«Όχι» από την ΚΕΔΕ στις προεκλογικές προσλήψεις που προωθεί η κυβέρνηση

«Όχι» από την ΚΕΔΕ στις προεκλογικές προσλήψεις που προωθεί η κυβέρνηση

Xαρακτήρισε σοφή την προηγούμενη διάταξη για αναστολή προσλήψεων εκφράζοντας τον φόβο ότι τέτοιου είδους πολιτικές μπορεί να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης

kedses
Την διαφωνία της εξέφρασε η ΚΕΔΕ με τις προεκλογικές μεθοδεύσεις του υπουργείου Εσωτερικών και την απελευθέρωση των προσλήψεων σε Δήμους και Περιφέρειες.

Όταν δε ο κ. Αλέξης Χαρίτσης ρώτησε με έκπληξη: «δηλαδή η ΚΕΔΕ δεν θέλει τις προσλήψεις», ο αντιπρόεδρος της ένωσης Γιάννης Καραγιάννης εξήγησε πως «δεν πρέπει να γίνονται προσλήψεις σε προεκλογικές περιόδους».

Ειδικότερα, ο κ. Καραγιάννης χαρακτήρισε σοφή την προηγούμενη διάταξη για αναστολή προσλήψεων εκφράζοντας τον φόβο ότι τέτοιου είδους πολιτικές μπορεί να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης.

«Δηλαδή η ΚΕΔΕ δεν θέλει τις προσλήψεις; Είναι υπέρ της αναστολής προσλήψεων και κατά της αύξησης κατά 400 του αριθμού των συμβασιούχων;» αντέδρασε ο υπουργός Εσωτερικών για να επιμείνει ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ λέγοντας «Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη στιγμή δεν χρειάζεται. Δεν πρέπει να γίνονται προσλήψεις στην προεκλογική περίοδο» επισημαίνοντας ωστόσο ότι εξαιρεί τις προσλήψεις στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ η οποία διεξάγεται από το ΑΣΕΠ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης