Κύπρος: Αποχωρεί από την κυβέρνηση στο τέλος του 2019 ο υπ. Οικονομικών 

Κύπρος: Αποχωρεί από την κυβέρνηση στο τέλος του 2019 ο υπ. Οικονομικών 

Ο Χάρης Γεωργιάδης άφησε αιχμές κατά του μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση της Συνεργατικής Τράπεζας

CHARIS
Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση τέλος του χρόνου εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του ζητήσει να αποχωρήσει νωρίτερα τότε θα το πράξει. Σε συνέντευξη Τύπου, ο Κύπριος υπουργός άφησε αιχμές κατά του μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση της Συνεργατικής Τράπεζας, Γιώργου Γεωργίου, συγκρίνοντας την πορεία διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων μεταξύ της Συνεργατικής Τράπεζας και της Alpha Bank τα τρία τελευταία χρόνια, της οποίας Γενικός Διευθυντής ήταν ο κ. Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η Ερευνητική Επιτροπή η οποία του επέρριψε πολιτικές ευθύνες για το κλείσιμο της Συνεργατικής Τράπεζας θα μπορούσε να κάνει μία σύγκριση μεταξύ των δύο τραπεζών για να διαπιστωθεί αν «τα κατάφεραν καλύτερα ή χειρότερα, προτού καταλήξουν στα συμπεράσματά τους για την ανικανότητα ανθρώπων να διαχειριστούν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι μελέτησε το πόρισμα της Ερευνητικής επιτροπής, σημειώνοντας ότι το κύριο συμπέρασμα είναι πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεργατικής απέτυχε να διαχειριστεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και γι αυτό φταίει ο υπουργός Οικονομικών. «Σε ολόκληρη την Ευρώπη τράπεζες βεβαρημένες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια προχωρούσαν σε διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου, επειδή μεταβάλλονταν οι εποπτικές απαιτήσεις», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η Ερευνητική Επιτροπή αγνοεί στο πόρισμά της πως άλλο η βιωσιμότητα και άλλο η ανάγκη προσαρμογής στα εποπτικά δεδομένα, τα οποία όπως είπε δεν παραμένουν στατικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης