Handelsblatt: «Η Μέρκελ ξαφνικά ευπρόσδεκτη»

Handelsblatt: «Η Μέρκελ ξαφνικά ευπρόσδεκτη»

«Με καλές θερμοκρασίες... και δύο φιλιά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε σε χαλαρή ατμόσφαιρα η επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα

merkel12
«Η Μέρκελ ξαφνικά ευπρόσδεκτη», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» που σχολιάζει το θερμό καλωσόρισμα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το επίμαχο δημοσίευμα υπογραμμίζει επίσης πως, η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει να εκθέσει τον ομοιδεάτη της, ηγέτη του συντηρητικού κόμματος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Με καλές θερμοκρασίες... και δύο φιλιά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε σε χαλαρή ατμόσφαιρα η επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα... Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήρε την «αξιόπιστη συνεργασία» με την Γερμανίδα Καγκελάριο κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα. Αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Ο Τσίπρας υπενθύμισε ότι «η Μέρκελ ήταν στην Αθήνα πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν η χώρα ήταν ακόμα σε βαθιά κρίση. Έκτοτε, «οι συγκρούσεις έχουν επιλυθεί, οι προκλήσεις έχουν επιτευχθεί και έχουν βρεθεί συμβιβασμοί».

«Σήμερα έρχεστε σε άλλη Ελλάδα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Έχουμε ξεπεράσει την κρίση και είμαστε στο δρόμο της ανάκαμψης».

Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, η Μέρκελ θα έχει συνομιλίες με τον ομοιδεάτη της , ηγέτη του συντηρητικού κόμματος της Ν.Δ , Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της Ν.Δ δηλώνει ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ η Μέρκελ την στηρίζει.

«H Μέρκελ δεν θέλει να εκθέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η Μέρκελ πρέπει να κάνει ένα μικρό τέχνασμα: αφενός θέλει να εκφραστεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ταυτόχρονα να μην εκθέσει τον Kυριάκο Μητσοτάκη», προσθέτει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης