Παππάς: Ο μεγάλος στόχος της επόμενης τετραετίας είναι η αποκατάσταση της απασχόλησης

pap12

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε, ότι παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις ότι η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού θα επιδρούσε αρνητικά στην απασχόληση, τα στοιχεία τριμήνου δείχνουν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας

«Ο μεγάλος στόχος της επόμενης τετραετίας είναι η αποκατάσταση της απασχόλησης» τόνισε σε πολιτική εκδήλωση στο Κιλκίς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Εδώ εφαρμόστηκε μια συνταγή, η οποία κατέβασε την ανεργία από το 27% στο 17% και μπορεί αυτή η συνταγή να την πάει και στο 7%. Υπάρχει και μια άλλη συνταγή, που διεκδικεί να επανέλθει και να την πάει στο 27%. Τα διλήμματα είναι πεντακάθαρα» είπε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς, υπογράμμισε μάλιστα, ότι παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις ότι η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού θα επιδρούσε αρνητικά στην απασχόληση, τα στοιχεία τριμήνου δείχνουν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας.

«Η αποκατάσταση της απασχόλησης είναι πάρα, πάρα πολύ συμπαγής στρατηγική. Ξεκινάει από τα μεγάλα έργα υποδομής, τη λύση των προβλημάτων με τους γείτονες μας, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών» συνέχισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, τονίζοντας ότι αυτή η στρατηγική αποσκοπεί και στην ενίσχυση κλάδων που έχουν δείξει δυναμική και την αντοχή τους στο χρόνο, όπως π.χ. ο τουρισμός και υποστηρικτικά σε άλλες ακμαίες παραγωγικές δραστηριότητες.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι στόχευση της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας να διαχυθούν «σε όλους» τους πολίτες για την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής τους, αντίθετα, όπως είπε, με «άλλους» που θα ήθελαν η τεχνολογική εξέλιξη να κάνει απλώς «τους φτωχούς, φτωχότερους και τους πλούσιους, πλουσιότερους». Σημείωσε ότι το δίλημμα που προκύπτει για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, είναι το ποιες πολιτικές θα ακολουθηθούν, ώστε η ανάπτυξη, εκτός από βιώσιμη, να είναι κοινωνικά δίκαιη.

Ο κ. Παππάς μίλησε και για τις προσεχείς ευρωεκλογές, για τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται και αναδεικνύουν το δίλημμα σε πια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η Ε.Ε., σχολιάζοντας, μάλιστα, επικριτικά και την πρόσφατη αναφορά του Α. Ταγιάνι για τον Μουσολίνι.

«Δεν ήταν τυχαία δήλωση αυτή. Ήταν μια δήλωση η οποία ήθελε πολιτικές γέφυρες με την ακροδεξιά. Όπως θέλει πολιτικές γέφυρες με την ακροδεξιά και ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό υποστηρίζουν από κοινού με τον κ. Όρμπαν, τον κ. Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν» είπε ο κ. Παππάς και συνέχισε:

«Είναι μια προοπτική για την Ευρώπη, την οποία πρέπει να αποτρέψουμε και για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εργάζεται ασταμάτητα για να διαμορφωθεί, αυτό που λέγεται, μια προοδευτική συμμαχία».

Ο κ. Παππάς διευκρίνισε ότι «μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» και τέτοιες δυνάμεις, είναι «οι αριστεροί, οι σοσιαλιστές, οι 'πράσινοι', ακόμη και δυνάμεις του πολιτικού κέντρου».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στις στοχεύσεις, ειδικότερα του ΥΨΗΠΤΕ, σε έργα που υλοποιούνται, μεταξύ αυτών η «καθολική τηλεοπτική κάλυψη» των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Ανέφερε επίσης, ότι δρομολογείται το έργο της διαδικτυακής διασύνδεσης των φορέων του δημοσίου τομέα, με στόχο την διακίνηση δημοσίων εγγράφων με ψηφιακή υπογραφή και με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον ένα χρόνο. Ο υπουργός σημείωσε ότι αυτό το πρόγραμμα ήδη εφαρμόζεται από πέρυσι εντός του υπουργείου, και τα οφέλη είναι εμφανή, όπως η επίτευξη πλήρους διαφάνειας, η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση του πολίτη, η μείωση της γραφειοκρατίας.

Ένα άλλο εγχείρημα, όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, αφορά ένα μεγάλο πρόγραμμα εφαρμογής της ψηφιακής τεχνολογίας στον πρωτογενή τομέα, με έξι χιλιάδες σταθμούς εκπομπής δεδομένων (κεραίες εκπομπής) σε καλλιεργήσιμες γαίες σε όλη την επικράτεια, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα να «δεθούν» τα δεδομένα τους με τους δορυφορικούς χάρτες και να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την καλλιέργεια, την υγρασία, την πρόληψη φυσικών καταστροφών, το απαιτούμενο νερό, την κατάλληλη ποσότητα λίπανσης, κτλ., με προοπτική τη μείωση του κόστους παραγωγής, έως και 35%.

Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη, ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει ξεχωριστό ρόλο να επιτελέσει στην αναπτυξιακή προοπτική όλης της χώρας, ως «γέφυρα» συνανάπτυξης όλης της ευρύτερης περιοχής.

Παρέμβαση για την ανάγκη αξιοποίησης αναξιοποίητων εγκαταστάσεων της βιομηχανικής περιοχής Θεσσαλονίκης, αλλά και για ζητήματα που αφορούν τη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παραστατίδης, τοπικά στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κ.ά..

ΣΧΟΛΙΑ (20)

ΝΙΚΟΣ

Ποιά επόμενη τετραετία ρε αριστερό φασιστόμουτρο ; Τελειώσατε, δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ακόμα ; Οπου και να πάτε, θέλετε δέκα διμοιρίες ΜΑΤ για να κυκλοφορήσετε από την "αγάπη" του κόσμου. Οτι ψέμα είχατε να πείτε το είπατε. Τα καινούργια δεν τα τρώει κανένας.

ΠΑΣΟΚ

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε

Βρωμοστομος

Ελληνας Πρωθυπουργος που τον εχουν καλεσει στην Αμερικη να μιλησει για να προσελκυση επενδυσεις και ανοιγει το στομα του και λεει οτι για να κανεις οτιδηποτε στην Ελλαδα θα πρεπει να λαδωσεις τι περιμενεις; Οι ακροατες και ισως μελλοντικοι επενδυτες τα εχασαν, ακομα και ο Κλιντον που τον ειχε καλεσει τα εχασε. Φυσικα τωρα ειδαμε ποιους επενδυτες προτιμα και μη μου πει κανεις οτι δεν το ειπε εσκεμμενα γιατι θελει να δει τη χωρα να κατρακυλα.

φιλοι μας οι ναζι,παντα μαζι

Σωστος.Τα γιδια να σταματησουν την πεοκρουσια διοτι ηδη πνιγοντε απο την υπερβολικη παραγωγη της.Να απσχοληθουν,μεχρι να δουλεψουν.

Dr.

Αυτό που θα συμβεί την επόμενη τετραετία είναι ότι η χώρα μας θα προσπαθήσει να ορθοποδήσει και να θεραπευτεί από τις πληγές που της άνοιξαν τα καθάρματα του Σύριζα. Όσο για τον Παππά, μάλλον θα εξαφανιστεί από την Ελλάδα, για να ροκανίσει ανενόχλητος τις μίζες που συσσωρεύει τώρα.

Τάσος Π.

Η σιγανοπαπαδιά της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, ύπουλος, βρόμικος, πολύ παρασκήνιο, βολεψάκης, κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο και συμβουλεύει τον αγράμματο καταληψία. Ρίξτε τους μαύρο και αμέσως μετά διώξεις και μπουζού. ΦΟΥΜΟ και ΜΠΟΥΖΟΥ

Markow

Την επόμενη τετραετία θα λέμε "εδώ παππάς εκεί παππάς πού είναι ο Παππάς;". Θα τον ψάχνουμε είτε στη Βενεζουέλα είτε στη Μακρόνησσσσο!

Ζ

Την επόμενη τετραετία θα είσαι υπόδικος

ΝΙΚΟΣ

ο επομενος στοχος φασιστα ειναι η πωληση της θρακης κ η παραχωρηση εδαφων στην αλβανια κ πριν τελειωσει η 4ετια κ η πωληση της κυπρου.Ντροπη σας ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ZoomX

την επόμενη τετραετία θα είσαι τρόφιμος των φυλακών μαζι με τον απατεώνα τον συμμαθητή σού τον Πετσιτη.Εχετε κάνει τόσες κομπινες τοσες απατεωνιες και τοσες κλεψιες (ατσαλες που κάνουν μπαμ) που η φυλακή είναι εγγυημένη !!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4903492

Αυτά τα 45 χρόνια, στο σανίδι του Φεστιβάλ έχουν ανέβει και έχουν «ρίξει κόκκινο στη νύχτα» οι καλύτεροι εκπρόσωποι όλων των μορφών τέχνης της χώρας μας είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ που τόνισε ότι η αντίσταση δεν θα σβήσει χάρη στο ΚΚΕ 

7
pol

Με το γνωστό του ύφος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός παίρνει ευθέως το μέρος των Ακριβοπούλου - Καψώχα και κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι καλλιεργεί την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ

71