Κίνημα Αλλαγής: Φώφη - Γιώργος «τα είπαν», αλλά χωρίς κοινή ανακοίνωση

Κίνημα Αλλαγής: Φώφη - Γιώργος «τα είπαν», αλλά χωρίς κοινή ανακοίνωση

Γύρισε η κλεψύδρα για το συνέδριο του Μαρτίου - Σε καλό κλίμα η συνάντηση Γεννηματά- Παπανδρέου, αλλά δεν υπήρξαν ανακοινώσεις για το μέλλον του ΚΙΔΗΣΟ και το ψηφοδέλτιο στο οποίο θα ενταχθεί ο πρώην πρωθυπουργός

fofi-gap-ena
Χρόνο στον... χρόνο αποφάσισαν να δώσουν η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες στο πλαίσιο της πορείας που έχει ξεκινήσει το ΚΙΝΑΛ για το έκτακτο συνέδριο του Μαρτίου.

Τα ζητήματα θα λύνονται στην πράξη και αυτό θα επιχειρηθεί να γίνει σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτλεστικής Γραμματείας και την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να έχει ζητήσει από όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στη δημιουργία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς να κάνουν ένα βήμα πίσω, ένα από τα ερωτήματα του ραντεβού ήταν το μέλλον του ΚΙΔΗΣΟ.

Όμως, μετά τη συνάντηση δεν υπήρξαν ανακοινώσεις. Οι συνεργάτες των δύο πολιτικών έδιναν απλά «καλό κλίμα».

Ανοιχτό είναι επίσης το θέμα της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού, με τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει δείξει την Αχαΐα, ενώ τη συνάντηση απασχόλησε και το Σκοπιανό, καθώς υπάρχει διαφωνία για τον χειρισμό της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα απουσιάσει από τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς έχει συνάντηση με ξένους διπλωμάτες, αλλά θα δώσει το παρών την Κυριακή.

Κλείσιμο
Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό καθαρές τοποθετήσεις, γιατί το Κίνημα Αλλαγής θα δώσει στις εκλογές μάχη ζωής και θανάτου και πρέπει να είναι ενωμένο.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντησή τους. Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου είχαν συναντηθεί και πριν το ταξίδι του τελευταίου στη Λατινική Αμερική, αλλά εκείνο το ραντεβού δε μπόρεσε να αποτρέψει τις παρεξηγήσεις που μεσολάβησαν.

Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά το συνέδριο θα γίνει πριν την 25η Μαρτίου με συνέδρους που θα εκλεγούν από τη βάση του νέου φορέα φορέα με καθολική ψηφοφορία.

Το συνέδριο θα εκλέξει τα καθοδηγητικά όργανα, χωρίς ποσοστώσεις και πρόνοιες για τησυμμετοχή των κομμάτων και των κινήσεων που έλαβαν μέρος στη διαδικασία της δημιουργίας του Κινήματος Αλλαγής.

Πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία των διαφορετικών προσεγγίσεων, δήλωσε χθες στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Είναι προφανές πως όλα τα σχετικά ζητήματα θα απαντηθούν κατά την προσυνεδριακή πορεία σε συνδυασμό με τις πολιτικές εξελίξεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης