Δεύτερα μεσημέρι το ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου

tsipras-kammenos-maximou_main01

«Κλείδωσε» μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πηγές των ΑΝΕΛ

«Κλείδωσε» για τη Δευτέρα το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, συνομίλησαν και συμφώνησαν να συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο κ.Καμμένος προηγουμένως θα παραστεί στη συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών της Βουλής, όπου θα συνεχισθεί η συζήτηση επί της τροπολογίας για τα αντισταθμιστικά των F-16.

Αρχικά η συνάντησή τους είχε οριστεί για την Παρασκευή, αλλά  αναβλήθηκε, έπειτα από αίτημα του Πάνου Καμμένου.

Το μπαλάκι των τελικών αποφάσεων αναφορικά με τον τρόπο που θα προχωρήσει το κυβερνητικό καραβάνι και την τελική λύση που θα δώσει στην εμπλοκή με τους ΑΝΕΛ, πλέον βρίσκεται  στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τους όρους για «βελούδινο» διαζύγιο που προσφέρει ο Πάνος Καμμένος, ο πρωθυπουργός διατηρεί ζωντανά όλα τα σενάρια με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να αποκλείσει κατάθεση πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ μετά την αποτυχημένη απόπειρα «δολοφονίας»  της συγκυβέρνησης εμφανίζεται μετανιωμένος και προχωρώντας σε μια ακόμα εντυπωσιακή αναδίπλωση δηλώνει πως δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του.

Όμως, το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει μέσω διαρροών πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας που έχει απολέσει πλέον την εμπιστοσύνη του από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ. Το περιβάλλον του πρωθυπουργού διατηρεί ισχυρές επιφυλάξεις για το αν ο Πάνος Καμμένος θα παραμείνει στην νέα του θέση και δεν θα επιχειρήσει νέα αναδίπλωση. Την ίδια ώρα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε επίδειξη δύναμης και να δείξει ότι το κυβερνητικό καραβάνι έχει τις ψήφους για να προχωρήσει και χωρίς τον Πάνο Καμμένο.

Δεύτερες σκέψεις

Πάντως, εκτός εκείνων που εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα τον δρόμο της σκληρής ρήξης, υπάρχουν και στελέχη που υποστηρίζουν πως πρέπει να προτιμηθεί η οδός της ήπιας αντίδρασης. Ούτως ή άλλως η νέα θέση του Πάνου Καμμένου –εφόσον την διατηρήσει – δημιουργεί τις συνθήκες που επιτρέπουν την κύρωση  της Συμφωνίας χωρίς να προηγηθεί η επίπονη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

Όπως έγραψε το protothema.gr  αρχηγός των ΑΝΕΛ προσανατολίζεται να θέσει στον πρωθυπουργό τους όρους του βελούδινου διαζυγίου που δεν εγείρουν ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση και παράλληλα εξασφαλίζουν στον Πάνο Καμμένο την διατήρηση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας που τελεί υπο διάλυση.

Συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας υποστηρίζουν ότι στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό – εάν γίνει – θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει από την κυβέρνηση τους υπουργούς που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μπήκαν στο υπουργικό συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του κ. Καμμένου. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχθεί την εισήγηση αυτή, τα δύο κόμματα θα οδηγηθούν σε συναινετικό διαζύγιο.


Εάν ο πρωθυπουργός διατηρήσει στο υπουργικό συμβούλιο τους αντάρτες από τους ΑΝΕΛ, ο υπουργός Άμυνας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πολιτική σύγκρουση. «Αν δεν το δεχθεί ο Τσίπρας θα πάμε σε ρήξη» λέει συνεργάτης του Πάνου Καμμένου.

Οι συσχετισμοί που οδήγησαν στην… αναδίπλωση

Η νέα στρατηγική του αρχηγού των ΑΝΕΛ ενδεχομένως να ερμηνεύεται από τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματός του και οι οποίοι καθορίζουν την επιβίωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Πρέπει να υπογραμμιστεί πως αν ο Πάνος Καμμένος εγκαταλείψει το υπουργείο και χάσει την ΚΟ θα πορευτεί σε μια προεκλογική περίοδο 3-4 μηνών ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Υπο αυτά τα δεδομένα, συνομιλητές του προέδρου των ΑΝΕΛ υποστηρίζουν ότι στην ψηφοφορία για την κύρωση της συνθήκης των Πρεσπών θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, κάτι που σημαίνει ότι οι διαφωνούντες και οι αντάρτες θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ. Οι ίδιες αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα επιβάλλει στους βουλευτές του κομματική πειθαρχία ακόμη και σε ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εφ' όσον ο Αλέξης Τσίπρας έχει συναινέσει να οδηγηθούν τα δύο κόμματα σε βελούδινο διαζύγιο.

«Σώζεται» από την Συμφωνία των Πρεσπών 

Άλλωστε, όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι η πλειοψηφία των βουλευτών των ΑΝΕΛ επιθυμεί να καταψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, συνολικά 5 βουλευτές έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για τους Πάνο Καμμένο, Κώστα Κατσίκη, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Βασίλη Κόκκαλη και Κώστα Ζουράρι. Αυτό σημαίνει ότι εαν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θέσει κομματική πειθαρχία στην συγκεκριμένη διαδικασία θα χάσει μόνο τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Ελενα Κουντουρά αλλά θα διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. 

«Καίγεται» από την ψήφο εμπιστοσύνης

Για την ψήφο εμπιστοσύνης ο Κώστας Κατσίκης - που σύμφωνα με στελέχη των ΑΝΕΛ εκφράζει τον Πάνο Καμμένο - ξεκαθάρισε στον ΘΕΜΑ FM ότι το κόμμα ψηφίζει «κατά». Εάν λοιπόν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θέσει κομματική πειθαρχία τότε είναι σίγουρο ότι θα χάσει την ΚΟ καθώς από τους 7 βουλευτές οι 3-4 θα διαφοροποιηθούν (Θ. Παπαχριστόπουλος, Ε. Κουντουρά, Κ. Ζουράρις και πιθανότατα Β. Κόκκαλης). 

Αρα, ο μόνος δρόμος επιβίωσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ είναι να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και να αφεθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση σε ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συσχετίζουν τη νέα στάση Καμμένου με την επιθυμία του να περάσει από τη Βουλή η τροπολογία για τα F16. Στην ουσία δηλαδή λένε ότι ο υπουργός Αμυνας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να μην φτάσει στην απόλυτη ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να έχει την υποστήριξη των βουλευτών του κυβερνητικού του εταίρου στην επικείμενη ψηφοφορία για τα αντισταθμιστικά των F16.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Nik

Αυτοί ό,τι και να μας πουν, ό,τι και να κάνουν, μαζί οι δυο τους θα περπατούν, μαζί και θα πηγαίνουν.

CALLIOPE

ANTE KAMMENE KANE AYTO ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!!

Insane

Εξω απο το Μαξίμου μοιράζουν τσαμπα σανο περάστε να παρετε κοσμε και το δουλεμα συνεχίζεται καλα κανουν βρηκαν ένα λαο ηλιθιο και τα κανουν καντο οπως οι Γάλλοι αν περιμένεις απο τον βασιλιά της κωλοτουμπας και την κατσαπλιαδικη παρέα του σωθηκες Ελληναρα .βγες στο δρομο απλα τα πράγματα εχεις μια ευκαιρία να τ κανείς καντο τωρα μετα θα ειναι αργα . ΥΓ.πανουλη στα τέσσερα εσυ με τον Αλέξη στα τέσσερα προδοτες νενεκοι εφιαλτες ...

Κουλης

Πάνο ριξε την κυβερνηση για να παμε σε εκλογές μπας και δω εξουσία.

Ρουβικοτας-Παμετζης

αμ δε.....κιεγω μετα απο που θα παιρνω το κασερι ?

TSIPROKAMMENOS

BRAVO ELLHNARES. IDOY KAI THAYMAZE TOYS HROES SAS. KALAAAA NA PATHETE. AYTH EINAI H EKTIMHSH APENANTI SAS GIA THN THN PSHFO POY TPOS DOSATE.

Γανυμήδης

Η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα, με το "Βόρεια Μακεδονία" της F.Y.R.O.M. θα γραφτεί στην ιστορία, ως η μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της χώρας μας τα τελευταία 100 χρόνια! Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να αναγνωρίσει την χώρα αυτή, έστω και με μιά μεγάλη Αλβανία στα βόρεια συνορά μας! Η διάλυση του κρατιδίου F.Y.R.O.M. με μιά μεγάλη Αλβανία στα βόρεια σύνορα μας θα είναι αντιμέτωπη με Σερβία, Βουλγαρία και Ελλάδα! Αναγνωρίζοντας "Βόρεια Μακεδονία" θα ανοίξουμε μελλοντικά τεράστια προβλήματα στην χώρα μας, θέτοντας σε απειλή την εδαφική κυριαρχία μας! Όταν το F.Y.R.O.M. κάνει της συνταγματικές αλλαγές για τον αλυτρωτισμό, εμείς δεν χρειάζεται να την αναγνωρίσουμε με "Βόρεια Μακεδονία", ας καθίσουμε πάλι στο τραπέζι διαπραγμάτευσης!

Στα 4 μπουλη στα

4 προδότη ανθελληνα

Απορια

Καλα τηλεφωνα δεν εχουν να τα πουνε και πρεπει να βρεθουν να στησουν σοου;

Ηλίας

"Το θέατρο της Δευτέρας"

Μια απάντηση

Στο ειδικό δικαστήριο θα τους στείλει η ΝΔ ή όχι;Ας απαντήσουν επιτέλους για να ξέρουμε τις προθέσεις και των επερχόμενων.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5623_252863_120446

Ο Κύπριος πρόεδρος ετοιμάζει ήδη την απαντητική επιστολή στην οποία θα σημειώνει ότι δεν υπάρχει χώρος για άλλη συζήτηση επί του θέματος αυτού, και πως η πρόταση Ακιντζί τορπιλίζει τη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ για τους υδρογονάνθρακες - Τη λύπη του εκφράζει ο ηγέτης του ψευδοκράτους