Πάνος Λάμπρου: Δεν πάμε Βρυξέλλες για να γεμίσουμε τις τσέπες μας

Πάνος Λάμπρου: Δεν πάμε Βρυξέλλες για να γεμίσουμε τις τσέπες μας

Αναφέρθηκε στους έξι ευρωβουλευτές που εξέλεξε το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικα έμειναν τρεις, ενώ τόνισε ότι θα παλέψει για τους «περισσσευούμενους» της Αριστεράς

2490367
Στο αξιακό φορτίο της αριστεράς, τις αποζημιώσεις των ευρωβουλευτών, αλλα και τους έξι ευρωβουλευτές που εξέλεξε το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά έμειναν τρεις αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου.


Ερωτηθείς τι θα ήθελε να κάνει εκείνος που δεν έγινε στο παρελθόν, απάντησε:

«Οι ευρωβουλευτές της αριστεράς από την Ελλάδα και τις άλλες χώρες έκαναν σπουδαία δουλειά και αυτό θα πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Να σας πω, καθώς με ρωτάτε προσωπικά, πως δεν θα είμαι ένα «καλό παιδί», ένα «ήσυχο παιδί». Θα είμαι και μέσα και έξω από το ευρωκοινοβούλιο. Θα διαδηλώνω και θα παίρνω μέρος στις συνεδριάσεις. Θα μεταφέρω την φωνή όσων δεν έχουν φωνή, όσων δεν έχουν δικαιώματα. Οι άνθρωποι που βρίσκονται «εκτός», οι κοινωνικά αποκλεισμένοι, οι «περισσευούμενοι», όπως κάποιοι φωστήρες της νεοφιλελεύθερης αντίληψης ονομάζουν με κυνισμό. Ε, για αυτούς τους «περισσευούμενους» θα παλέψω, που στην πραγματικότητα είναι η κοινωνία των πολλών. Θα προσπαθήσω και εγώ και οι σύντροφοί μου να συμβάλουμε σε ένα μεγάλο αριστερό, προοδευτικό και ριζοσπαστικό μέτωπο για να μην περάσει για άλλη μια φορά ο φασισμός στην Ευρώπη, για να αρθούν οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες. Θα μιλήσουμε για τους φτωχούς, για την προσφυγιά και θα είμαστε δίπλα της. Για τους ανθρώπους με αναπηρία και για τις πόλεις τέρατα που κατασκευάστηκαν στο όνομα μιας στρεβλής ανάπτυξης. Για τους Ρομά και τα παιδιά τους, οι οποίοι διώκονται παντού. Για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, για το δικαίωμα να είσαι αυτό που εσύ θέλεις και όχι αυτό που κάποιοι άλλοι θέλουν να είσαι».

Για τους ευρωβουλευτές που έμειναν τρεις

«Στην πολιτική δεν μπορεί να μιλάς με βεβαιότητες. Θα ήταν εύκολο να σας πω τη λέξη «αποκλείεται». Όμως η ιστορία μας έχει διδάξει αλλιώς. Πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας, να περιφρουρήσουμε το χώρο μας, να μην αφήσουμε περιθώριο να συμβεί. Να μην δούμε το έργο δύο φορές ή και τρεις. Είναι στο χέρι όλων μας. Παρότι δεν μου αρέσει να αναφέρομαι προσωπικά σε ανθρώπους, τους οποίους δεν τους έχω μπροστά μου για να έχουν τη δυνατότητα να μου απαντήσουν, να σας πω τούτο μόνο: Για τον κύριο Χρυσόγονο και την υποψηφιότητά του είχα διαφωνήσει, όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοί μου. Καταλαβαίναμε πως ήταν μια λάθος επιλογή και πως δεν είχε καμία σχέση με το αξιακό φορτίο της αριστεράς. Ήρθε για να φύγει. Δυστυχώς, όσοι και όσες είχαμε διαφορετική άποψη τότε, ήμασταν μειοψηφία. Στις άλλες δύο περιπτώσεις, αν και είναι τελείως διαφορετικές η μία από την άλλη, θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ», σημείωσε.

«Αν οι ευρωεκλογές του 2014 στην Ελλάδα κρίθηκαν από τα μνημόνια και τις ανάγκες των ανθρώπων, αυτές θα κριθούν από τις θέσεις και τη δυναμική της αριστεράς, αυτές τις αξίες που υποστηρίζω σε όλη τη ζωή μου», πρόσθεσε.

Τέλος, δηλώνει ότι δεν θα είναι «ήσυχο παιδί» και όταν ερωτάται για τις αποζημιώσεις των ευρωβουλευτών απαντά: «Μην με φοβάστε. Θα κάνω, εφόσον εκλεγώ, αυτό που ορίζει το καταστατικό του κόμματός μας και ο κώδικας δεοντολογίας. Δεν θέλουμε να πάμε μέχρι τις Βρυξέλλες για να ζεστάνουμε τη τσέπη μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης