Η Λευκωσία περιμένει ενημέρωση για τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Η Λευκωσία περιμένει ενημέρωση για τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Σε επαφή με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο να καθοριστεί η μεταξύ τους συνάντηση

anastasiadis-kipros
Σε επαφή με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο να καθοριστεί η μεταξύ τους συνάντηση.

Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμο , ανέφερε επίσης ότι «είναι δημόσια γνωστό εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει να έχει συνάντηση με τον κ. Ακιντζί. Ακούσαμε τις τελευταίες μέρες και τον κ. Ακιντζί να εκδηλώνει την πρόθεση για μια συνάντηση», συμπλήρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «επιδιώκεται να γίνει αυτή η συνάντηση».

Σε ερώτηση αν έχουν μιλήσει τηλεφωνικώς ή μέσω της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί «βρίσκονται σε επικοινωνία σήμερα μεταξύ τους οι δύο». Ο κ. Προδρόμου, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε πως είναι σημαντικό να υπάρχει διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να ενημερωθεί για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Ερντογάν.

Όσον αφορά τις προσδοκίες για το Κυπριακό, ο κ. Προδρόμου είπε πως η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, εκφράζοντας την ελπίδα πως όπως η Ελλάδα έκανε ξεκάθαρο ότι δεν αποδέχεται εγγυήσεις, το ίδιο θα πράξει και η Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης