοστά. Αυτό το σχέδιο επιθυμεί να εφαρμόσει πάλι η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, σε περίπτωση που τον επιλέξει ο λαός. Με αυτό το σχέδιο θέλω να αντιπαρατεθώ σήμερα».

«Ας αντιπαρατεθούμε εδώ στην Βουλή πάνω σε σχέδια για την οικονομία και την πολιτική, για τις προθέσεις και τα έργα μας. Να μιλήσουμε με ανοικτά χαρτιά για την πορεία της χώρας που ακολουθεί πορεία ανάτασης. Είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι έξω από τα προγράμματα πειθαρχίας» προσέθεσε.

«Το κρίσιμο που θέλω να ρωτήσω τον κ. Μητσοτάκη, είναι αν με το πρόγραμμά μας μπορούμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική ασφάλεια. Υπάρχουν συμπολίτες μας, που δεν έχουν αισθανθεί την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Θα συνεχίσουμε την πορεία της χώρας προς τα μπροστά ή θα οπισθοχωρήσουμε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων; Ή θα οδηγήσουμε την χώρα σε συστήματα Πινοσέτ και σε περικοπές εν ονόματι μιας ανάπτυξης, που σημαίνει πλουτισμό για λίγους. Η δίκαιη ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη που δίνει μέρισμα για τους πολλούς».

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς την υπεράσπιστη των συμφερόντων των πολλών. Εχει ιδιαίτερο συμβολισμό ότι σήμερα ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα σχέδιο στήριξης ελάφρυνσης πολλών. Πριν από εννέα χρόνια, 8 Μαΐου 2010, σε αυτή την αίθουσα, η τότε κυβέρνηση ψήφιζε την πρώτη δανειακή σύμβαση με τους πιστωτές μας. Πριν από εννέα χρόνια μπήκαμε σε αυτή την εποχή της ελληνικής τραγωδίας. Δεν μπήκαμε σε αυτή την τραγωδία, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την οικονομία ή είχε ερασιτέχνες υπουργούς. Μπήκαμε γιατί εσείς, η παράταξή σας, άφησε την χώρα απροστάτευτη στα συμφέροντα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Είχε ανάπτυξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες» συνέχισε, «αλλά τα σπαταλούσε για λίγους και όχι για πολλούς. Δεν αφήσαμε εμείς, αλλά εσείς έλλειμμα 15% και παραδώσατε την χώρα στο ΔΝΤ και στους ψυχρούς τεχνοκράτες. Εσείς εφαρμόσατε από το 2010 στο 2014 την πιο απάνθρωπη πολιτική λιτότητας. Εσείς κυβερνούσατε, όταν η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ και όταν οι μισθοί περιορίστηκαν κατά 40%. Εσείς ήσασταν αυτοί που προκάλεσαν αυτή την ανυπολόγιστη κρίση και δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ στους φτωχούς. Εσείς βυθίσατε την πλειοψηφία των Ελλήνων σε αίσθημα αναξιοπρέπειας» είπε, επιτιθέμενος στη ΝΔ.

«Εμείς παραλάβαμε μια χώρα λεηλατημένη και μια κοινωνία εγκαταλειμμένη. Παρά τις δυσκολίες, σηκώσαμε με την στήριξη του λαού ανάστημα στην Ευρώπη. Ο λαός απαίτησε δικαιοσύνη. Δεν απαίτησε χάρες και δώρα, αλλά σεβασμό. Αναγκαστήκαμε τον Ιούλιο του 2015 να κάνουμε ένα βήμα πίσω, για να κάνουμε αργότερα πολλά βήματα μπροστά. Ζητήσαμε αμέσως μετά την έγκριση του ελληνικού λαού. Την πήραμε εκ νέου. Είμαστε εδώ, όχι γιατί μας στήριξαν ΜΜΕ και συμφέροντα, αλλά ο λαός. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 σφίξαμε τα δόντια και εξυγιάναμε τα δημόσια οικονομικά, μοιράζοντας δίκαια τα βάρη και ιεραρχώντας τις προτεραιότητές μας» συνέχισε.

«Πρώτη αντιμετώπιση ήταν η ανθρωπιστική κρίση. Με ενίσχυση του προϋπολογισμού για την πρόνοια, που σήμερα ξεπερνά τα τρία δισ. ευρώ, με την καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων στην δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με την προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους αδύναμους. Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και το καθεστώς ασφυξίας, κάναμε το παν, για να στηρίξουμε την δημόσια παιδεία. Καταφέραμε να φέρουμε την κανονικότητα και τα στοιχειώδη. Εμείς επιστρέψαμε την υπεραπόδοση στους συμπολίτες μας για τρία συνεχόμενα χρόνια, γιατί αυτά τα χρήματα είναι οι κόποι τους και τους ανήκουν. Αγωνιστήκαμε να πετύχουμε τον βασικό στόχο: να βγει η χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια» υπογράμμισε.

«Πετύχαμε να υπερβαίνουμε κάθε χρόνο τους δημοσιονομικούς στόχους. Το πετύχαμε με σχέδιο, σοβαρότητα, πολύ κόπο και αντίξοες συνθήκες. Πετύχαμε αυτό, για το οποίο ζητήσαμε την εντολή του λαού το 2015. Πετύχαμε και είμαστε περήφανοι να βγάλουμε την χώρα από την μνημονιακή περιπέτεια που οδηγήθηκε πριν από εννέα χρόνια σαν σήμερα και σήμερα είμαστε εδώ, σε ένα σχέδιο ανάκαμψης και ελάφρυνσης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» υποστήριξε.

«Εχει ήδη ξεκινήσει μια νέα πορεία αποκατάστασης των αδικιών και οργάνωσης της επόμενης ημέρας. Για εμάς η αποκατάσταση των αδικιών είναι μια σημαντική προτεραιτόητα, γι' αυτό τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ εξαγγείλαμε μέτρα που περιγράφουν μια νέα οικονομική πολιτική και σήμερα την εμβαθύνουμε. Από τον Σεπτέμβριο η Βουλή ψηφίζει μόνο θετικά μέτρα: αύξηση κατώτατου μισθού, κατάργηση υποκατώτατου» τόνισε, για να προσθέσει: «Όσα δεσμεύθηκα στη ΔΕΘ νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται. Ελαφρύνσεις στη φορολογία, εισφορές, επίδομα στέγασης, μη περικοπή στις συντάξεις. Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη πολιτών σε ταμεία και εφορίες. Και το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Όλα αυτά ένα προς ένα νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται και φυσικά, όπως με όλα όσα εξαγγείλαμε και υλοποιούμε, έτσι θα κάνουμε και με όσα ανακοινώσαμε χθες. Με ένα σχέδιο που έχει οικονομική λογική και ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της».

«Εξαγγείλαμε κάτι που εσείς και ο αρχηγός σας χαρακτηρίσατε λαϊκισμό. Την 13η σύνταξη. Για την επόμενη χρονιά προαναγγέλλουμε την κατάργηση για πολλούς και μείωση για τους υπόλοιπους της εισφοράς αλληλεγγύης» συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στις εξαγγελίες που έκανε χθες από το Ζάππειο.

«Με έχετε μπερδέψει από χθες το βράδυ» συνέχισε. «Είναι τα δικά σας μέτρα ή είναι παροχές και κόλπα; Δεν είναι παροχές, δεν είναι κόλπα. Είναι δικαιοσύνη η επιστροφή όσων κλάπηκαν από τους πολλούς. Είναι ο έμπρακτος σεβασμός στις θυσίες ενός λαού που υπέφερε. Είναι μέτρα μόνιμα, όχι παροδικά. Και είμαστε σε θέση να τα κάνουμε πράξη, γιατί εργαστήκαμε σκληρά και με σχέδιο. Γιατί μόνη μας έγνοια ήταν και είναι οι ανάγκες των πολλών. Και σήμερα αυτή είναι η έγνοια μας, οι ζωές των πολλών. Εμείς δεν βγήκαμε να κάνουμε πανηγυράκια και success story» υπογράμμισε.

«Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα το δίκιο των πολλών που γίνεται πράξη. Τώρα ήρθε η ώρα των πολλών, να δρέψουν τους καρπούς μιας μεγάλης προσπάθειας. Δεν γυρίσαμε πίσω. Όμως, ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σχέδια -το δικό μας, που προστατεύει τους πολλούς, και το δικό σας. Θα μας το πείτε; Δεν ήρθατε σε ντιμπέιτ έστω εδώ. Γιατί, κύριε Μητσοτάκη, δεν θέλετε την αντιπαράθεση; Ελάτε να αντιπαρατεθούμε, γιατί κρύβεστε; Ας βάλουμε... moderator τον κ. Πορτοσάλτε, δεν έχω πρόβλημα» επέμεινε.

«Διότι εμείς μπορούμε σήμερα όχι να υποσχεθούμε, αλλά να εγγυηθούμε μέτρα ελάφρυνσης για τα επόμενα χρόνια. Όχι με τρύπιες υποσχέσεις, όπως οι δικές σας, ότι δήθεν θα ρίξετε τα πλεονάσματα, γιατί σας αγαπάνε οι Ευρωπαίοι. Ούτε γιατί δίνοντας ως αντάλλαγμα μέτρα κοινωνικής καταστροφής που θα πάρετε και τα κρύβετε από τον λαό. Γιατί δεν είναι όλοι οι εταίροι μας Νέρωνες, κύριε Μητσοτάκη. Αφήστε που έχει φύγει το ΔΝΤ. Αλλά βάζοντας στο τραπέζι το απόθεμα από τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού και από τη δική μας χρηστή διαχείριση. Από το δικό μας νοικοκύρεμα» σχολίασε.

«Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο, για το οποίο ζητάμε την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών και του ελληνικού λαού. Το δικό σας σχέδιο ποιο είναι; Η δική σας προγραμματική πρόταση ποια είναι; Δεν έχει ακούσει ο λαός μια πρόταση από τη ΝΔ. Το μόνο που έχει ακούσει ο λαός, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν συμπαθεί τον κύριο Πολάκη. Αυτή είναι η πρότασή σας; Τα κουτσομπολιά; Οι δολοφονίες χαρακτήρων; Η λάσπη και το ψέμα;» είπε, υπερασπιζόμενος και πάλι τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Με αυτό το σχέδιο, με αυτή την καμπάνια θα πάτε σε εκλογές» διερωτήθηκε. «Στις ΗΠΑ ίσως να υπάρχουν τέτοια σχέδια. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και αποτυγχάνουν. Στην Ελλάδα, για να σε ψηφίσει κάποιος, πρέπει να του προτείνεις κάτι και να σε πιστέψει. Στην Ελλάδα δεν πάτε, γιατί δεν έχετε σχέδιο και πάτε με την Πολακειάδα. Εχετε σχέδιο, αλλά πάτε με την Πολακειάδα και την μαύρη προπαγάνδα, γιατί θέλετε να κρύψετε το σχέδιό σας, επειδή το σχέδιο και η πρότασή σας είναι τόσο αποκρουστικά, που θέλετε όπως-όπως να τα κρύψετε».

«Θέλετε να το κρύψετε, επειδή είναι το σχέδιο του ΔΝΤ, που καλά γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Μας κουνάτε ως αντιπερισπασμό μια τροπολογία, παραβιάζοντας πόρτες ανοικτές. Όπως και παλιά που πηγαίνατε στην Γερμανία και τους λέγατε μην τους αφήσετε να ακυρώσουν την μείωση συντάξεων. Πάτε στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, που λεει ότι πρέπει να περικοπεί το αφορολόγητο. Αυτά λέτε. Πήγατε στη ΔΕΘ και εξαγγείλατε εσείς την μείωση του αφορολόγητου. Εκεί που σήμερα είναι 0% και το ΔΝΤ μας λεει να το πάμε στο 22%, εσείς προτείνατε να το πάμε στο 9%» τόνισε.

Και προσέθεσε: «Θέλετε να κρύψετε το πρόγραμμά σας, που είναι το σχέδιο του Βαυαρού και ανθέλληνα φίλου σας, του κ. Βέμπερ. Αυτό είναι το σχέδιό σας. Γιατί, πριν προλάβετε να κρύψετε εσείς την αμηχανία σας χθες, βγήκε ο κ. Βέμπερ να τοποθετηθεί για το σχέδιό μας. Και ενώ εσείς ψελλίζατε ότι σας αντιγράφουμε, αυτός είπε ότι είμαστε ανεύθυνοι που δίνουμε ελαφρύνσεις στους πολλούς. Και μάλιστα χρησιμοποίησε αυτό, για να καταφερθεί εναντίον του σχεδίου για πανευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας. Αυτός είναι ο Ευρωπαίος αρχηγός σας. Να τον χαίρεστε. Εχει τις ίδιες απόψεις με εσάς, που δηλώσατε ότι είναι λαϊκισμός η 13η σύνταξη και δεν θα την υποσχεθείτε ποτέ, γιατί είναι ανέφικτο. Αλήθεια και τώρα τι θα κάνετε; Θα την ψηφίσετε; Βγείτε και πείτε την αλήθεια ότι δεν θέλετε να τα ψηφίσετε, αλλά δεν τολμάτε να μην τα ψηφίσετε. Και βάζετε τον φίλο σας τον κ. Βέμπερ να μας κατακρίνει, επειδή εσείς δεν τολμάτε».

«Πείτε του λοιπόν του φίλου σας ότι εμείς, θέλει δεν θέλει, τα μέτρα αυτά θα τα ψηφίσουμε και θα τα υλοποιήσουμε. Και ότι ο ελληνικός θα μας δώσει την εντολή να συνεχίσουμε και την επόμενη τετραετία, για να υλοποιήσουμε όλο το σχέδιό μας. Γιατί τόσο εσείς όσο και αυτός δεν θα πετύχετε τους στόχους σας. Αλλά ο λαός γνωρίζει: ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος για να γίνει ο Βέμπερ πρόεδρος (σ.σ. της Κομισιόν). Αρα, για να μπει εμπόδιο στην υλοποίηση του σχεδίου που ανακοινώσαμε χθες».

«Μας κάνατε όμως και ένα ακόμη δώρο αθελά σας με τη μομφή στον κ. Πολάκη, να μιλήσουμε για τα πεπραγμένα στην Υγεία. Γιατί το βαθύτερο αίτιο της εχθρότητάς σας, δεν είναι το ύφος και το ήθος του Πολάκη, αλλά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην Υγεία. Εχετε ιδιαίτερο μένος ενάντια στα όσα κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Τις 19.000 προσλήψεις. Την εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων, που είχαν έλλειμμα 730 εκατομμύρια το 2014 και σήμερα έχουν πλεόνασμα 180 εκατομμύρια. Την ίδρυση των Τοπικών Μονάδων Υγείας, στα πλαίσια της μεγάλης μεταρρύθμισης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Και φυσικά, πάνω απ’ όλα, σας ενοχλεί ότι βγήκαν τα άπλυτα δεκαετιών στη φόρα. Τα σκάνδαλα στο φάρμακο, τις υπερκοστολογήσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δωράκια, οι μίζες. Σας καίνε αυτά» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα σας πω όμως και κάτι που με έχει ενοχλήσει και αφορά τα ΑμΕΑ και τον κ. Κυμπουρόπουλο, που τον συμπαθώ. Εσείς δεν τους τιμάτε και περιφέρετε ως γλάστρα τον κ. Κυμπουρόπουλο. Χρησιμοποιείτε ως εργαλείο την αναπηρία του. Εμείς αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας με αναπηρία με ισοτιμία και σεβασμό. Εμείς θεσπίσαμε την μοριοδότηση αναπήρων για προσλήψεις στο Δημόσιο κ.ά. Μην μας κουνάτε το δάχτυλο για τα θέματα αυτά. Η παράταξή σας πάντα συμπεριφερόταν στους ανάπηρους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας» σχολίασε.

Και συνέχισε: «Κύριε Μητσοτάκη, αυτά τα τρία χρόνια κάνατε προβλέψεις και πέσατε έξω. Μία ο κόφτης. Μία η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τις αξιολογήσεις. Μία η περικοπή των συντάξεων. Μία το 4ο, το 5ο μνημόνιο. Αποτύχατε. Σε όλα. Μετά ήρθε η Συμφωνία των Πρεσπών. Και εκεί αποτύχατε. Τώρα έχει μείνει μια πρόβλεψη που θα πέσει έξω. Θέλω σήμερα να ζητήσω την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών πάνω σε σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος, σε πρόγραμμα που αφορά την επόμενη ημέρα και την ενίσχυση των πολλών. Από την Βουλή και τον λαό ζητώ στις 26 Μάη ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμά μας και ψήφο μομφής και καταδίκης στην ΝΔ με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, του κ. Βέμπερ και του νεοφιλελευθερισμού».

«Η ιστορική τομή του 2018 του Αυγούστου και δεν πρέπει να μείνει ανολοκλήρωτη, και γι' αυτό η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει μπροστά, τώρα που μποροούμε και έχουμε σχέδιο ήρθε η ώρα να δώσουμε πίσω τους κόπους του λαού και ο λαός αυτή την προσπάθεια θα την επιβραβεύσει\Την εμπιστοσύνη θα την λάβουμε διπλά και από την Βουλή κι από τον λαό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης