«Θέλω να κριθώ από το έργο μου» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Γραικός

«Θέλω να κριθώ από το έργο μου» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Γραικός

«Στη Γαλλία δεν ονομάστηκε ποτέ νόμος για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ονομάστηκε νόμος για το γάμο για όλους» - «Αν εγώ κατάφερα να παντρευτώ τον άνθρωπο που αγαπώ, και οι αντίστοιχες οικογένειες στην Ελλάδα θα έπρεπε να είχαν τα ίδια δικαιώματα» - «Μέσα στο έργο μου είναι η και η προσωπική μου ζωή την οποία ποτέ δεν έκρυψα αλλά ποτέ δεν έκανα και σημαία θέλοντας να καλύψω τις ελλείψεις μου ως καθηγητή»

graikos
Να διευκρινίσει παλαιότερη δήλωσή του στην οποία ανέφερε «θέλω να κριθώ για το έργο μου και όχι για τον γάμο μου» εκλήθη στην ΕΡΤ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Γραικός.

«Παιδιά εδώ στην Ελλάδα μου είπαν δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι είναι μη θέμα ερχόμενος από μια χώρα που έχουν κατοχυρωθεί τα θέματα ισονομίας των πολιτών» απάντησε ο κ. Γραικός και σημείωσε: «Όταν μιλώ για το δικαίωμα αδιαφορίας και όχι στη διαφορετικότητα το θεωρώ αυτό ως ένα μακροκρόχρονιο στόχο».

«Ως Έλληνας πολίτης θα παλέψω κι εγώ για την ισονομία» τόνισε ο Νίκος Γραικός επισημαίνοντας ότι «στη Γαλλία δεν ονομάστηκε ποτέ νόμος για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ονομάστηκε νόμος για το γάμο για όλους».

Εξομολογούμενος προσωπικά του βιώματα, ο Νίκος Γραικός είπε: «Αν εγώ κατάφερα να παντρευτώ τον άνθρωπο που αγαπώ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και οι αντίστοιχες οικογένειες -γιατί κι εμείς μια οικογένεια είμαστε- στην Ελλάδα θα έπρεπε να είχαν τα ίδια δικαιώματα».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πάντως ότι αν εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα λειτουργήσει ως εκπρόσωπος μιας συγκεκριμένης ομάδας με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό των μελών της. «Απλώς δεν θα ήθελα προσωπικά -και δεν θα το 'κανα ποτέ- να εκπροσωπώ στο ευρωκοινοβούλιο μια συγκεκριμένη μερίδα Ελλήνων πολιτών, πιστευω ότι τα ίδια προβλήματα θα έχει μια ανύπαντρη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά, πρέπει να εκπροσωπώ κοινωνικές κατηγορίες».

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι οι πολίτες εντάσσονται στην κοινωνία ως ενεργοί πολίτες και όχι με εθνικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά».

«Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι... Ένα βασικό χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου είναι ο σεξουαλικός του προσανατολισμός...» είπε ο Νίκος Γραικός υπογραμμίζοντας: «Άρα θέλω να κριθώ από το έργο μου, βέβαια μέσα στο έργο μου είναι η και η προσωπική μου ζωή την οποία ποτέ δεν έκρυψα αλλά ποτέ δεν έκανα και σημαία θέλοντας να καλύψω τις ελλείψεις μου ως καθηγητή ή ενεργού μέλους της ελληνικής παροικίας στο Παρίσι».

«Μπορώ να σας πω κάτι ως Έλληνας του εξωτερικού; Είμαι πολύ πιο ευτυχής τρεις εβδομάδες εδώ απ' ότι ήμουν στη Γαλλία για την Ελλάδα» έκλεισε τη συνέντευξή του.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Γραικός, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:
Κλείσιμο


Γραικός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης