Μαυρωτάς για Συμφωνία Πρεσπών: Το πολιτικό πλαίσιο άλλαξε, θα βρούμε τρόπο να το εκφράσουμε

Μαυρωτάς για Συμφωνία Πρεσπών: Το πολιτικό πλαίσιο άλλαξε, θα βρούμε τρόπο να το εκφράσουμε

Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του Ποταμιού επιβεβαίωσε τις δεύτερες σκέψεις που κάνει το κόμμα του μετά την υφαρπαγή Δανέλλη

mavrotas_main
Τις δεύτερες σκέψεις που επικρατούν στο Ποτάμι αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαίωσε με την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος ξεκαθάρισε ότι η πλειοψηφία του Ποταμιού θεωρεί θετικό το περιεχόμενο της Συμφωνίας, ωστόσο είπε ότι το πολιτικό πλαίσιο που γίνεται η συζήτηση έχει αλλάξει με ευθύνη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα πληροφορίες από την Σεβαστουπόλεως αναφέρουν ότι τα δύο σενάρια που εξετάζει το Ποτάμι ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι είτε υπερψήφιση είτε αποχή.

Ο ίδιος δε χαρακτήρισε «χτύπημα κάτω από την ζώνη» την «υφαρπαγή Δανέλλη» από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Θεωρούμε και θα το συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες ότι η Συμφωνία είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με περισσότερα θετικά στοιχεία και γι αυτό την στηρίζουμε, προκειμένου να αλλάξουμε το ντε φάκτο δεδομένο με το μονοπώλιο της χρήσης του όρου Μακεδονία» είπε αρχικά υπενθυμίζοντας την αρχική στάση του Ποταμιού για να προσθέσει όμως στην συνέχεια: «Το πιο αρνητικό κομμάτι είναι η εργαλειοποίηση της Συμφωνίας που έγινε στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Χάθηκαν τα επιχειρήματα μέσα σε αναθέματα. Χάθηκε ο διάλογος μεσα στο μπούλινγκ».

«Η Συμφωνία δεν είναι αρκετή για να μπει ως φερετζές στις ανεπάρκειες της κυβέρνησης. Η αποσκίρτηση Δανέλλη δίνει τροφή περι σεναρίων δανεισμού βουλευτών. Το Ποτάμι δεν πρόκειται να αφήσει περιθώρια ερμηνειών και σεναρίων για πως θα γίνει ο Καμμένος στη θέση του Καμμένου» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, για να επισημάνει: «η ψήφος εμπιστοσύνης θα μπορούσε να περάσει με σχετική πλειοψηφία. Δεν ήταν απαραίτητη η υφαρπαγή Δανέλλη, αν όντως στόχος σας ήταν να ψηφίσετε την Συμφωνία. Όμως είναι χτύπημα κάτω από την ζώνη η υφαρπαγή Δανέλλη. Δυστυχώς από τα "θα σας ταράξουμε νομιμότητα" πήγατε στο θα σας ταράξουμε στη σκοπιμότητα. Αλλάζει πλέον το πολιτικό πλαίσιο. Αλλάζει η στάση μας; Κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και θα βρούμε τον τρόπο να το εκφράσουμε με καθαρό τρόπο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης