Γεννηματά για Brexit: «Ναι» στην παράταση με προϋπόθεση τη συμμετοχή της Βρετανίας στις ευρωεκλογές

Γεννηματά για Brexit: «Ναι» στην παράταση με προϋπόθεση τη συμμετοχή της Βρετανίας στις ευρωεκλογές

Μια παράταση, με την προϋπόθεση διεξαγωγής ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποβεί προς όφελος όλων, τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

fofii
Στις Βρυξέλλες και στην Προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος -PES, βρίσκεται η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά μίλησε για το θέμα του Brexit, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να διευκολύνουμε το Ην. Βασίλειο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δώσει την αναγκαία παράταση αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Αναλυτικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε:

«Εμείς οι Σοσιαλιστές είμαστε πάντοτε υπέρμαχοι μιας ενωμένης Ευρώπης.

Σεβόμαστε την ετυμηγορία του Βρετανικού λαού, αλλά παράλληλα θεωρούμε ότι μια εύλογη παράταση, με την προϋπόθεση διεξαγωγής ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποβεί προς όφελος όλων.

fofi_5
fofi_4


Κι αυτό γιατί δεδομένων των συνθηκών, η συμμετοχή των Βρετανών στις ευρωεκλογές θα αποκαλύψει τι πραγματικά θέλουν τώρα, σχεδόν τρία χρόνια μετά. Πράγμα για το οποίο σήμερα, όλοι μας, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Η έξοδος του Ην. Βασιλείου δεν αποτελεί μια θετική εξέλιξη για τις χώρες μέλη ή για την Ένωση. Έχοντας πάντα υπόψη μας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουνίου του 2016.

Κλείσιμο
fofi_3
fofi_2
fofi_


Όσο συνεχίζεται η συζήτηση για το Brexit, μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια, τόσο τροφοδοτούνται ο ευρωσκεπτικισμός και ο εθνολαϊκισμός και δεν μας δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουμε στα ουσιώδη προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ένωσης.

Θεωρώ λοιπόν ότι θα πρέπει να διευκολύνουμε το Ην. Βασίλειο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δώσει την αναγκαία παράταση αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βασικότερη από αυτές είναι οι Ευρωεκλογές στον Ηνωμένο Βασίλειο».

Τίμερμανς για την εκδήλωση της Αθήνας

Πολλά συγχαρητήρια εισέπραξε η Φώφη Γεννηματά από τον Φρανς Τίμερμανς για την εκδήλωση της Αθήνας, για την οποία ο Ευρωπαίος Επίτροπος και υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ε.Ε, ενημέρωσε με εξαιρετικά θερμά λόγια την Προσύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών.


fofo12
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης