Μετά τον σάλο με τον Κυμπουρόπουλο, ο Πολάκης είδε τον σύλλογο Παραπληγικών

Μετά τον σάλο με τον Κυμπουρόπουλο, ο Πολάκης είδε τον σύλλογο Παραπληγικών

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προσπάθησε να «μπαλώσει» την αήθη επίθεσή του προς τον υποψήφιο που είναι ΑμεΑ και υποσχέθηκε μειώσεις τιμών σε προϊόντα απαραίτητα για τους ανθρώπους αυτούς

polakis-parapligikous-ena
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αήθη επίθεσή του προς τον υποψύφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Μάλιστα ο υπουργός, προκειμένου προφανώς να εξιλεωθεί για την συμπεριφορά του, «έταξε» στους ανθρώπους αυτούς «σημαντικές μειώσεις τιμών» σε προϊόντα που τους είναι απαραίτητα.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, που εκδόθηκε μετά την συνάντηση, εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επαναβεβαίωσαν την κοινή πεποίθηση ότι το νομικό πλαίσιο που προστατεύει την εργασία για τους πολίτες με αναπηρία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την απόκτηση ίσων ευκαιριών για τους πολίτες αυτούς.

Προστίθεται πως «συμφώνησαν επίσης ότι οι ανάπηροι συμπολίτες μας που συμμετέχουν σήμερα στον πολιτικό στίβο, δεν απέκτησαν το δικαίωμά τους αυτό "ελέω Θεού" ή από τη "συμπόνια" των υπολοίπων. Ήταν απόρροια, μεταξύ άλλων, των πολύχρονων προσπαθειών και συλλογικών αγώνων του αναπηρικού κινήματος, ενάντια σε αναχρονιστικές προσεγγίσεις και αποκλεισμούς που ενσωμάτωσαν με θεσμικό (ή μη) τρόπο παλιότερες κυβερνήσεις».

«Χαρακτηριστικά», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι εκπρόσωποι του ΠΑ.Σ.ΠΑ. αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις στο παρελθόν όπου υπουργός τους αποκάλεσε "στυμμένες λεμονόκουπες", άλλος υπουργός έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν ΑμεΑ, ενώ βουλευτές αμφισβητούσαν το δικαίωμά τους στην εργασία. Για τους λόγους αυτούς επισήμαναν, ότι όσοι φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν πολίτες ΑμεΑ στον εθνικό ή ευρωπαϊκό πολιτικό στίβο, οφείλουν να το κάνουν με σεβασμό στον εαυτό τους και σε όσους/ες εκπροσωπούν, χωρίς να απαξιώνουν κατακτήσεις πολύχρονων αγώνων».

Από την πλευρά του ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΠΑ.Σ.ΠΑ. για την πρόθεσή του να συνεργαστεί μαζί τους διεξοδικά το επόμενο διάστημα και από κοινού με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των προϊόντων που είναι αναγκαία για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, να επιτύχουμε σημαντικές μειώσεις στις τιμές των προϊόντων αυτών και στη συμμετοχή των ασφαλισμένων».


Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης