Τσίπρας: Έβαλα και θρησκευόμενους στο κυβερνητικό σχήμα

Τσίπρας: Έβαλα και θρησκευόμενους στο κυβερνητικό σχήμα

Ο πρωθυπουργός σχολίασε την είσοδο των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα στο κυβερνητικό σχήμα – Οι δύο υφυπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν θρησκευτικό όρκο, έναντι των προερχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν πολιτικό όρκο

tsipras_anas
«Έβαλα και θρησκευόμενους στο σχήμα» ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης φωτογραφίας με τους νέους υπουργούς του κυβερνητικού σχήματος.

Με το σχόλιό του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις «μεταγραφές» από το ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη και Άγγελο Τόλκα, που αν και στο παρελθόν άσκησαν κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον πρωθυπουργό, αποδέχθηκαν την πρόταση για ένταξη στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ορκωμοσία των νέων Υπουργών ALPHA

Οι δύο νέοι υφυπουργοί έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ενώπιον του Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη.

Στη συνέχεια, πολιτικό όρκο έδωσαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, που αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών, η Σία Αναγνωστοπούλου, που αναλαμβάνει αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, η νέα υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπαρκας.

Κλείσιμο
Ο μίνι ανασχηματισμός έγινε για την πλήρωση των κενών θέσεων που προέκυψαν από την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, την πλήρωση της θέσης του υπουργού Εξωτερικών, που μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και μέχρι την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών κατείχε ο πρωθυπουργός, αλλά και την αντικατάσταση των δύο υφυπουργών (Κατερίνα Νοτοπούλου και Νάσου Ηλιόπουλου), που θα διεκδικήσουν τους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Μωραΐτης: Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις κατά της ακροδεξιάς

«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας» ανέφερε ο εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος Θάνος Μωραΐτης, που τέλεσε υφυπουργός στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και άσκησε μέχρι πρόσφατα δριμεία κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γι αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία» συνέχισε ο κ. Μωραϊτης.

Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν επέλεξαν με άλλο κόμμα και προανήγγειλε ότι θα μιλήσει γι' αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες.

«Το 2012 ήμουν υποψήφιος, το 2015 έκανα την πολιτική μου επιλογή και θα είμαι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική μάχη» σημείωσε.


Τόλκας: Κρίσιμο το πόστο που αναλαμβάνω

Μετά την ορκωμοσίο, ο κ. Τόλκας ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι το πόστο που αναλαμβάνει, αυτό του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι κρίσιμο για τη χώρα και χρειάζεται τη μέγιστη εθνική συναίνεση, ομοψυχία και ανθρωπιά.

«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ενδυναμώσουμε τη χώρα μας στη διεθνή προοπτική της και να στηρίξουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν» τόνισε ο κ. Τόλκας, προσθέτοντας ότι χρειάζεται προοδευτικό και θετικό πρόσημο στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση του πρωθυπουργού, ενώ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την αποδοχή της σημείωσε ότι θα έχουν καιρό να τα πουν, καθώς σήμερα, είναι άλλες οι προτεραιότητες.




ork1
ork2
ork3
ork4_2
ork3_2
ork2_2
ork1_2
ork8
ork7
ork6
ork5
ork12
ork11
ork10
ork9
ork16
ork15
ork14
ork13
ork18
ork17
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης