Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης με τον Νίκο Καρανίκα στην Καππαδοκία

Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης με τον Νίκο Καρανίκα στην Καππαδοκία

Το Πάσχα του 2016 - Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ήταν τότε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και υποψήφια βουλευτής, υπάλληλος στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, αλλά και μετέπειτα διευθύντρια του γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου

pareaki_karanikas
Πάσχα 2016 και ενώ στη μακρινή Ελλάδα οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μεταφέροντας το μήνυμα της Αναστάσεως, οι συνεργάτες και στενοί φίλοι του Αλέξη Τσίπρα ταξιδεύουν στα βάθη της Ανατολίας, στην Καισαρεία της Καππαδοκίας, για τον αρραβώνα του υπεύθυνου Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνούς.

Ο αρραβώνας έγινε, όπως επιτάσσει η παράδοση, στον τόπο καταγωγής της νύφης και μάλιστα όχι σε κάποια αίθουσα δεξιώσεων, αλλά σε σπίτι της οικογένειας, τηρώντας όλα τα έθιμα της περιοχής.

Η «αριστερή» παρέα, με αρχηγό τον Νίκο Καρανίκα, ο οποίος ανέλαβε τότε τα νέα του καθήκοντα στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τους υπόλοιπους «συντρόφους», δεν θα μπορούσε να λείπει από την ομορφότερη και σημαντικότερη στιγμή του φίλου της. Το ταξίδι στην Καππαδοκία αποτέλεσε για τους έξι φίλους μια πρώτης τάξης ευκαιρία να γνωρίσουν τις κρυμμένες ομορφιές του τόπου. Η Καισαρεία, όπως είναι γνωστό, συνιστά ένα απέραντο οροπέδιο γεμάτο φαράγγια και αβυσσαλέα χάσματα, σπαρμένο με κούφιους παράξενους βράχους.

Οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφήθηκαν μπροστά στις σπηλιές με τη στερεοποιημένη ηφαιστειογενή στάχτη και τους γιγάντιους βράχους κι ενημέρωσαν τους διαδικτυακούς τους φίλους για την ολιγοήμερη εξόρμησή τους, λαμβάνοντας ποικίλα και σατιρικά σχόλια.

Μαζί με τον σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού, στην Καππαδοκία ταξίδεψε η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάλληλος στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, αλλά και μετέπειτα διευθύντρια του γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου. Εδώ και λίγες ώρες, μετά την ανακοίνωση του «μίνι» ανασχηματισμού από τον κ. Τζανακόπουλο, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είναι υφυπυργός Μακεδονίας-Θράκης. 

Eνδιαφέρον επίσης ότι μέλος της οικογένειας Χατζηγεωργίου είναι διορισμένο σε φορέα, στον οποίο το Δημόσιο έχει λόγο. Συγκεκριμένα, η μητέρα της, Ελένη Χατζηγεωργίου, είναι διορισμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Συνταξιούχος, πρώην διοικητική υπάλληλος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» (επίσης στη Θεσσαλονίκη) και συνδικαλίστρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε από το υπουργείο Υγείας στο Δ.Σ. του Παπαγεωργίου.

Κλείσιμο
Στην παρέα βρέθηκε και η Μυτιληνιά, συμπατριώτισσα του Γιάννη Μπουρνούς, Μαρία Βαμβουρέλλη, η οποία είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και έχει δραστηριοποιηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος Νέας Σμύρνης. Στο πλευρό του γαμπρού βρέθηκε και ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης, μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα. Την παρέα συμπλήρωσε ο επίσης Θεσσαλονικιός και συναγωνιστής του Νίκου Καρανίκα, Χρήστος Κούδας και ο εκ Λέσβου προερχόμενος Βασίλης Βεμβετσος.

Όλοι τους παλιοί γνώριμοι από τις τοπικές οργανώσεις και τη νεολαία του κόμματος, αποτέλεσαν τη νέα γενιά του ΣΥΡΙΖΑ πλάι στον πρωθυπουργό, με τον οποίο διατηρούν και προσωπικές σχέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης