Σπύρος Δανέλλης: Προτιμώ την Ευρωβουλή... αλλά δεν θα διακινδυνεύσω την κυβερνητική πλειοψηφία 

Σπύρος Δανέλλης: Προτιμώ την Ευρωβουλή... αλλά δεν θα διακινδυνεύσω την κυβερνητική πλειοψηφία 

«Μπροστά στις ευρωεκλογές και στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θεωρώ ότι η σύγκλιση των προοδευτικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, είναι μονόδρομος», ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής 

danelis1-768x512
H ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση, πριν από ένα μήνα, είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από το κόμμα, με το οποίο εξελέγη βουλευτής, το Ποτάμι.

Ο Σπύρος Δανέλλης, όμως, ξεκαθαρίζει ότι, η ψήφος που έδωσε είναι ψήφος μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας. «Δεν θα διακινδυνεύσω την κυβερνητική πλειοψηφία» επισημαίνει ο ανεξάρτητος βουλευτής και τονίζει ότι μπορεί να προτιμάει την Ευρωβουλή, αλλά οι προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις δεν χωρούν σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «F&M Voice» o κ. Δανέλλης θεωρεί «μονόδρομο» τη σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς. Προβληματίζεται ιδιαίτερα για την άνοδο των ακραίων δυνάμεων εντός της Ν.Δ. και τονίζει ότι ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα προέρχεται από την «ακροδεξιά με το κουστούμι».

Ο κ. Δανέλλης θυμίζει ότι, στη μακρόχρονη πορεία του στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, από το 1996 όταν είχε εκλεγεί βουλευτής Συνασπισμού έως σήμερα, είχε κρατήσει τις ίδιες θέσεις: στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και προσπάθεια ένωσης των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είτε μας αρέσει είτε όχι», είναι ο «κορμός των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου». Γι’ αυτό και είχε προτείνει, από πέρυσι, στο Ποτάμι να μπει μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛ. στην κυβέρνηση, δίνοντας μία εναλλακτική πρόταση, που θα άφηνε εκτός τον Πάνο Καμμένο. Η πρότασή του δεν εισακούστηκε και το Ποτάμι κατέληξε να επιδιώκει τη στήριξη της Ν.Δ. «Το Ποτάμι δεν έγινε ποτέ κόμμα, μάλλον γιατί δεν ήθελε να γίνει» είναι η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Δανέλλη.
 
Κλείσιμο
«Θεώρησα ότι είναι αυτονόητο να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να φέρει το μείζον θέμα, το οποίο ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Έχω την πεποίθηση ότι η Συμφωνία είναι ένα ύψιστο εθνικό θέμα, το οποίο έπρεπε να κλείσει. Εκτίμησα, επίσης, ότι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπεφτε, δεν θα υπήρχε κυβέρνηση να φέρει το θέμα προς κύρωση. Θα ήταν τραγικό να πάμε σε προεκλογική αντιπαράθεση με βασικό θέμα το διακύβευμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και, άρα, τον βαθύ διχασμό του εκλογικού σώματος, σε προδότες και μειοδότες.», αναφέρει.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κορμό των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου. Μπροστά στις ευρωεκλογές και στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θεωρώ ότι η σύγκλιση των προοδευτικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, είναι μονόδρομος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 ή του 2014 ή ακόμη και του 2016. Είναι ο κορμός της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής Αριστεράς», υπογραμμίζει ο κ. Δανέλλης .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης