Κόντρες για Ακρόπολη, ανεργία και για τη… διεφθαρμένη Βουλή
«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να υποθάλπει τέτοιες ενέργειες» είπε ο Γ. Παπανδρέου για τις διαμαρτυρίες στην Ακρόπολη
Ο Γ. Παπανδρέου απέδωσε σε κομματική υποκίνηση το χθεσινό κλείσιμο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, από ομάδα συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού, τονίζοντας ότι αυτές οι ενέργειες δίνουν πάτημα σε αυτούς που ποντάρουν στην ήττα της Ελλάδας. Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, αντέτεινε ότι ο τουρισμός της χώρας δεν εκτίθεται από τους συμβασιούχους, αλλά από τα ΜΑΤ του κ. Παπουτσή.
Με αφορμή την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της κ. Παπαρήγα για την ανεργία, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, στην αρχή της ομιλίας του, στις αντιδράσεις των συμβασιούχων, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Το δικαίωμα έκφρασης του κάθε πολίτη είναι ιερό. Ιερό όμως είναι και το δικαίωμα στον κοινό μας πλούτο που δεν ανήκει σε κανένα άτομο, ομάδα ή κόμμα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει λουκέτο, να αιχμαλωτίζει μνημεία και να ιδιοποιείται μια παγκόσμια κληρονομιά, όπως είναι η Ακρόπολη. Θα υπάρχουν αντιδράσεις και είναι λογικό και θεμιτό, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Πρώτος, εγώ αγανακτώ εδώ που έφτασε η χώρα. Φτάνει όμως να μην βγάζουμε εμείς τα μάτια μας, με ακραίες ενέργειες που τραυματίζουν τη χώρα και δίνουν πάτημα σε αυτούς που ποντάρουν στην ήττα της Ελλάδας. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να υποθάλπτει και να επικροτεί τέτοιες ενέργειες».
«Στην Ακρόπολη, το μόνο πρόβλημα είναι ότι άλλαξαν το λουκέτο. Το μεγάλο όμως πρόβλημα ήταν τα ΜΑΤ του κ. Παπουτσή. Από εκεί εκτίθεται ο τουρισμός και όχι από τους εκατό που διαδηλώνουν», αντέτεινε η κ. Παπαρήγα.
Ανταπαντώντας ο πρωθυπουργός, κάλεσε την κυρία Παπαρήγα να συμβάλλει στις αλλαγές που προωθούνται για την αναμόρφωση της χώρας, όπως είπε, και όχι να στηρίζει όσους θέλουν να βάλουν λουκέτο στον Ακρόπολη και να διασύρουν παγκοσμίως τη χώρα.
Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και για την ανεργία. «Στόχος μας είναι ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις νέες τεχνολογίες. Εκεί επενδύσουμε τις προσπάθειές μας για να αλλάξουμε τον ρου της οικονομίας. Στο όνομα της διεθνούς επανάστασης δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου και εμφανίστηκε ανοιχτός σε προτάσεις.
Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα τον κατηγόρησε για αοριστολογίες και αντέτεινε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση αφαιρεί την πιθανότητα για αύξηση της απασχόλησης. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η ανεργία θα αυξηθεί σημαντικά και θα είναι μακρόχρονη και ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ανέργων όσο διάστημα δεν απασχολούνται.
Ενταση και για το... «κοινοβούλιο της διαφθοράς»
Είχαμε καιρό να σας δούμε κύριε πρωθυπουργέ, σας καλωσορίζω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο κοινοβούλιο της διαφθοράς –κατά δήλωσή σας- παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, προτού περάσει στην ανάπτυξη της ερώτησής του για το θερμοηλεκτρικό σταθμό στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Η αποστροφή του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ενώ σε ανάλογο ύψος απάντησε και ο πρωθυπουργός:
Διασύρετε τους δημοκρατικούς θεσμούς εντός Βουλής και εκτός με τα συνθήματά σας και εκφράζετε ρατσιστικές αντιλήψεις δημοσιογράφων του εξωτερικού που υποστηρίζουν ότι η διαφθορά είναι στο DNA των Ελλήνων.
Εγώ είπα ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανοι αλλά πρέπει να φτιάξουμε θεσμούς που ελέγχουν τον παρασιτισμό και τη διαφθορά γιατί υπάρχει διαφθορά. Έτσι χτυπάμε τη διαφθορά θεσμικά δημοκρατικά ανοικτά με τρόπους που ισχυροποιούν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr