Σταύρος Θεοδωράκης: Ο πολιτισμός θα έπρεπε να είναι μέρος κάθε πολιτικής σε κάθε υπουργείο

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο πολιτισμός θα έπρεπε να είναι μέρος κάθε πολιτικής σε κάθε υπουργείο

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έδωσε το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού Χρήστου Κουτσούκη

Stavros_Theodorakis
Στα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού Χρήστου Κουτσούκη στην Πάτρα παρευρέθηκε απόψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα.

Απαντώντας ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τον πολιτικό πολιτισμό, τόνισε ότι «από κάθε άποψη, η πολιτική δεν έχει πολύ σχέση με τον πολιτισμό, για αυτό ακριβώς αναγκαζόμαστε και δεχόμαστε την παρουσία ενός υπουργείου Πολιτισμού».

«Πράγμα», όπως πρόσθεσε, «που το Ποτάμι έχει πει ότι είναι σχήμα οξύμωρο, γιατί ο πολιτισμός θα έπρεπε να είναι μέρος κάθε πολιτικής σε κάθε υπουργείο».

«Και προφανώς», συνέχισε, «σε αυτή τη χώρα και αυτή τη στιγμή, η όποια συζήτηση για τον πολιτισμό είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μία συζήτηση χωρίς πολλούς θιασώτες από το χώρο της πολιτικής».

Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «το σημαντικό είναι να μην παρασύρεσαι από την πολιτική και να καταλήγεις να πιστεύεις ότι τα σημαντικά πράγματα είναι μόνο πέριξ της πολιτικής», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «προσπαθώ σε αυτή τη μεγάλη περιοδεία που κάνω σε όλη τη χώρα, να παίρνω μυρωδιά και από πράγματα που δεν είναι στην καθαρόαιμη πολιτική».

Μάλιστα, μιλώντας για την επίσκεψή του στην έκθεση, ανέφερε πως «όταν έμαθα ότι εδώ στην Πάτρα υπάρχει μία έκθεση ενός ανθρώπου, που ουσιαστικά δημιουργεί στις Βρυξέλλες, αλλά κρατά μία επαφή με τον τόπο του, ήθελα να την επισκεφθώ» και συμπλήρωσε: «Είναι λίγο βάλσαμο για την ψυχή, όταν μετά από τόσες ώρες στο δρόμο βρίσκεσαι σε μία γκαλερί με αυτά τα χρώματα και με αυτές τις συλλήψεις της καθημερινότητας».

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την άνθιση του ελληνικού κινηματογράφου, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Δεν βλέπω που ανθεί ο ελληνικός κινηματογράφος. Ότι υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που κάνουν κινηματογράφο, κυρίως στο εξωτερικό, με ξένους ηθοποιούς, με σενάρια, ιστορίες, αλλά και υλικά από τις χώρες που έχουν επισκεφθεί, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Θα ήθελα να ανθεί η ελληνική παραγωγή και να αποδίδει σε εικόνες αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Σίγουρα, αυτό δεν υπάρχει. Μία χώρα σε κρίση, είναι μία χώρα σε κρίση και σε σχέση με τον πολιτισμό της. Τώρα τα υπουργεία Πολιτισμού, όπως είπα και πριν, είναι συνήθως ένα άλλοθι για την υπόλοιπη απολίτιστη πολιτική των κυβερνήσεων».

πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης