Καλαντζάκου: Βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας η απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης

Καλαντζάκου: Βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας η απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης

«Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο σε ευρωπαϊκή ευνομούμενη χώρα που σέβεται το κράτος δίκαιου», είπε χαρακτηριστικά η γνωστή δικηγόρος 

kalantzakou2
Συνταγματική και θεσμική εκτροπή χαρακτήρισε η Ιωάννα Καλαντζάκου, καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, την πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης εκ μέρους της Κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο σε ευρωπαϊκή ευνομούμενη χώρα που σέβεται το κράτος δίκαιου», είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο ο υπουργός μιας Κυβέρνησης να καταγγέλλει και να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς κι ανακριτές για τον τρόπο άσκησης του λειτουργήματός τους, γεγονός που σηματοδοτεί σοβαρότατες νομικές και πολιτικές εξελίξεις.

Η Ιωάννα Καλαντζάκου τόνισε ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τον δικαστικό χειρισμό της υπόθεσης Novartis και εύλογες επιφυλάξεις ως προς την τήρηση του απορρήτου της διαδικασίας.

«Πώς είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί ένας μάρτυρας προστατευόμενος ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντας κατά το άρθρο 45β του κώδικα ποινικής δικονομίας, ενώ υπήρχαν καταθέσεις για χρηματισμό σε βάρος του και γιατί αίφνης βρέθηκε από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος ενώ κανένα νέο στοιχείο δεν είχε προκύψει σε βάρος του;», διερωτήθηκε.

Τέλος, ως προς τις πιέσεις που δέχθηκε ο μάρτυρας Μανιαδάκης για να καταγγείλλει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, η κα Καλαντζάκου σημείωσε ότι εφόσον αληθεύει, δικαιολογεί υπόνοιες ότι η δικαστική διαδικασία δεν είναι ανεπηρέαστη από πολιτικές πιέσεις και παραινέσεις, γεγονός άκρως ανησυχητικό για ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης