Θεοδωράκης για Κυμπουρόπουλο: Τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρία είναι κατοχυρωμένα με αγώνες

Θεοδωράκης για Κυμπουρόπουλο: Τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρία είναι κατοχυρωμένα με αγώνες

Tο δικαίωμα του ενός πρέπει να είναι σημαντικό σε μια σύγχρονη πολιτεία, με πράξεις και όχι ευκαιριακά, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα που ξέσπασε μετά την αήθη επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ 

Stavros_Theodorakis
“Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία είναι κατοχυρωμένα με αγώνες και δεν μπορεί να τα καταργήσει ο οποιοσδήποτε υπουργός ή άλλα στελέχη της κυβέρνησης”, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το ζήτημα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του κ. Πολάκη και του κ. Κυμπουρόπουλου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως το δικαίωμα του ενός πρέπει να είναι σημαντικό σε μια σύγχρονη πολιτεία, με πράξεις και όχι ευκαιριακά, υπογραμμίζοντας: “Εμείς το έχουμε κάνει πράξη στη Βουλή, είτε αφορά ανθρώπους με αναπηρία, είτε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό ή θρησκευτικό προσανατολισμό.”

Κάλεσε, τέλος, όλα τα κόμματα αντί να ξιφομαχούν με βάση την επικαιρότητα, να ευθυγραμμιστούν με την αρχή ότι και το δικαίωμα του ενός έχει σημασία και δεν μπαίνει σε καμία αμφισβήτηση.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Σταύρου Θεοωράκη, ακολουθεί:

Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία δεν είναι κάτι που μπορεί να καταργήσει ο οποιοσδήποτε υπουργός. Είναι κατοχυρωμένα με αγώνες και προφανώς θα πρέπει να γίνονται σεβαστά από όλους, είτε αυτοί είναι υπουργοί, είτε είναι άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Όλοι ξαφνικά γινόμαστε υπερασπιστές των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας. Το Ποτάμι έχει πει και έχει καλέσει τα άλλα κόμματα, και τη ΝΔ που τώρα ξαφνικά ανακάλυψε τα προβλήματα, να δεχθούν μία αρχή. Ό, τι το δικαίωμα του ενός είναι σημαντικό σε μια σύγχρονη πολιτεία. Αυτό πρέπει να γίνει πράξη όμως και όχι ευκαιριακά. Πρέπει με κάθε ευκαιρία να επαναλαμβάνουμε τη θέλησή μας, το δικαίωμα του ενός να είναι δικαίωμα. Εμείς το έχουμε κάνει πράξη στη Βουλή, είτε αφορά ανθρώπους με αναπηρία, είτε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό ή θρησκευτικό προσανατολισμό. Καλούμε τα άλλα κόμματα αντί, ευκαιριακά, να ξιφομαχούν με βάση την επικαιρότητα, να δεχθούν αυτή την αρχή.

Η ΝΔ κρύφτηκε στο παρελθόν όταν την καλέσαμε να υποστηρίξει κάποια δικαιώματα. Αντιστοίχως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παζάρια με την εκκλησία, κάνει παζάρια όπου μπορεί και νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει κάποιες ψήφους. Αν θεωρούμε ότι όλοι μας είμαστε Ευρωπαίοι, δημοκράτες, προοδευτικοί, ας αποδεχθούμε από την αρχή ότι το δικαίωμα του ενός είναι δικαίωμα και δεν μπαίνει σε καμία αμφισβήτηση και όλα τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης