«Ναι» από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Ναι» από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ στη Συμφωνία των Πρεσπών

Σύμφωνα με πληροφορίες 11 στελέχη ψήφισαν υπέρ και 5 κατά (ποσοστό 70%) - Ακολουθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που έχει και την ευθύνη της τελικής απόφασης

4649167
Την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα εισηγηθεί η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 

Σϋμφωνα με πληροφορίες, 11 στελέχη ψήφισαν υπέρ και 5 κατά (ποσοστό 70%).

Άλλα στελέχη όχι μόνο δεν το δέχονται αυτό, αλλά προσανατολίζονται να ζητήσουν ψηφοφορία και για την απόρριψη κάθε ιδέας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών προτείνουν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος να απέχει της ψηφοφορίας ή να δηλώσει «παρών», υπενθυμίζοντας και την τελευταία απόφαση του κόμματος να συνδεθεί η ψήφος με τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Τις εξελίξεις αναμένει και η Χαριλάου Τρικούπη. Αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ η Φώφη Γεννηματά δε θα περιμένει τη ψηφοφορία στη Βουλή για να πάρει μέτρα. Θα ανακοινώσει άμεσα τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε πρόσφατη συνέντευξή της θεωρεί αδιανόητο να βάζουν κάποια στελέχη τις προσωπικές τους απόψεις πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Εφόσον δεν αποφευχθεί η κρίση θα αξιολογηθεί εντός του νέου πλαισίου και η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος διάλεξε την παραμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για να ικανοποιήσει παλαιότερο αίτημα από εφημερίδα που στηρίζει την κυβέρνηση για να της παραχωρήσει συνέντευξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης