Επιμένει ο Πολάκης στο «ηθικό του πλεονέκτημα»: Μην περιμένετε να μαλώσω με συντρόφους

Επιμένει ο Πολάκης στο «ηθικό του πλεονέκτημα»: Μην περιμένετε να μαλώσω με συντρόφους

Ο Παύλος Πολάκης σε μακροσκελή του ανάρτηση στο Facebook υπερασπίζεται το έργο του και τις πρακτικές του – «Όλα πρύμα», καταλήγει

polakis
Τον «επτάλογο» με το κατά Πολάκη «ηθικό του πλεονέκτημα» και αριστερό του ήθος παραθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απαντώντας σε όσους τον επέκριναν για τη στάση του απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Σε μακροσκελή του ανάρτηση στο Facebook με τον λιτό τίτλο «ΓΙΑ ΜΕΝΑ...», ο κ. Πολάκης περιγράφει τον τρόπο που θεωρεί ότι πρέπει να πολιτεύεται, με βάση το ήθος της αριστεράς, αν και όπως διεφάνη τις τελευταίες ημέρες, οι απόψεις του βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται άλλοι αριστεροί σύντροφοί του την ίδια έννοια, με αποτέλεσμα να δεχθεί εσωκομματικά πυρά. 

Χωρίς να λέει λέξη για την αήθη επίθεσή του προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, η οποία προκάλεσε και εσωκομματικά πυρά, ο κ. Πολάκης σημειώνει «μην περιμένετε από μένα να μαλώσω «δημόσια με συντρόφους και συναγωνιστές .Ο εχθρός είναι απέναντι...». Φυσικά, οι τσακωμοί εξαιρούνται μόνον σε εσωκομματικό πεδίο, καθώς η σύγκρουση, κατά τον κ. Πολάκη είναι κάτι που δεν φοβάται. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πολάκης θεωρεί ότι ηθικό πλεονέκτημα είναι να έχεις φτάσει ψηλά χωρίς να γλύψεις και να προσκυνήσεις τον κάθε μεγαλόσχημο, να κάνεις τίμια τη δουλειά σου χωρίς λαμογιές και παράπλευρα οφέλη. « Με τους κακους είμαι χειροτερος», αναφέρει, χωρίς να διευκρινίζει (φυσικά), εάν ο κ. Κουμπουρόπουλος υπάγεται στη συγκεκριμένη κατηγορία. 

Παράλληλα, δικαιολογεί πλήρως το ύφος με το οποίο πολιτεύεται γιατί όπως λέει, κατά το ηθικό του πλεονέκτημα πρέπει «να χτυπάς τους εκμεταλλευτές και τα τσιράκια τους πολιτικά ή δημοσιογραφικά» καθώς και να μην φοβάσαι τη σύγκρουση.

Εντύπωση προκαλούν και οι φωτογραφίες που επέλεξε ο κ. Πολάκης για να πλαισιώσει το... ηθικό του πλεονέκτημα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του σε πορεία, όπου κρατά την ντουντούκα, όπως και άλλη μία, επίσης ασπρόμαυρη, που στο φόντο διακρίνεται το πορτρέτο του Άρη Βελουχιώτη. 



Κλείσιμο

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης αναφέρει:

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ..
Ηθικο πλεονεκτημα και ηθος της αριστερας ειναι...
-Να εχεις φτασει ψηλα χωρις να γλυψεις ,χωρις να προσκυνησεις ,χωρις να χρωστας καμια χαρη σε κανενα μεγαλοσχημο.
-Να ξερεις τη δουλεια σου οσο καλυτερα γινεται ,να την κανεις με τιμιο τροπο χωρις λαμογιες και παραπλευρα ωφελη.
-Να στηριζεις τους αδυναμους ,να χτυπας τους εκμεταλλευτες και τα τσιρακια τους πολιτικα η δημοσιογραφικα ,να μη φοβασαι τη συγκρουση και να φερνεις ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ υπερ των πολλων στην καθημερινοτητα των ανθρωπων.
-Να λες τον κλεφτη κλεφτη,νασαι με τους καλους καλυτερος με τους κακους χειροτερος γιατι αλλιως δεν πολεμιουνται,να μην καλυπτεις υποθεσεις του παρελθοντος ,να συγκρουεσαι με τους σαπιους μηχανισμους του κρατους χωρις να τους χαιδευεις ,να εκτιμας την πραγματικη αξια των ανθρωπων και οχι τους λουστραρισμενους δηθεν η τα "αριστα" τιποτα .
-Να μπορεις να παραξεις σχεδιο και προγραμμα στο χωρο ευθυνης σου υπερ της κοινωνικης πλειοψηφιας ,που να αντικαθιστα αυτο που υπαρχει σημερα και βεβαια να επιβλεψεις και να οργανωσεις την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ.(γιατι το ηθος ειναι η τελικη πραξη οχι η λεκτικη εξαγγελια)
-Να μη φοβασαι να εκτεθεις γι αυτα που πιστευεις ,να σηκωνεις το γαντι που σου ριχνει ο αντιπαλος,να στηριζεις το κομμα σου και τα μελη του,να υπερασπιζεσαι τα μετωπα και τους συμμαχους σου,ασκωντας οταν χρειαζεται την πιο σκληρη κριτικη εκει που πρεπει.
-Νασαι ο εαυτος σου κι αυτο που κουβαλας απ τα γονιδια ,την οικογενεια, την καταγωγη σου, τον τοπο σου,τις σπουδες σου και τη μορφωση σου,την εμπειρια σου και τη διαδρομη σου.
ΑΥΤΑ ...

ΥΓ μην περιμενετε απο μενα να μαλωσω δημοσια με συντροφους και συναγωνιστες .Ο εχθρος ειναι απεναντι...
ΟΛΑ ΠΡΥΜΑ ....
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης