Θεοδωράκης για τις καταστροφές στα Χανιά: Να ξεπεράσουν όλοι τους εαυτούς τους

Θεοδωράκης για τις καταστροφές στα Χανιά: Να ξεπεράσουν όλοι τους εαυτούς τους

Να ξεπεράσουμε τις συνήθεις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, για να δούμε ποια έργα μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες 20 με 40 ημέρες, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού

stavros-xania-ena
Την ανάγκη της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών από την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε τα Χανιά τόνισε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε την περιοχή της Κισσάμου. Παράλληλα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του «Ποταμιού» στις ευρωεκλογές, ενώ εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε: « Πρέπει οι δήμοι, η περιφέρεια και κυρίως η κεντρική διοίκηση, τα υπουργεία, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Εάν αυτό δεν συμβεί, τα Χανιά θα περάσουν ένα άσχημο καλοκαίρι. Και όχι μόνο οι Χανιώτες, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται. Θα πρέπει, λοιπόν, να ξεπεράσουμε τις συνήθεις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, να παρθούν κεντρικές αποφάσεις, να έχουν τη συναίνεση όλων μας, να μην υπάρχει αντιπολιτευτική μικροπολιτική, για να δούμε ποια έργα μπορούμε να κάνουνε τις επόμενες 20 με 40 ημέρες.




Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ένα κεντρικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ώστε τα έργα που θα πρέπει να γίνουν να ολοκληρωθούν άμεσα: «Οι δήμοι και στον Πλατανιά και την Κίσσαμο έχουν κάνει πρόχειρα έργα, έχουν δώσει λύσεις. Αλλά δεν είναι λύσεις που μπορούν να κρατήσουν για όλο το καλοκαίρι. Θα πρέπει να παρθούν κεντρικές αποφάσεις. Συναντήθηκα και με τον περιφερειάρχη, είναι αισιόδοξος ότι θα έρθουν τα κονδύλια, δεν είναι όμως μόνο τα λεφτά. Θα πρέπει να έλθουν μηχανικοί, να έλθουν μηχανήματα από την Αθήνα, να υπάρξει ένα κεντρικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, ώστε να έχουν την ολοκλήρωση των έργων μετά από 20 και 40 ημέρες. Δεν έχει καμία χρησιμότητα στην Κρήτη να τελειώσουν τα έργα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, όταν θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος. Ή τώρα θα αναστηθούν ξανά τα Χανιά ή θα καταστραφούν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του Ποταμιού στις ευρωεκλογές υπογραμμίζοντας: «Το Ποτάμι είναι πολύ αισιόδοξο για τις ευρωεκλογές. Ειδικά εδώ στην Κρήτη. Υπάρχουν πολλοί -από τη μια μεριά του νησιού μέχρι την άλλη- που θα είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή πορεία γιατί είπαμε η ευρωπαϊκή αναγέννηση μπορεί να ξεκινήσει από την Κρήτη. Για αυτό είμαι εδώ, για αυτό συνάντησα τους ανθρώπους, μιλήσαμε, και νομίζω ότι στις 26 Μαΐου θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο στόχος είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, όχι μόνο για το Ποτάμι αλλά για την Ελλάδα. Αυτές οι ευρωεκλογές πρέπει να αναδείξουν συνεπείς ευρωπαϊκές δυνάμεις γιατί η πορεία της χώρας, η πορεία του νησιού μας, εξαρτάται και από την Ευρώπη. Οι προτάσεις και παρεμβάσεις που κάνουμε, που είναι μέσα και στην ομπρέλα Μακρόν, αφορούν από τα θέματα της ασφάλειας αλλά μέχρι και τα θέματα των προϊόντων και των εξαγωγών. Να δει κάποιος τις προτάσεις του Ποταμιού και να καταλάβει ότι έχουμε ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, για την επόμενη ευρωπαϊκή μέρα του νησιού».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς πότε «βλέπει» εθνικές εκλογές απάντησε: «Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να πάει μέχρι τέλους. Είναι γλυκιά η εξουσία, για όλους συμβαίνει αυτό, για όλους δηλαδή τους κυβερνώντες. Νομίζω ότι τις εκλογές μάλλον τις προγραμματίζει για το φθινόπωρο».

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στα Χανιά, ο επικεφαλής του Ποταμιού παρέστη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στο δημαρχείο της πόλης.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης