Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Η ρίζα του διχασμού βρίσκεται στον τυχοδιωκτισμό του Σαμαρά

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Η ρίζα του διχασμού βρίσκεται στον τυχοδιωκτισμό του Σαμαρά

«Απο δω και πέρα κάθε φορά που χρησιμοποιείται ο όρος Μακεδονία θα πρέπει να αντικαθίσταται από τον όρο Βόρεια Μακεδονία» επιχειρηματολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

katrougalos_venizelos
«Η Συμφωνία γίνεται πιο ξεκάθαρη» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στον ΘΕΜΑ 104,6 αναφερόμενος στη ρηματική διακοίνωση που έστειλαν οι Σκοπιανοί μετά τις συνταγματικές τροποποιήσεις που θέτουν σε εφαρμογή την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Για τη γλώσσα έχετε δίκιο» είπε ο κ. Κατρούγκαλος απαντώντας στην παρατήρηση ότι οι πανηγυρισμοί δεν δικαιολογούνται από τα πραγματικά κείμενα, δεδομένα ότι τα αναφερόμενα στη ρηματική διακοίνωση για την δήθεν «μακεδονική» γλώσσα αναφέρονται κατά λέξη και στο άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επιχειρηματολόγησε ότι η Συμφωνία δεν αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα αλλά ιθαγένεια. «Δεν υπάρχει αναφορά σε εθνότητα, πώς θα μπορούσε να συμβαίνει άλλωστε σε ένα πολυεθνοτικό κράτος;» αναρωτήθηκε. Ο κ. Κατρούγκαλος κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να απαντήσει αν η Συμφωνία των Πρεσπών είναι στην εθνική γραμμή που έχει διαμορφωθεί εδώ και 15 χρόνια. «Εκεί βρίσκεται η ρίζα του διχασμού, όταν δεν λέμε αλήθειες στον κόσμο και όταν αφιστάμεθα από μια θέση που μας πήρε πάρα πολύ καιρό να την διαμορφώσουμε λόγω του τυχπδιωκτισμού του κ. Σαμαρά τη δεκαετία του 90» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Κατά την άποψη του κ. Κατρούγκαλου «από δω και πέρα, κάθε φορά που οι Σκοπιανοί θα χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία θα πρέπει να τον αντικαθιστούν με τον όρο Βόρεια Μακεδονία».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης