Προσπαθούν να κλείσουν όπως-όπως με συμψηφισμούς και παροχές το «δάνειο Πολάκη»

Προσπαθούν να κλείσουν όπως-όπως με συμψηφισμούς και παροχές το «δάνειο Πολάκη»

Το... success story της κυβέρνησης ανέλυσε ο πρωθυπουργός - «Μικροπολιτική», «κουτσομπολιό» οι λέξεις που χρησιμοποίησε για την υπόθεση με το δάνειο Πολάκη - Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να «πάρει αποστάσεις» από τον Πολάκη επειδή «θα ήταν σαν να απαρνιέται τον ίδιο του τον εαυτό»

polakis_ar
Αλλαγή ατζέντας για να απεμπλακεί από τα ρυπογόνα απόνερα της υπόθεσης Παύλου Πολάκη και να διασκεδάσει την κοινωνική αγανάκτηση και την διεθνή απαξίωση επιχειρεί η κυβέρνηση.

Μετά το «διάγγελμα» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κρατική τηλεόραση, όπου μιλούσε χωρίς να δέχεται ερωτήσεις, επιχειρώντας σχεδόν πανικόβλητος να δικαιολογήσει το πώς έλαβε καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank, σε μια περίοδο που οι τράπεζες δεν... δίνουν μία, την σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας «κουτσομπολιό» τις αποκαλύψεις για το δάνειο Πολάκη.

Ο πρωθυπουργός, στην ολιγόλεπτη ομιλία του κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου επιχείρησε να επαναφέρει στο προσκήνιο το success story της κυβέρνησης και κατηγόρησε μερίδα του Τύπου που εξακολουθεί να μην περιορίζει το ρεπορτάζ της στα δελτία τύπου και στις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου.

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά το μόνο που κατάφερε ήταν να επιβεβαιώσει ότι ταυτίζεται πλήρως με τον κ. Πολάκη -γεγονός που επισημαίνουν και πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, το πρωί της Τετάρτης, παρόντος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στους υπουργούς του, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την υπόθεση με το δάνειο Πολάκη ως μικροπολιτική αντιπαράθεση και παραπολιτικό κουτσομπολιό, καλώντας τα στελέχη της κυβέρνησης να μην ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα. «Να συνεχίσετε αφοσιωμένοι στους μεγάλους στόχους που έχουμε και τους πετυχαίνουμε. Και να μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος, για να θολώσει τα νερά. Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που, όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε σε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους για την οικονομία, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Άμεση ήταν, η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σχολίασαν την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό, ανέφεραν: «Δεν περίμενε κανείς από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει σήμερα τον Παύλο τον Πολάκη. Ολοι πια έχουν καταλάβει το λόγο που τον διατηρεί στην κυβέρνησή του: Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό».

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, η... χάρη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» για το δάνειο που έλαβε, έφτανε και στο εξωτερικό, μέσα από τις ανταποκρίσεις των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Ενδεικτικά, New York Times, Financial Times και Reuters ήταν μερικά μόνο από τα ξένα ΜΜΕ που αναφέρθηκαν στην υπόθεση, καθώς και στην καταγγελία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ότι ο Παύλος Πολάκης μαγνητοφώνησε τη μεταξύ τους συνομιλία. Στα ρεπορτάζ τους, παρουσιάζουν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ως «γραφική φιγούρα», που απασχολεί συνεχώς τα ΜΜΕ, είτε παραβιάζοντας τους νόμους περί καπνίσματος σε δημόσιους χώρους είτε παραδεχόμενος ότι κρατούσε «διπλά βιβλία», όταν ήταν δήμαρχος...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης