Φίλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν πρέπει να αλλάξει η διάταξη για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Φίλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν πρέπει να αλλάξει η διάταξη για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

«Εάν αποδειχθεί η καταγραφή Στουρνάρα από τον Πολάκη είναι λάθος, είναι κακούργημα με την ισχύουσα νομοθεσία και θα γίνει πλημμέλημα με τον κώδικα που προωθείται»

filis-syria
Κατά της αλλαγής της διάταξης για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που προβλέπεται στην πρόταση για τον νέο Ποινικό Κώδικα τάχθηκε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όσον αφορά τη δήλωση Κυρίτση «δεν θυμάμαι να έχει πεθάνει κάποιος από μολότοφ» ο κ. Φίλης είπε ότι «είναι θέμα προσωπικού ταμπεραμέντου το πώς μιλάει ο καθένας» ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ ότι «στήνει μικροκομματικό καβγά με πτώματα».

Ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη που ζήτησε το λόγο από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι καθυστερούν ορισμένες δικαστικές υποθέσεις, ενώ άλλες, όπως εκείνες που είναι σε βάρος του, «τρέχουν», ο πρώην υπουργός απάντησε «δεν έχει βάση αυτό που λέει ο Πολάκης ότι υπάρχει καθυστέρησηη στη Δικαιοσύνη σε σημαντικές υποθέσεις;». Υποστήριξε, δε, ότι η απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου «πήραμε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία» είναι «εντός σύνταγματος γιατί έχουμε την κυβέρνηση αλλά οι μηχανισμοί που ελέγχουν διάφορους μηανισμούς του κράτους παραμένουν».

Σχολίασε, επίσης, ότι «ορθώς έστειλε η Δικαιοσύνη τον φάκελο στη Βουλή για το ζήτημα της τηλεφωνικής υποκλοπής του Γιάννη Στουρνάρα (σ.σ. από τον Παύλο Πολάκη)» αναρωτώμενος «όλες οι άλλες δικογραφίες που καθυστερούν και αφορούν το δημόσιο συμφέρον τι να πούμε γι' αυτό;».

Ειδικά για το θέμα της καταγραφής του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδοας από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο Νίκος Φίλης είπε ότι «εάν αποδειχθεί η καταγραφή είναι λάθος, είναι κακούργημα με την ισχύουσα νομοθεσία και θα γίνει πλημμέλημα με τον κώδικα που προωθείται».

Κλείσιμο
Ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε και για τη φημολογούμενη παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε ότι «δεν νομίζω ότι θα υπάρχει θέμα διαπλοκής. Ο κ. Κόκκαλης έχει δική του διαδρομή, πρωτοστάτησε στην υποδοχή των προσφύγων στον Πειραιά».

Κατά τον Νίκο Φίλη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «προγραμματισμό νίκης» στις ευρωεκλογέτς υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι πρόκριμα για τις βουλευτικές εκλογές το αποτέελσμα των ευρωεκλογών». «Θα πάμε σε ντέρμπι γιατί υπάρχει η συνείδηση των πολιτών. Αν υπάρχει συμμετοχή στις κάλπες δεν θα πάει καλα η ΝΔ, αν έχει μεγάλη αποχή βλέπουμε».

Ο κ. Φίλης υποστήριξε, τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα της ριζοπσπαστικής αριστεράς και δεν θα γίνει κάτι αντίγραφο καποιου που χρεοκόπησε τη χώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης