Μήνυμα ανατροπής του λαϊκισμού από Βέμπερ – Μητσοτάκη

Μήνυμα ανατροπής του λαϊκισμού από Βέμπερ – Μητσοτάκη

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ -Βέμπερ: Όταν θα ξανάρθω θα είσαι πρωθυπουργός

4787694__2_
«Εχθροί μας είναι οι λαϊκιστές» διεμήνυσαν χθες από το Ζάππειο ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής υποψήφιος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ξεκίνησε επίσημα από την Αθήνα την εκστρατεία του πριν από τις Ευρωεκλογές.

Κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του είναι «η δύναμη του εμείς» και στην ομιλία του δεν παρέλειψε να εξαπολύσει οξύτατη επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του λαικισμού που όπως σημείωσε πρέπει να ηττηθούν παντού στην Ευρώπη.

«Τι έζησαν οι Ελληνες ψηφίζοντας Τσίπρα»

«Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το να παρουσιάσει κανείς τις θέσεις του για την Ευρώπη εδώ στην Αθήνα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ δημιουργήθηκε η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν και εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Οι απαντήσεις, οι γλυκές υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτά έζησαν οι Έλληνες, όταν ψήφισαν τον κ. Τσίπρα. Μην ψηφίζετε αυτούς που δε μπορούν να προσφέρουν αυτά που σας είπαν κάποια στιγμή»

Ο Μ. Βέμπερ επεσήμανε στον αντίποδα: «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μού είπαν ότι θα με υποστηρίξουν. Για το μέλλον της Ευρώπης. Θα ηγηθούμε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο μέλλον. Την επόμενη φορά που θα είμαι εδώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας». Για να προσθέσει ότι το «όχι» που αναφώνησε στο "λαϊκισμό" ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ηχηρό.

«Είναι φίλος της Ελλάδας»

Αμέσως μετά στην εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος καλωσόρισε τον Μάνφρεντ Βέμπερ στο συμβολικό κτίριο όπου υπογράφηκε η συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΕ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ και το ΕΛΚ την επόμενη περίοδο απάντησε με τις φράσεις «ως εδώ – είναι ντροπή»  στον Αλέξη Τσίπρα για την στοχοποίηση του Μάνφρεντ Βέμπερ και τις συνεχείς επιθέσεις σε βάρος του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι αποδεδειγμένα φίλος της Ελλάδας. Ο Τσίπρας λέει ψέματα και τον στοχοποιεί γιατί ο Μάνφρεντ γνωρίζει από πρώτο χέρι τους θλιβερούς χειρισμούς που έκανε το 2015» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

vem2
vem1

«Η Ευρώπη που θέλουμε είναι σταθερή στις αρχές της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Ανταποκρίνεται στο όραμα των λαών της για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Μια Ευρώπη ασφαλή και ευημερούσα, που προσφέρει εργασία στους πολλούς και δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να απαντήσει με πειστικό τρόπο στις μεγάλες προκλήσεις: Στο Μεταναστευτικό, το Δημογραφικό και την 4η Τεχνολογική επανάσταση. Απέναντι σε αυτά έχουμε μια σταθερή πυξίδα. Θέλουμε την Ευρώπη της προόδου και της αλληλεγγύης. Μιας Ευρώπης που θα προτάξει την κοινωνική της συνοχή είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα σημείωσε ότι την επόμενη των εκλογών η χώρα θα έχει ένα σταθερό σύμμαχο στις Βρυξέλλες για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της καθώς τα ελληνικά σύνορα είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει σχετικά με την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του μάνφρεντ Βέμπερ από την Αθήνα:

Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά τον @ManfredWeber στην Ελλάδα. Σε λίγες ώρες ξεκινάει επίσημα την προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ζάππειο. Προχωράμε ενωμένοι για μια Ευρώπη που θα αφήσει πίσω της τις δυνάμεις του λαϊκισμού.

Δείτε την ανάρτησή του

ven6
ven5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης