Handelsblatt: «Η Μέρκελ ξαφνικά ευπρόσδεκτη»

merkel12

«Με καλές θερμοκρασίες... και δύο φιλιά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε σε χαλαρή ατμόσφαιρα η επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα

«Η Μέρκελ ξαφνικά ευπρόσδεκτη», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» που σχολιάζει το θερμό καλωσόρισμα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το επίμαχο δημοσίευμα υπογραμμίζει επίσης πως, η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει να εκθέσει τον ομοιδεάτη της, ηγέτη του συντηρητικού κόμματος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Με καλές θερμοκρασίες... και δύο φιλιά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε σε χαλαρή ατμόσφαιρα η επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα... Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήρε την «αξιόπιστη συνεργασία» με την Γερμανίδα Καγκελάριο κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα. Αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Ο Τσίπρας υπενθύμισε ότι «η Μέρκελ ήταν στην Αθήνα πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν η χώρα ήταν ακόμα σε βαθιά κρίση. Έκτοτε, «οι συγκρούσεις έχουν επιλυθεί, οι προκλήσεις έχουν επιτευχθεί και έχουν βρεθεί συμβιβασμοί».

«Σήμερα έρχεστε σε άλλη Ελλάδα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Έχουμε ξεπεράσει την κρίση και είμαστε στο δρόμο της ανάκαμψης».

Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, η Μέρκελ θα έχει συνομιλίες με τον ομοιδεάτη της , ηγέτη του συντηρητικού κόμματος της Ν.Δ , Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της Ν.Δ δηλώνει ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ η Μέρκελ την στηρίζει.

«H Μέρκελ δεν θέλει να εκθέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η Μέρκελ πρέπει να κάνει ένα μικρό τέχνασμα: αφενός θέλει να εκφραστεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ταυτόχρονα να μην εκθέσει τον Kυριάκο Μητσοτάκη», προσθέτει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Πάνος

Τσολάκογλου είναι τελικά ο Τσίπρας και όχι αριστερός και επαναστάτης, απορώ με το θράσος του που έδωσε το όνομα Ερνέστος σε συγγενικό του πρόσωπο.

Θέλουν όσο γίνεται πιο γρήγορα εσείς ν’ απολεστείτε, να μην υπάρχει Έλληνας,

από το χάρτη να σβηστείτε.

Δεν έχει γίνει ποτέ αυτό μέσα στην ιστορία. Έτσι να πουληθεί ένας λαός με τέτοια προδοσία!!!

Είναι αυτοί που άρπαξαν την όμορφη τη γη σας, δίνοντας τα αργύρια στους προδότες της φυλής σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4706834

 «Ο κ. Τσίπρας ειδικεύεται στα βαφτίσια, βάφτισε το διαρκές μνημόνιο έξοδο από τα μνημόνια και τώρα θέλει να βαφτίσει τον εαυτό του Κεντροαριστερό» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά και χαρκτήρισε τυχοδιωκτική την πολιτική του

8
polakis_shlamaromagas

«Καβαλημένο καλάμι, αιθεροβατεί στις νεφέλες της εξουσίας με κομμένο καπίστρι. Τις συγγνώμες και τα «λυπάμαι» τα παίρνει ο άνεμος εκεί πάνω. Ομοίως και τα μυαλά» γράφει για τον ψηλό Κρητίκαρο «που τον θένε όλες οι λούγκρες, κατά Κραουνάκη» ο Δημήτρης Νανούρης στη στήλη «μετέωρος» της Εφημερίδας των Συντακτών

28
polakis_main01

Υποστηρίζει ότι πήρε το δάνειο από την κρατική Attica Bank «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου» αφού, όπως φαίνεται, δεν του φτάνει ο υπουργικός μισθός των €7.000 - Ως συνήθως υβρίζει και επιτίθεται - Δείτε τι λέει ο Παύλος Πολάκης για το δάνειο των €100.000 - Διαβάστε την απάντηση του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

257