Καμμένος: Με δύναμη και υγεία θα προχωρήσουμε και αυτή τη χρονιά

Καμμένος: Με δύναμη και υγεία θα προχωρήσουμε και αυτή τη χρονιά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εξέφρασε τις ευχές του στις Ένοπλες Δυνάμεις – Τι αναφέρει στην ημερήσια διαταγή 

kammenos_2
«Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας ήταν κρίσιμη για την Πατρίδα μας, αφού οι θυσίες τόσων ετών του ελληνικού λαού, στις οποίες συμμετείχατε ενεργά και εσείς, οδήγησαν στην ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδό μας από την κρίση, στο τέλος της περιόδου της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας», αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη διεθνή θέση της χώρας, που όπως σημείωσε «στις περιοχές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αναβαθμίστηκε περαιτέρω τα τελευταία χρόνια. Συνεχίσαμε με συνέπεια την οικοδόμηση συμμαχιών με τα κράτη της περιοχής, γεγονός το οποίο αποδίδει οφέλη στην χώρα μας τόσο στον αμυντικό όσο και στον οικονομικό τομέα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο 2019, λέγοντας ότι έχουν δρομολογηθεί λύσεις για μια σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό, με προτεραιότητα τη διατήρηση και επαύξηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι κλιμακούμενες προκλήσεις των γειτόνων μας, αλλά και οι νέες απαιτήσεις στον τομέα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να είμαστε σε εγρήγορση και με ψυχραιμία να αντιμετωπίζουμε την οποιαδήποτε επιβουλή κατά των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη συνεχίζεται η κατοχή μέρους τους εδάφους της Κύπρου, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παράβαση όλων των διεθνών συνθηκών και κανόνων.», τόνισε.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι το νέο έτος θα ανακηρυχθεί «Έτος Κοινωνικής Προσφοράς», ώστε να προβληθεί και να ενισχυθεί η σημαντική σας
συμβολή στην αρωγή του κρατικού μηχανισμού και στην κοινωνία».

Κλείσιμο
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καμμένος και στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που βοηθούν στην πραγμάτωση της αποστολής τους.

Αναλυτικά, ο κ. Καμμένος αναφέρει στην ημερήσια διαταγή:


«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Πολιτικό Προσωπικό και Εθνοφύλακες,

Για το 2019 σας εκφράζω τις πιο εγκάρδιες ευχές μου, για υγεία, κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ευόδωση των ατομικών σας προσδοκιών.

Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας ήταν κρίσιμη για την Πατρίδα μας, αφού οι θυσίες τόσων ετών του ελληνικού λαού, στις οποίες συμμετείχατε ενεργά και εσείς, οδήγησαν στην ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδό μας από την κρίση, στο τέλος της περιόδου της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας.

Η διεθνής θέση της χώρας μας στις περιοχές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αναβαθμίστηκε περαιτέρω τα τελευταία χρόνια. Συνεχίσαμε με συνέπεια την οικοδόμηση συμμαχιών με τα κράτη της περιοχής, γεγονός το οποίο αποδίδει οφέλη στην χώρα μας τόσο στον αμυντικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Η Ελλάδα απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει ισχυρός πυλώνας σταθερότητας της περιοχής και είναι η χώρα που επιδιώκει την ειρήνη, τη συνεργασία και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

Παράλληλα συνεχίστηκε η ενίσχυση της μαχητικής ισχύος και της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων και προκλήσεων και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε δράσεις υπέρ του προσωπικού, ανακηρύσσοντας το έτος που πέρασε ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού». Προσωπικό που με επαγγελματισμό και συνέπεια στην αποστολή, έφερε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο το υψηλού επιπέδου έργο που γίνεται προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας γενικότερα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το 2019, έχουμε δρομολογήσει μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, λύσεις για μια σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν ευρύτερα το προσωπικό και συνεχίζουμε τις καινοτόμες πολιτικές σε ό,τι αφορά την εθνοφυλακή και την εφεδρεία. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει όλα αυτά τα χρόνια με αξιοκρατία, δημοκρατία, ισονομία και χρηστή διοίκηση. Και αυτό είναι το ελάχιστο που γίνεται για εσάς, που εξασφαλίζετε την ειρήνη στην Πατρίδα μας, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία, ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να προοδεύει απερίσπαστα και να χτίζει το μέλλον του.

Προτεραιότητά μας και το νέο έτος, παραμένει, εκτός των άλλων, η συνέχιση της στοχευμένης υλοποίησης των προγραμμάτων μας και άλλων ενεργειών, για τη διατήρηση και
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης