Μήνυμα ανατροπής του λαϊκισμού από Βέμπερ – Μητσοτάκη

4787694__2_

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ -Βέμπερ: Όταν θα ξανάρθω θα είσαι πρωθυπουργός

«Εχθροί μας είναι οι λαϊκιστές» διεμήνυσαν χθες από το Ζάππειο ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής υποψήφιος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ξεκίνησε επίσημα από την Αθήνα την εκστρατεία του πριν από τις Ευρωεκλογές.

Κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του είναι «η δύναμη του εμείς» και στην ομιλία του δεν παρέλειψε να εξαπολύσει οξύτατη επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του λαικισμού που όπως σημείωσε πρέπει να ηττηθούν παντού στην Ευρώπη.

«Τι έζησαν οι Ελληνες ψηφίζοντας Τσίπρα»

«Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το να παρουσιάσει κανείς τις θέσεις του για την Ευρώπη εδώ στην Αθήνα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ δημιουργήθηκε η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν και εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Οι απαντήσεις, οι γλυκές υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτά έζησαν οι Έλληνες, όταν ψήφισαν τον κ. Τσίπρα. Μην ψηφίζετε αυτούς που δε μπορούν να προσφέρουν αυτά που σας είπαν κάποια στιγμή»

Ο Μ. Βέμπερ επεσήμανε στον αντίποδα: «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μού είπαν ότι θα με υποστηρίξουν. Για το μέλλον της Ευρώπης. Θα ηγηθούμε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο μέλλον. Την επόμενη φορά που θα είμαι εδώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας». Για να προσθέσει ότι το «όχι» που αναφώνησε στο "λαϊκισμό" ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ηχηρό.

«Είναι φίλος της Ελλάδας»

Αμέσως μετά στην εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος καλωσόρισε τον Μάνφρεντ Βέμπερ στο συμβολικό κτίριο όπου υπογράφηκε η συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΕ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ και το ΕΛΚ την επόμενη περίοδο απάντησε με τις φράσεις «ως εδώ – είναι ντροπή»  στον Αλέξη Τσίπρα για την στοχοποίηση του Μάνφρεντ Βέμπερ και τις συνεχείς επιθέσεις σε βάρος του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι αποδεδειγμένα φίλος της Ελλάδας. Ο Τσίπρας λέει ψέματα και τον στοχοποιεί γιατί ο Μάνφρεντ γνωρίζει από πρώτο χέρι τους θλιβερούς χειρισμούς που έκανε το 2015» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

vem2
vem1

«Η Ευρώπη που θέλουμε είναι σταθερή στις αρχές της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Ανταποκρίνεται στο όραμα των λαών της για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Μια Ευρώπη ασφαλή και ευημερούσα, που προσφέρει εργασία στους πολλούς και δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να απαντήσει με πειστικό τρόπο στις μεγάλες προκλήσεις: Στο Μεταναστευτικό, το Δημογραφικό και την 4η Τεχνολογική επανάσταση. Απέναντι σε αυτά έχουμε μια σταθερή πυξίδα. Θέλουμε την Ευρώπη της προόδου και της αλληλεγγύης. Μιας Ευρώπης που θα προτάξει την κοινωνική της συνοχή είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα σημείωσε ότι την επόμενη των εκλογών η χώρα θα έχει ένα σταθερό σύμμαχο στις Βρυξέλλες για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της καθώς τα ελληνικά σύνορα είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει σχετικά με την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του μάνφρεντ Βέμπερ από την Αθήνα:

Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά τον @ManfredWeber στην Ελλάδα. Σε λίγες ώρες ξεκινάει επίσημα την προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ζάππειο. Προχωράμε ενωμένοι για μια Ευρώπη που θα αφήσει πίσω της τις δυνάμεις του λαϊκισμού.

Δείτε την ανάρτησή του

ven6
ven5

ΣΧΟΛΙΑ (22)

κοινος νους

ο ''φιλελληνας'' βεμπερ που αποκαλουσε την ελλαδα χωρα τεμπελληδων,υποστηριζε την εξοδο της χωρας απο την ευρωζωνη,ηθελε μισθους και συνταξεις βουλγαριας μιας και οι μισθωτοι και οι συνταξιουχοι της ελλαδας κανουν κακο στα νοσοκομεια της σλοβακιας και στο δημοσιο της φιλανδιας και ο ''φιλελληνας'' κουλης που εκοψε μισθους και συνταξεις,πεταξε κοσμο στην ανεργια,διαπλεκομενος σε απειρα σκανδαλα,ζητουν τωρα την ψηφο του ελληνικου λαου.....καλα για χρυσσοψαρα μας εχετε ''κυριοι''????κουλη μαζι αποφασισατε το κοψιμο των δωρων των μισθωτων ή ειναι δικη σου ιδεα?

Aμπεμπελελέκoυα

Η οικογέvεια Mnτσoτάκη μετρήθnκε το 1977 και απέσπασε ποσoστό 1%. Έκτoτε και ως το 2012 δεν τόλμnσε ποτέ να "μετρnθεί" μόvn της, αφού βoλεύτnκε πίσω από την μεγάλη δύναμη της δεξιάς παρατάξεως που εκφραζόταv από την ΝΔ. Όταν το 2012 τόλμησε να ξαvαμετρnθεί κι εvώ έγιvε ο σεισμός των εκλoγώv του Mαΐου του 12, που εξαφάvισε τα "μεγάλα" κόμματα δίνovτας στην ΝΔ μετά βίας ένα 18% και ενώ έγινε πάρτυ στην κυριoλεξία, η πραγματικά πovηρή Ντόρα (την οποία δεν θέλω να βλέπω ούτε ζωγραφιστή, αλλά αvαμφίβολα πovnρή) μετά βίας απέσπασε ένα 2,6% την ίδια στιγμή που ο παγκoσμίως άγvωστoς Tζήμερoς συγκέντρωvε το αξιoπρόσεκτο 2,12%. Aυτή είναι η δύvαμη της συγκεκριμέvης oικογέvειας στην Eλλnvική κοιvωνία από 1 ως2%. Ο Koύλns έγιvε αρxnγός της ΝΔ όταν πλειάδα κλεφτοπασοκων της σnμιτικής πλευράς έσπευσε μαζικά να εγγραφεί στο κόμμα και να τον βάλει στον β' γύρο, όπου εξελέγn με τις 40.000 ψήφους του vέου στο κόμμα μπoυμπoύκoυ, εξελέγη δηλαδή από την δεξιά που εκφράστηκε από τον 'Aδωvn. Aυτό δεν μπορεί να το φάει με τίποτα η οικoγέvεια και οι συν αυτής. Σήμερα δε στnρίζεται απoκλειστικά από την δεξιά πτέρυγα των Σαμαρά - τσεκoυράτoυ - μπoυμπoύκoυ. Στα πλαίσια αυτά κουvήθηκε και το oρθoπoλιτικό μειράκιov ο Δέvδιας. 'lσως κερδίσουν και ίσως σxnματίσουν κυβέρvnση αλλά σίγoυρα μετά θα βγoυν τα μαxαίρια από τα θnκάρια. Έvα κόμμα συvoμοσπovδία που είvαι εvωμέvo εν όψει της εξoυσίας, περί αυτού πρόκειται. Avαμέvoυμε με εvδιαφέρον τις εξελίξεις τις πρoσεχείς λίγες εβδoμάδες ως τις εκλoγές

ziedeman

κουλη ρωτησες τον Weber για τον χριστοφορακο που τον εφυγαδευσε η αδελφη σου στην Γερμανια .Τι να γινεται αυτο το παιδι?

NDoriginal

Ο Μητσοτάκης αυτός από που προέκυψε ρε παιδιά αρχηγός της ΝΔ? Τόσους ηγέτεςδιαθέτει το κόμμα. Αυτόν διαλέξαμε? Πω ρε παιδί μου! Και θα μας κυβερνήσει αυτός? Θα τον βάλω εικόνα δίπλα στον ΓΑΠ!

STi

Mα... είναι γόνος. Προέρxεται από μια πoλιτική οικoγέvεια που 100 χρόvια σώζει την Eλλάδα! (Άλλοι λέvε ότι 100 χρόνια πίvει το αίμα των Eλλήvων)

Κύριε Βέμπερ

Αγαπητέ κύριε Βέμπερ εχθρός δικός μας και όλου του λαού οποίος υποβαθμίζει τις θυσίες που κάνουμε και τον αγώνα που δίνουμε για να ζήσουμε τις οικογένειές μας αποκαλώντας μας τεμπέληδες. Αλήθεια, ο παππούς σας ήταν στα εσεσ που έσφαξε τους Έλληνες στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα;

Εγώ βαμπίρ δεν ψηφίζω. Συνεxίστε να ταΐζεται εσείς αυτό το σιxαμέvo σόι

Πω πω πωωωωωω... μόλις ξαvαπάρει τα πόστα έτoιμη να μας πιει το αίμα εivαι η δρακoυλίvα! Koιτάξτε βλέμμα!!

Ζυλ Ντασσεν

Ο λεμουριος αρχηγος - δαγκανει ?

Ανωνύμως

Πλάκωσαν και τα φασιστάκια ουστ ρε ανθέλληνα.....και καμαρώνει ο Κούλης γι δαύτον .......

Ιερός Κύρηκας βοήθεια μας

Μύνημα για αποπληρωμή των θαλασσοδανείων έδωσες Μάνφρεντ ή το ξέχασες χαχα

"Μερικές φορές επιστρέφουν"

....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης