Νέος υπουργός Άμυνας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης

apostolakis_geetha

Ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης αναλαμβάνει υπουργός Εθνικής Άμυνας με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα – Η παράδοση-παραλαβή του υπουργείου θα γίνει την Τρίτη 

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στη θέση του παραιτηθέντος Πάνου Καμμένου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι. 

Κατά τη δήλωσή του, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά και την ανακοίνωση της αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η θέση του κ. Καμμένου θα πληρωθεί από τον κ. Αποστολάκη, καθώς δεν θέλει ούτε για ένα λεπτό να θέσει σε κίνδυνο έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, αυτόν των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυτόν τον τρόπο, θέλησε να στείλει σαφές μήνυμα για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Με θετικά λόγια μίλησε για τον διάδοχό του ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για «ιδιαίτερη χαρά που τη θέση αναλαμβάνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ», με τον οποίο «είχε την τιμή να συνεργάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια», ενώ πρόσθεσε ότι η επιλογή του δείχνει την ενότητα που πρέπει να υπάρχει στα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας

Ο νέος υπουργός Άμυνας, Ναύαρχος ΠΝ, Ευάγγελος Αποστολάκης, που θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ορίστηκε αρχηγός ΓΕΕΘΑ το 2015, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018, ανανεώθηκε εκ νέου η θητεία του.

Ο κ. Αποστολάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Σε εκτέλεση της υπ' αριθμόν 1 αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Προαγωγές

Εισαγωγή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων : 1976
Σημαιοφόρος : 1980
Ανθυποπλοίαρχος : 1983
Υποπλοίαρχος : 1987
Πλωτάρχης : 1992
Αντιπλοίαρχος : 1997
Πλοίαρχος : 2004
Αρχιπλοίαρχος : 2009
Υποναύαρχος : 2011
Αντιναύαρχος : 2012
Ναύαρχος : 2015

Μετάλλια – Παράσημα – Διαμνημονεύσεις

Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα
Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής
Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα
Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής
Μετάλλια Στρατιωτικής Αξίας Γ΄, Β΄ και Α΄ Τάξεως
Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ΄ και Α΄ Τάξεως
Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ Τάξεως

Οικογενειακή Κατάσταση

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ (129)

Μπουτάρης

Ξεφτίλας στρατιωτικός όπως κ όλοι οι καραβάνα δες. Δεν χρειαζόμαστε στρατό πλέον. Είμαστε ελβετια καταλάβετε το ζώα. Τσαμπα πληρώνουμε καραβάνα δες κ μπατσους

ΕΛΒΕΤΙΑ

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ! ΓΙΑΤΙ ΙΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΩ ΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ..... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ , ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΥΣ. ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ . ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ . ΘΑ ΚΥΝΕΡΝΑΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ....

Gökçe

Στρατιωτικός τόσα χρόνια και νομίζει ότι μπορεί να τα βάλει με την Τουρκία με τα παλιοσίδερα που διαθέτει. Κουνούπι. Çok yaşa Türkiye

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

κολοκοτρονησ που σασ χρειαζεται

Gökçe

Ο ηλίθιος που δήλωνε ότι θα ισοπεδώσει τις βραχονησίδες. Τόσα χρόνια δεν έμαθε τι είναι Τουρκία. Θα του φτάσουν τα σύνορα στη Λαμία. Aptal bakan, cehenneme git

Στο

γέρο διάβολο θα πας!

Άει

σικτίρ απόβρασμα!

Κατήφορος

Τόσο γλυκιά ειναι η εξουσία τελικά; Πουλάνε τα πάντα για να καθίσουν στην καρέκλα

Λάμπρος

4 χρόνια ο Παναής τί έκανε για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία? Τίποτα! Πήρε κανένα οπλικό σύστημα που να τρομάζει τους απέναντι? Όχι! Εκτός απο την πολιτική, ευθύνη έχει και η στρατιωτική ηγεσία.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΣΤΑΘΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΩΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ...ΕΠΙΤΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ...

Μπαρουφάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ έταξε μέτρα που αν έκανε ο λαός θα τον εξέλεγε όσο εκ του ασφαλούς έβαλε τον Καμμένο να προδώσει με απειλή ότι θα βάλει Ρουβίκωνα σε προβοκάτσια να σκοτώσει στελέχη ΑΝΕΛ για αφορμή να κάνει εκλογές αν ο Πάνος δεν έριχνε Τσίπρα. Για τη μη έξοδο από Μνημόνιο δεν έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Πάνος που με λαϊκισμό εξέθετε σε Ευρώπη το Λαφαζάνη με σχέδιο ληστείας νομισματοκοπείου. Η Ευρώπη γνωρίζει ότι το δημοψήφισμα Ελλάδος ενέπνευσε την ψήφο υπέρ Brexit και ήθελε να παρατείνει το βέβαιο Grexit μέχρι τις εκλογές σε Αγγλία όπου το success story Ελλάδος θα πείσει για Bremain. Τα πλεονάσματα ήταν κέρδη από εγκλήματα προσφύγων που πήγαν σε Αλέξη για να τους στείλει σε Ευρώπη ως αριστερός. Ρωσική μαφία (Σαββίδης) είχαν νόμιμη δουλειά σε πρόσφυγες όσο συγγενείς τους έδιναν κλεμμένα λεφτά που πλύθηκαν για λόμπι στήριξης Πούτιν που έκανε πρόεδρο τον Τραμπ για να χαλάσει συμμαχία με Ταγίπ αλλά μομφή θα φέρει πόλεμο Ρωσία-Ταγίπ για μη θάνατο Αμερικανών άρα η Ρωσία έριξε Τσίπρα και στήριξε Κασιδιάρη για να πόλεμο Ελλάς-Ταγίπ πριν χάσει η ίδια ώστε να σώσει Ελλάδα και να το παίξει προστάτης Ευρώπης. Η Γαλλία απειλεί χώρες χωρίς RFID με κατοχή από Τουρκία ως μέλος σε Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ από παροχές θα περάσει Φώφη σε ψήφους ώστε να ρίξει Κούλη με ΧΑ 2ο κόμμα ώστε σε 2ες εκλογές χωρίς bonus 50 εδρών να έρθει χούντα και η Φώφη μόνη να εκφράζει Ευρώπη και πρόοδο χωρίς έκπτωτη ΝΔ. Κύπρος έδωσε γαίες σε Ισραήλ για λύση κατοχικού αλλά μίζα Νετανιάχου ακυρώνει σύμβαση και έρχεται Ταγίπ που έδωσε πάστορα και αγορές F-35 σε ΗΠΑ για Γκιουλέν και πόλεμο με Ρωσία. Η Σ. Αραβία είχε ανοχή των ΗΠΑ παρά 9/11 λόγω εξάρτησης από γαίες αλλά με άρση κυρώσεων σε Ιράν θα φέρει ανατροπή πρίγκηπα για Κασόγκι και εμφύλιο πόλεμο για διαδοχή μέχρι άφιξης Ταγίπ σε έδρα Ισλάμ απέναντι σε διχασμένη από Βαρθολομαίο Ορθοδοξία και πάπα με κλεψιές Βατικανού και παιδεραστία. Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ενόψει Ελλάς-Ταγίπ θα έφερνε ΗΠΑ που λόγω πυρηνικών Ιράν θα έχαναν Ισραήλ και θα είχαν Ελλάδα ως νέο σύμμαχο προ μομφής Τραμπ που Εβραιο-λόμπι έβαζε να κάνει εμπορικό πόλεμο με Ευρώπη χωρίς γαίες από Ιράν και με πρόσφυγες από σφαγή Γάζας ώστε Κασιδιάρης CIA να βάλει Ευρώπη υπό διάλυση να πολεμά εχθρούς Ισραήλ. Ο Σώρρας είχε κλέψει τρις που ως σωτήρας με υπογραφές λαού αναγνώρισε για να ρίξει τα πιστωτικά ταμεία που παράγουν χρήμα από χρέη αφού πάρει τα ξεχασμένα ομόλογα που ΧΑ θα διεκδικεί σε Χάγη ώστε όσοι έχουν χρεόγραφα να τα χάσουν αφού Σώρρας γίνει θεός. Η ΧΑ έφερε ψήφο απολιτίκ ναζιστών σε Τραμπ.

Μάνος

Ναύαρχε τί θα κάνεις όταν σε διατάξουν σε κοινή άσκηση με τον "Μακεδονικό" στρατό? Κοίταξε να πάρεις ότι μπορείς απο τις φιλικές σου ΗΠΑ σε μεταχειρισμένο υλικό γιατί σύντομα θα έχουμε και νέο μέτωπο

Ερώτηση

Ρε παιδιά να μας εξηγήσει κάποιος πως γίνεται αυτός να έχει τόσα μετάλλια και παράσημα εν καιρό ειρήνης??? Εγώ ξέρω ότι μετάλλια και παράσημα κερδίζεις μόνο στον ΠΟΛΕΜΟ και όχι απλά μετέχοντας σε στρατιωτικές ασκήσεις!!! Και μετά μερικοί κοροϊδέυουν τους Αμερικάνους που αυτοί έχουν κερδίσει ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ τα μετάλλια και παράσημα τους στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία κτλ.

Α ναι,

μεγάλοι ήρωες οι αμερικάνοι, για να παραδειγματιζόμαστε, ufo!

the real truth

Τον συγκεκριμένο ΔΕΝ τον λες και ακριβώς ε.ε. αξιωματικό. Το είχε επαναφέρει ο Βενιζέλος το 2010. (στα links [...] [...] [...]) Επίσης ΔΕΝ είναι απόφοιτος της ΣΕΘΑ.

George

Αλήθεια,την ιστορία με τα ελλατωματικα υποβρύχια που γέρνανε, ποιος την ξεμπλόκαρε και τα δεχθήκαμε σαν χώρα τελικά;

@

Ποιός;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgiadis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (...) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας», στη διάρκεια παρουσίας του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης,

5
pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18