Παπακώστα για απόρριψη ψηφίσματος αναγνώρισης Γενοκτονίας των Ποντίων: Δυσάρεστο γεγονός

Παπακώστα για απόρριψη ψηφίσματος αναγνώρισης Γενοκτονίας των Ποντίων: Δυσάρεστο γεγονός

«Αυτή η απόφαση δεν έγινε, παραδόξως, σεβαστή από τις ευρωομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝ.ΑΛ. και του Ποταμιού, οι οποίες δεν θεώρησαν ηθική υποχρέωσή τους να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση»

Papakosta_Vouli
Στην απογοήτευσή της για την απόρριψη από τις ευρωομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.

«Η απόρριψη του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός», υπογράμμισε η Παπακώστα.

«Ακόμη πιο δυσάρεστη και ανησυχητική είναι, ωστόσο, η στάση 20 εκ των 27 αντιπροσώπων μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι αρνήθηκαν να επικυρώσουν το ψήφισμα, παρά το γεγονός ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει αναγνωρίσει επίσημα την Γενοκτονία των Ποντίων», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Αυτή η απόφαση δεν έγινε, παραδόξως, σεβαστή από τις ευρωομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, οι οποίες δεν θεώρησαν ηθική υποχρέωσή τους να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση», σημείωσε κ. Παπακώστα.

«Μου προκαλεί έκπληξη η αποχή τους. Αυτή η στάση τους έθεσε το θέμα οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις», επεσήμανε.

Κλείσιμο
«Διερωτώμαι εάν απλώς αυτή τους η επιλογή είναι προϊόν συμμόρφωσης στα κελεύσματα μιας ελίτ, η οποία δεν αρέσκεται στο να ανοίξουν τέτοια ζητήματα. Το κατανοώ, αλλά πως θα απευθυνθούν ενόψει των ευρωεκλογών στους πολίτες που τους αφορά, στον Ποντιακό Ελληνισμό, όταν η στάση τους ετεροκαθορίζεται; Η Επιστήμη δικαιούται να ερίζει και να αμφισβητεί επ' αυτών των ζητημάτων. Στην Πολιτική, όμως, λαμβάνουμε αποφάσεις και διαλέγουμε στρατόπεδο. Το εθνικό, μέσα από μία νέα Αρχιτεκτονική της Ευρώπης για την επόμενη πενταετία, ή τις επιλογές των πάσης φύσεων ελίτ, οι οποίες πόρρω απέχουν από αυτή την προσέγγιση; Όπως και να έχει, οφείλουν να εξηγήσουν τη φιλοσοφία της στάσης και της πολιτικής απόφασης την οποία έλαβαν», τόνισε η κ. Παπακώστα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης