Γεννηματά: Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχει αξία να διδάσκεσαι την ιστορία

Γεννηματά: Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχει αξία να διδάσκεσαι την ιστορία

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαπολύοντας βολές στην κυβέρνηση ότι «αντί να κλείνει πληγές, ανοίγει νέες»

4643113
Έμμεση αναφορά στην Συμφωνία των Πρεσπών και τους λόγους που δεν τη στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής έκανε απόψε η Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης Ποντίων στην Αγία Βαρβάρα.

«Ζούμε σε μια εποχή που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχει αξία, να διδάσκεσαι από την ιστορία. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχει σημασία η γλώσσα, δεν έχει σημασία η εθνότητα, όπως για παράδειγμα στο θέμα των Σκοπίων, όπου με αυτή τη συμφωνία αντί να κλείνουν οι πληγές, ανοίγουν και νέες. Εμείς πιστεύουμε βαθιά ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν στηριχτούμε στις ρίζες μας, σε όλα αυτά που μας ενώνουν», τόνισε η κυρία Γεννηματά και υπενθύμισε τις σχέσεις της παράταξη και του ΠΑΣΟΚ που ήταν πάντα μαζί με τον ποντιακό Ελληνισμό, στήριξε και στηρίζει τα αιτήματα του.

«Συμπληρώνονται όμως και 25 χρόνια από το 1994, όταν η Βουλή με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου αναγνώρισε τη γενοκτονία και θεσμικά.

Αγωνιζόμαστε για την δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού, χωρίς μισαλλοδοξίες και πάθη και με στόχο τη διαφύλαξη και αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Αρκεί να δώσουμε ένα τέλος στο λαϊκισμό και το διχασμό. Για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση. Για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Γι αυτό ο τόπος χρειάζεται πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση που μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε και το ξέρετε καλά. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και όλα θα πάνε καλά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης