Economist: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε ήττα και ο Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με εκλογικό αφανισμό

srtsesetw

«Το λυκόφως του Τσίπρα» είναι ο τίτλος του άρθρου - Σαν την πιο «αξιομνημόνευτη μεταστροφή» χαρακτηρίζουν την κωλοτούμπα Τσίπρα ο οποίος δηλώνει: «Όταν κυβερνάς, χρειάζεται να κάνεις συμβιβασμούς» - Μητσοτάκης: Η ΝΔ ήταν σε βαθιά κρίση αλλά πέτυχα την ανάκαμψη - Crash test Τσίπρα-Μητσοτάκη από τον Economist

Για λυκόφως του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το περιοδικό Economist σε άρθρο του με τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς ήττα στις εκλογές» στον υπότιτλο του οποίου σχολιάζει ότι «έχει κυβερνήσει καλύτερα από ό,τι φοβούνταν οι περισσότεροι».

Όπως γράφει το περιοδικό «για άνδρας που αντιμετωπίζει άμεσα εκλογικό αφανισμό, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει τόσο απροβλημάτιστος όσο ο Σωκράτης όταν ετοιμαζόταν να πιει το κώνιο».

Στο άρθρο επισημαίνεται η επιμονή του πρωθυπουργού να μην πιστεύει στις δημοσκοπήσεις υποστηρίζοντας ότι κάνουν συστηματικά λάθος «παρά το γεγονός ότι και οι 12 που έχουν δημοσιευτεί από τις αρχές του χρόνου δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει από τη ΝΔ, με εννέα εξ αυτών να δίνουν διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία».

Ο Τσίπρας έχει εκτελέσει την πιο αξιομνημόνευτη... κωλοτούμπα

Κάνοντας μια αναδρομή στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ο Economist γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει εκτελέσει την πιο αξιομνημόνευτη μεταστροφή στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία». «Ο υπουργός Οικονομίας που αψηφούσε τους Γερμανούς, ο Γιάνης Βαρουφάκης, απομακρύνθηκε, οι όροι του Μνημονίου που είχε επανειλλημένως απορρίψει έγιναν δεκτοί και η τελευταία φάση του προγράμματος λιτότητας εφαρμόστηκε πλήρως» προστίθεται στο άρθρο.

Τσίπρας: Είμαστε κόμμα των συμβιβασμών...

economist-mesa-1
Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει στο περιοδικό ότι «δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές γιατί θέλω να δείξω ότι είμαστε μια χώρα κανονικότητας. Για εμένα το πιο σημαντικό επίτευγμα είναι ότι έχουμε επιστρέψει σε μια κανονική κατάσταση. Έχουμε δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των συμβιβασμών και ο ηγέτης στην κεντροαριστερά. Είμαστε ένα κόμμα που ανήκει στην ευρωπαϊκή κυβέρνηση της κυβερνώσας αριστεράς. Και όταν κυβερνάς, χρειάζεται να κάνεις συμβιβασμούς».

«Η εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ από την ριζοσπαστική αριστερά στην κεντροαριστερά δεν πείθει τους πάντες» σημειώνει ο Economist και επικαλείται δηλώσεις τραπεζίτη ότι «δομικά το κόμμα αυτό δεν ενδιαφέρεται να ενθαρρύνει τις επενδύσεις». Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο «το μεγαλύτερο κομμάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής από τον ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε την υψηλότερη φορολογία στη μεσαία τάξη αντί για τον περιορισμό της σπατάλης ή την προώθηση νέων ιδιωτικοποιήσεων».

Ο Economist στο άρθρο αναγνωρίζει ότι έχει υπάρξει βελτίωση στη συλλογή φόρων αλλά την ίδια ώρα υπογραμμίζει ότι «έχουν γίνει λίγα πράγματα από τον ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση της παραγωγικότητας στην Ελλάδα».

«Για την ώρα υπάρχει δυνατότητα πλεονασμάτων στην οικονομία αλλά σύντομα θα χρειαστούμε πολλές περισσότερες επενδύσεις αν θέλουμε ανάπτυξη» προσθέτει ο ίδιος τραπεζίτης.

Το άρθρο στη συνέχεια κάνει ειδική αναφορά στην επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά στην οποία παρατηρούνται γραφειοκρατικά εμπόδια και στην επένδυση στο Ελληνικό σημειώνοντας ότι «μοιάζει να έχει παραλύσει και αυτό αποτελεί άλλο ένα στοιχείο που πλήττει την εμπιστοσύνη στη χώρα».

Ως δείγμα της απόρριψης της έννοιας της αξιοκρατίας και της εμμονής του στο ακροαριστερό παρελθόν του ο Economist επικαλείται μικρά παραδείγματα από το χώρο της παιδείας «όπως το τέλος της παράδοσης που ήθελε τους καλύτερους μαθητές να είναι σημαιοφόροι στις παρελάσεις» ή ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα εκτός Κούβας που δεν επιτρέπει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Economist: Ο Μητσοτάκης έχει μεταμορφώσει τα οικονομικά της ΝΔ

Στη συνέχεια του άρθρου ο Economist αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος παρά «τα προβλήματα που μπορεί να έρθουν από το εσωτερικό του κόμματός του μετά τις εκλογές» έχει καταφέρει «να μεταμορφώσει τα οικονομικά του κόμματός του» ενώ «σε μια προηγούμενη κυβέρνηση τα είχε πάει καλά ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Έχει ενδιαφέρον επίσης ότι ο αρθρογράφος αντιπαραβάλλει με καυστική διάθεση τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά των δύο πολιτικών αρχηγών με τους οποίους συνομίλησε. Περιγράφοντας τον πρόεδρο της ΝΔ, σημειώνει ότι απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα που «είναι χαρισματικός, ισχυρογνώμων και εκπέμπει
αυτοπεποίθηση» ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «πράος και υπερβολικά σχολαστικός», και φαινομενικά το στυλ του είναι ίσως δύσκολο να «περάσει» στους απλούς πολίτες, αναφέροντας μάλιστα ότι «ένας γελοιογράφος θα μπορούσε να τον σκιτσάρει ως ένα τυπικό παράδειγμα της Αθηναϊκής ελίτ». Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Economist, «θα ήταν λάθος να υποτιμήσει κανείς τον κ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Τσίπρα, καθώς οι ψηφοφόροι δεν φαίνονται να επηρεάζονται από όλα αυτά».

Μητσοτάκης: Κληρονόμησα ένα κόμμα σε βαθιά κρίση και πέτυχα την ανάκαμψη

«Ο Τσίπρας τα έχει καταφέρει χειρότερα σε σχέση, για παράδειγμα με την Πορτογαλία, που ανέκαμψε ταχύτερα και σε μεγαλύτερο εύρος από την Ελλάδα» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πρώτη προτεραιότητά του θα είναι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος προκειμένου να ελαφρύνει κυρίως το βάρος για τις επιχειρήσεις. Θα προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις και θα διεκδικήσει μια συμφωνία για μικρότερη λιτότητα από τους δανειστές» γράφει ο Economist.

«Κληρονόμησα ένα κόμμα σε βαθιά κρίση και πέτυχα την ανάκαμψη» δηλώνει στον Economist ο κ. Μητσοτάκης με το περιοδικό να προσθέτει «το ίδιο λέει ότι θα κάνει για την Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ (159)

Go Back Merkel τώρα από Κούλη

Ο κακομαθημένος απατεωνίσκος λαός θα ψηφίσει Κυριάκο για να μην πληρώσει φόρους όπως ψήφισε Τσίπρα για να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ. Και θα ηττηθεί σίγουρα.

ΣΥΡΙΖΟΒΛΑΚΑΣ

Τί συζητάμε αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση πάλι....

Πίσσα και πούπουλα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιολογείται να βγάλει όχι περιφερειάρχη, αλλά ούτε ένα δήμαρχο. Αν ο προδοτικός ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να βγάλει έστω και ένα δήμαρχο, αυτό θα είναι τεράστιο πλήγμα για τη χώρα μας.

Αυτα ειναι απο τα λιγα καλα νεα στην αποκια

Μας προδωσες αλεξη. Εισαι φασιστας σαν τον κιμ. Ποτε ξανα τετοιο λαθος. Ποτε ξανα αριστερους φασιστες στην εξουσια.

Παντελής

IQ ιδεολογιών: Έψαξα χθες και βρήκα κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το IQ των ψηφοφόρων των διαφόρων ιδεολογιών. Λοιπόν έχει ως εξής: Στην κατώτατη κατάταξη ουγκ βρίσκονται οι ακροδεξιοί. Μια θέση παραπάνω αλλά ακόμα ουγκ είναι οι ακροαριστεροί. Οι κεντρώοι, κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί βρίσκονται στην μεσαία θέση με IQ άνω του μετρίου γύρω στο 105. Λίγο παραπάνω επανεμφανίζονται ακαδημαϊκοί 'θεωρητικοί ρομαντικοί" ακροαριστεροί. Στην κορυφή της κλίμακας η απόλυτη ελίτ iq πιστεύει στον κοινωνικό και οικονομικό φιλελευθερισμό, είναι οι δεξιοί φιλελεύθεροι (κοινωνικά ΚΑΙ οικονομικά). Νομίζω ότι αυτό το εύρημα εξηγεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ που βλέπουμε καθημερινά. Είναι από το American Psychological Society.

Να ρωτήσεις τον Αδόλφο

Αριστεροί και δεξιοί στις σύγχρονες δημοκρατίες είναι όλοι κοινωνικά και οικονομικά φιλελεύθεροι. Κάτι δεν πάει καλά με την θεωρία σου φίλε Ουγκ.

Cheap r Ass

Etsi lene oi Economist, amhn kai pote. Alla isws den kseroun to rebet asker pou pshfizei edw...

Εμείς οι Νοτιοελλαδίτες θα ψηφίσουμε 100% Τσίπρα...

γιατί ταπείνωσε μια για πάντα τους Βορειοελλαδίτες ντεμέκ Μακεδόνες! Ξέσκισε τα εθνίκια και τους βλάχους, Τσίπρα!

Νοτιοελλαδίτη

τα χάπια σου, αγόρι μου...................

#ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑ- ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ#

ΡΕ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΩΡΕ; ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΕΕΕ, ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ; Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ, ΑΜΑ Ο ΡΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ; ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΜΩΡΕ; ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;;; ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΜΩΡΕ;

NAI

Ο Μεγαλέξανδρος έλυσε τον γόρδιο δεσμό και ο Τσίπρας τον ξανάδεσε. Σούργελα συριζαιοι εεεε σούργελα. Θα φάτε χτύπο που θα πάει σύννεφο. Σαν το σύννεφο του τσου τσου νταχτιρντί που σας δέρνει. Ρεζίλια

Μάκης

Κρυψίως η απεύθυνση για την αποφιλελευθεροποίηση του νεοφιλελευθερισμού;

Πήγαινε

στη Σάμο και τη Λέσβο, στον Έβρο και τα Πατήσια να δεις πώς τα καταντήσατε. Θα σας μαυρίζουμε μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Ποτέ αριστερά ποτέ φασισμός ξανά.

Ναι μωρέ

Ναι μωρέ

Homo Aristeropithecus

Δεν θα περάσει ο φασισμός αλλά στηρίζουμε των φασισμό των γειτόνων. Σωστά δεν τα λέω σύντροφε;

Ο φασισμός δεν έχει πολιτικό πρόσημο

Μα αυτό ακριβώς φοβόμαστε....μήπως λύσει το πρόβλημα στο Αιγαίο και το Αλβανικό με τον ίδιο επωφελή.......τρόπο που έλυσε το Μακεδονικό! Γι αυτό ακριβώς δεν θα περάσει ο φασισμός και η σανοφαγία....καλή όρεξη!

Donald

Λυπάμαι πραγματικά, δεν θέλω με καμία δύναμη να ξαναβγεί αυτός ο άνθρωπος και ότι εκπροσωπεύει (πάει η Μακεδονία, σε λίγο θα δώσουν και κάνα νησί), οπότε παρακαλώ να σταματήσουν τέτοια γελία άρθρα σαν του economist που κάνουν την κατάσταση χειρότερη.

Μαιρη31

Πρώτη φορα αριστερά Πρώτη φορα προδότες της Μακεδονιας.Στον αγυριστο να πατε και το ανάθεμα να εχετε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης