Παραιτήθηκε από βουλευτής και η Ασημακοπούλου, μετά τον Μεϊμαράκη

Παραιτήθηκε από βουλευτής και η Ασημακοπούλου, μετά τον Μεϊμαράκη

Στην θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα ορκιστεί η Ζωή Ράπτη και της Μισέλ Ασημακοπούλου ο Πάνος Παναγιωτόπουλος

anna-misel-asimakopoulou
Την παραίτησή τους από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλλαν οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να πράξουν το ίδιο και οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν ως υποψήφιοι στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν προαναγγείλει την παραίτησή τους αρνούμενοι να κάνουν χρήση της περίφημης κυβερνητικής τροπολογίας «Κουντουρά – Δανέλη» που ήρε το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτικής ιδιότητας και υποψηφιότητας για τις ευρωεκλογές προκειμένου να μην διαλυθεί η «πλειοψηφία – κουρελού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί, που ξεκινά και επισήμως η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στην Βουλή και ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση για την παραίτησή του επισημαίνοντας πως αποτελεί προσωπική του απόφαση σε συνέπεια με τις αρχές του.

Το ίδιο έπραξε με επιστολή της και η κυρία Ασημακοπούλου.

Κλείσιμο
Πρώτος επιλαχών για την θέση που αφήνει ο κ. Μεϊμαράκης είναι ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος ο οποίος ωστόσο θα αρνηθεί την έδρα καθώς είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων. Υπο αυτά τα δεδομένα η έδρα θα πάει στην κυρία Ζωή Ράπτη.

Επίσης η έδρα της κυρία Ασημακοπούλου θα πάει πιθανότατα στον Πάνο Παναγιωτόπουλο καθώς ο κ. Γιάννης Μιχελάκης που προηγείται στην λίστα δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει από την πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα παραιτήθηκε από βουλευτής ο υποψήφιος με την ΝΔ Γιώργος Αμυράς και η έδρα του πήγε στο Ποτάμι με το οποίο είχε εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2015 και την κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Πλέον, εκκρεμεί η παραίτηση της κυρίας Κατερίνας Μάρκου, που και αυτή έχει ενταχθεί στην ΚΟ της ΝΔ και συμμετέχει στις ευρωεκλογές με το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο αν και είχε εκλεγεί με το Ποτάμι. Η έδρα της θα πάει στον κ. Νίκο Νυφούδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης