Πέτσας (ΝΔ): Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος για Περιουσιολόγιο

Πέτσας (ΝΔ): Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος για Περιουσιολόγιο

«Δεν θέλουμε άνθρωποι που κόπιασαν να είναι έρμαια εκβιασμών κάθε έφορα και κάθε τελώνη», τόνισε ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι ένα σταθερό φορολογικό σύστημα με χαμηλότερους συντελεστές

petsasa
Την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στο Περιουσιολόγιο και την επιβολή φόρου περιουσίας με βάση αυτό τόνισε στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα, τόνισε ότι το σχέδιο της ΝΔ για τη φορολογία προβλέπει μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις κατά 9 μονάδες σε βάθος διετίας, μονοψήφιο πρώτο συντελεστή για τα νοικοκυριά και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

«Ο συντελεστής για τις εταιρείες πρέπει να μειωθεί στο 20%, ενώ το εισαγωγικό κλιμάκιο για φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να φορολογείται με 9%, αντί για 22% που είναι σήμερα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα μειωθεί επίσης ο ανώτατος συντελεστής, που είναι 45% σήμερα, και θα ακολουθήσει μείωση των συντελεστών και στις υπόλοιπες εισοδηματικές ομάδες, ώστε ολόκληρη η φορολογική κλίμακα να κινηθεί προς τα κάτω. Οι μειώσεις αυτές θα συνδυαστούν με την εφαρμογή ήδη ψηφισμένων μέτρων, όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη αναμόρφωσης του ευρύτερου φορολογικού πλαισίου, ώστε να λειτουργήσει ως κίνητρο για τις επενδύσεις και την αύξηση της απασχόλησης. Γι’ αυτό, όπως τόνισε, η ΝΔ προβλέπει στο σχέδιό της μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 5%, καθώς και καθιέρωση μόνο δύο συντελεστών ΦΠΑ: 11% και 22%.

Αναφερόμενος στο Περιουσιολόγιο, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι το φορολογικό μας σύστημα είναι «πολύ μακριά από το να σχεδιάσουμε μια φορολογία πάνω στην περιουσία, αυτό που λέμε Περιουσιολόγιο. Δεν πιστεύουμε ότι είναι ώρα να το εφαρμόσουμε, υπάρχουν άλλα πράγματα που πρέπει να εφαρμόσουμε πρώτα… Να φτάσουμε σε ένα σταθερό σύστημα με χαμηλότερους συντελεστές, που να μην πνίγει την ιδιωτική πρωτοβουλία και τον κόπο των Ελλήνων και μετά να συζητήσουμε ό,τι θέλετε. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος για περιουσιολόγιο. Δεν θέλουμε άνθρωποι που κόπιασαν να είναι έρμαια εκβιασμών κάθε έφορα και κάθε τελώνη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης