Συνάντηση Αναστασιάδη με Βέμπερ: Το κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα

ana11

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ σημείωσε πως το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία και για την υπόλοιπη ΕΕ

Κοινή διαπίστωση του Κύπριου προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι πως το Κυπριακό αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα και ότι ως τέτοιο θα πρέπει να αναβαθμιστεί.

Μιλώντας, ύστερα από συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Βέμπερ σημείωσε πως το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία και για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι οι Κύπριοι πρέπει να γνωρίζουν πως οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις θέσεις και τις ανησυχίες τους.

Ο κ. Βέμπερ είπε ότι η διακυβέρνηση του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ είναι επιτυχής και πρόσθεσε πως ο ίδιος χρησιμοποιεί την Κύπρο ως παράδειγμα προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρίσκεται υπό την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει και ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, που συνόδευε τον κ. Βέμπερ τόνισε πως οι αναφορές του κ. Βέμπερ στο Κυπριακό ήταν πολύ ξεκάθαρες και πρόσθεσε πως, εάν εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πρόβλημα θα αναβαθμιστεί και θα αποτελέσει ευρωπαϊκό ζήτημα.

Σημείωσε, ακόμη, ότι η κακή αντίληψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολείται μόνο με τις τράπεζες και την οικονομία πρέπει να αλλάξει. Θα πρέπει, επισήμανε, να δοθεί έμφαση σε καθημερινά θέματα όπως αυτό της υγείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε αναφορικά με τη συνάντηση Αναστασιάδη-Βέμπερ, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η Κύπρος αποτελεί μέρος της προσπάθειάς του υποψήφιου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόσθεσε πως είναι επίσης σημαντική η συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι η Κύπρος θέλει την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4859218

"Με πυξίδα το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και την εμπιστοσύνη της Βουλής των Ελλήνων, προχωράμε ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο, δημόσιο, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας"

4859113

Για το Σκοπιανό, υπογράμμισε ότι το κόμμα του «ούτε στα συλλαλητήρια κατέβηκε, ούτε για συμψηφισμό του μακεδονικού με την μη περικοπή των συντάξεων μίλησε» ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εγκατέλειψε τη θέση που είχε ως αντιπολίτευση

4859198

Πρόληψη, περίθαλψη, φροντίδα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και σύγχρονη διοίκηση του συστήματος υγείας, είναι οι πυλώνες, μέσω των οποίων θα εξασφαλιστεί όπως είπε ο κ. Κικίλιας, μια ποιοτική δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες

4859184

«Ακούγεται κοινότυπο, αλλά είναι αληθές: ο Πολιτισμός είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα... μως η χώρα δεν έχει κεφαλαιοποιήσει τις δυνατότητες που της παρέχει η πολιτιστική της κληρονομιά »

xriso-mesa

«Τέσσερις λέξεις έχουν αρνητικά σηματοδοτήσει τις σύγχρονες πληγές στους τομείς ευθύνης του υπουργείου προστασίας του Πολίτη» είπε ο υπουργός για να εξηγήσει «Μόρια στο μεταναστευτικό, Μάτι ως προς την πολιτική Προστασία, Εξάρχεια ως προς την πάταξη της ανομίας και Κορυδαλλός στο σωφρονιστικό. Θα τα αλλάξουμε όλα και όσο πιο γρήγορα γίνεται»

34
4859176

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου και προειδοποίησε για «ωρολογιακή βόμβα» του ΧΥΤΑ στη Φυλή, καθώς δεν θα μπορεί να δεχθεί άλλα σκουπίδια μετά το τέλος του χρόνου

17
mitsotakis01-mesa

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο μεγαλύτερο ενημερωτικό δίκτυο του κόσμου υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες ψήφισαν περισσότερο με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα, καθώς και ότι  υπάρχουν περιθώρια για προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα

21