Παππάς: Ο μεγάλος στόχος της επόμενης τετραετίας είναι η αποκατάσταση της απασχόλησης

pap12

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε, ότι παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις ότι η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού θα επιδρούσε αρνητικά στην απασχόληση, τα στοιχεία τριμήνου δείχνουν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας

«Ο μεγάλος στόχος της επόμενης τετραετίας είναι η αποκατάσταση της απασχόλησης» τόνισε σε πολιτική εκδήλωση στο Κιλκίς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Εδώ εφαρμόστηκε μια συνταγή, η οποία κατέβασε την ανεργία από το 27% στο 17% και μπορεί αυτή η συνταγή να την πάει και στο 7%. Υπάρχει και μια άλλη συνταγή, που διεκδικεί να επανέλθει και να την πάει στο 27%. Τα διλήμματα είναι πεντακάθαρα» είπε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς, υπογράμμισε μάλιστα, ότι παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις ότι η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού θα επιδρούσε αρνητικά στην απασχόληση, τα στοιχεία τριμήνου δείχνουν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας.

«Η αποκατάσταση της απασχόλησης είναι πάρα, πάρα πολύ συμπαγής στρατηγική. Ξεκινάει από τα μεγάλα έργα υποδομής, τη λύση των προβλημάτων με τους γείτονες μας, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών» συνέχισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, τονίζοντας ότι αυτή η στρατηγική αποσκοπεί και στην ενίσχυση κλάδων που έχουν δείξει δυναμική και την αντοχή τους στο χρόνο, όπως π.χ. ο τουρισμός και υποστηρικτικά σε άλλες ακμαίες παραγωγικές δραστηριότητες.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι στόχευση της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας να διαχυθούν «σε όλους» τους πολίτες για την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής τους, αντίθετα, όπως είπε, με «άλλους» που θα ήθελαν η τεχνολογική εξέλιξη να κάνει απλώς «τους φτωχούς, φτωχότερους και τους πλούσιους, πλουσιότερους». Σημείωσε ότι το δίλημμα που προκύπτει για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, είναι το ποιες πολιτικές θα ακολουθηθούν, ώστε η ανάπτυξη, εκτός από βιώσιμη, να είναι κοινωνικά δίκαιη.

Ο κ. Παππάς μίλησε και για τις προσεχείς ευρωεκλογές, για τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται και αναδεικνύουν το δίλημμα σε πια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η Ε.Ε., σχολιάζοντας, μάλιστα, επικριτικά και την πρόσφατη αναφορά του Α. Ταγιάνι για τον Μουσολίνι.

«Δεν ήταν τυχαία δήλωση αυτή. Ήταν μια δήλωση η οποία ήθελε πολιτικές γέφυρες με την ακροδεξιά. Όπως θέλει πολιτικές γέφυρες με την ακροδεξιά και ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό υποστηρίζουν από κοινού με τον κ. Όρμπαν, τον κ. Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν» είπε ο κ. Παππάς και συνέχισε:

«Είναι μια προοπτική για την Ευρώπη, την οποία πρέπει να αποτρέψουμε και για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εργάζεται ασταμάτητα για να διαμορφωθεί, αυτό που λέγεται, μια προοδευτική συμμαχία».

Ο κ. Παππάς διευκρίνισε ότι «μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» και τέτοιες δυνάμεις, είναι «οι αριστεροί, οι σοσιαλιστές, οι 'πράσινοι', ακόμη και δυνάμεις του πολιτικού κέντρου».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στις στοχεύσεις, ειδικότερα του ΥΨΗΠΤΕ, σε έργα που υλοποιούνται, μεταξύ αυτών η «καθολική τηλεοπτική κάλυψη» των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Ανέφερε επίσης, ότι δρομολογείται το έργο της διαδικτυακής διασύνδεσης των φορέων του δημοσίου τομέα, με στόχο την διακίνηση δημοσίων εγγράφων με ψηφιακή υπογραφή και με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον ένα χρόνο. Ο υπουργός σημείωσε ότι αυτό το πρόγραμμα ήδη εφαρμόζεται από πέρυσι εντός του υπουργείου, και τα οφέλη είναι εμφανή, όπως η επίτευξη πλήρους διαφάνειας, η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση του πολίτη, η μείωση της γραφειοκρατίας.

Ένα άλλο εγχείρημα, όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, αφορά ένα μεγάλο πρόγραμμα εφαρμογής της ψηφιακής τεχνολογίας στον πρωτογενή τομέα, με έξι χιλιάδες σταθμούς εκπομπής δεδομένων (κεραίες εκπομπής) σε καλλιεργήσιμες γαίες σε όλη την επικράτεια, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα να «δεθούν» τα δεδομένα τους με τους δορυφορικούς χάρτες και να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την καλλιέργεια, την υγρασία, την πρόληψη φυσικών καταστροφών, το απαιτούμενο νερό, την κατάλληλη ποσότητα λίπανσης, κτλ., με προοπτική τη μείωση του κόστους παραγωγής, έως και 35%.

Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη, ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει ξεχωριστό ρόλο να επιτελέσει στην αναπτυξιακή προοπτική όλης της χώρας, ως «γέφυρα» συνανάπτυξης όλης της ευρύτερης περιοχής.

Παρέμβαση για την ανάγκη αξιοποίησης αναξιοποίητων εγκαταστάσεων της βιομηχανικής περιοχής Θεσσαλονίκης, αλλά και για ζητήματα που αφορούν τη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παραστατίδης, τοπικά στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κ.ά..

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (20)

ΝΙΚΟΣ

Ποιά επόμενη τετραετία ρε αριστερό φασιστόμουτρο ; Τελειώσατε, δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ακόμα ; Οπου και να πάτε, θέλετε δέκα διμοιρίες ΜΑΤ για να κυκλοφορήσετε από την "αγάπη" του κόσμου. Οτι ψέμα είχατε να πείτε το είπατε. Τα καινούργια δεν τα τρώει κανένας.

ΠΑΣΟΚ

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε

Βρωμοστομος

Ελληνας Πρωθυπουργος που τον εχουν καλεσει στην Αμερικη να μιλησει για να προσελκυση επενδυσεις και ανοιγει το στομα του και λεει οτι για να κανεις οτιδηποτε στην Ελλαδα θα πρεπει να λαδωσεις τι περιμενεις; Οι ακροατες και ισως μελλοντικοι επενδυτες τα εχασαν, ακομα και ο Κλιντον που τον ειχε καλεσει τα εχασε. Φυσικα τωρα ειδαμε ποιους επενδυτες προτιμα και μη μου πει κανεις οτι δεν το ειπε εσκεμμενα γιατι θελει να δει τη χωρα να κατρακυλα.

φιλοι μας οι ναζι,παντα μαζι

Σωστος.Τα γιδια να σταματησουν την πεοκρουσια διοτι ηδη πνιγοντε απο την υπερβολικη παραγωγη της.Να απσχοληθουν,μεχρι να δουλεψουν.

Dr.

Αυτό που θα συμβεί την επόμενη τετραετία είναι ότι η χώρα μας θα προσπαθήσει να ορθοποδήσει και να θεραπευτεί από τις πληγές που της άνοιξαν τα καθάρματα του Σύριζα. Όσο για τον Παππά, μάλλον θα εξαφανιστεί από την Ελλάδα, για να ροκανίσει ανενόχλητος τις μίζες που συσσωρεύει τώρα.

Τάσος Π.

Η σιγανοπαπαδιά της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, ύπουλος, βρόμικος, πολύ παρασκήνιο, βολεψάκης, κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο και συμβουλεύει τον αγράμματο καταληψία. Ρίξτε τους μαύρο και αμέσως μετά διώξεις και μπουζού. ΦΟΥΜΟ και ΜΠΟΥΖΟΥ

Markow

Την επόμενη τετραετία θα λέμε "εδώ παππάς εκεί παππάς πού είναι ο Παππάς;". Θα τον ψάχνουμε είτε στη Βενεζουέλα είτε στη Μακρόνησσσσο!

Ζ

Την επόμενη τετραετία θα είσαι υπόδικος

ΝΙΚΟΣ

ο επομενος στοχος φασιστα ειναι η πωληση της θρακης κ η παραχωρηση εδαφων στην αλβανια κ πριν τελειωσει η 4ετια κ η πωληση της κυπρου.Ντροπη σας ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ZoomX

την επόμενη τετραετία θα είσαι τρόφιμος των φυλακών μαζι με τον απατεώνα τον συμμαθητή σού τον Πετσιτη.Εχετε κάνει τόσες κομπινες τοσες απατεωνιες και τοσες κλεψιες (ατσαλες που κάνουν μπαμ) που η φυλακή είναι εγγυημένη !!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4983814

Η Πινακοθήκη θα εγκανιαστεί στις 25 Μαρτίου του 2021 ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Πολιτισμού - Ως το τέλος του έτους ο ανάδοχος για την οριστική μελέτη του θερινού ανακτόρου στο Τατόι - Έως το τέλος Ιανουαρίου 2020, η μελέτη σκοπιμότητας  για τον υπερτοπικό πόλο πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου - Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

stefanis

Με συρματοπλέγματα στα γνωστά περάσματα των διακινητών λαθρομεταναστών και μεικτές περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας στον Έβρο επιχειρεί η κυβέρνηση να «σφραγίσει» τα ελληνοτουρκικά σύνορα και να ανακόψει τις ολοένα και αυξανόμενες ροές - Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία  στην περιοχή

96
4691508

Ο Βουλευτής της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να μην υπολογίσει το πολιτικό κόστος και να εξετάσει και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας - Απάντηση της Λιάνας Κανέλλη για τους... βουτυροφάγους

51
EL1rmOMWkAIfZKR

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν  κεκλεισμένων των θυρών στον απόηχο των αντιδράσεων για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες - Έτοιμος να ζητήσει την απόσυρση της διεθνούς αναγνώρισης της κυβέρνησης Σάρατζ δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης

5
koumoutsakos

«Να γίνει νηφάλια και με παρρησία συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους του Ελσίνκι - Θα έχουμε πολλά να πούμε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός αναφερόμενος στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού - Σκληρή απάντηση του ΚΙΝΑΛ - Σε συνθήκες που απαιτείται συναίνεση δεν επιτρέπονται αυτές οι μομφές επεσήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος

15