Συλλυπητήρια Καλογήρου για την απώλεια Χρυσούλας Γιαταγάνα

Συλλυπητήρια Καλογήρου για την απώλεια Χρυσούλας Γιαταγάνα

«Δρούσε πάντοτε με γνώμονα το όφελος του κοινωνικού συνόλου και του κράτους δικαίου», ανέφερε σε μήνυμά του ο υπουργός Δικαιοσύνης

kalogirou
Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου για την απώλεια της πρώην εισαγγελέως και τέως βουλευτού Χρυσούλας Γιαταγάνα, η οποία «κατά τη διάρκεια του βίου της με το ήθος, την εργατικότητα και την ακεραιότητα της έδρασε πάντοτε με γνώμονα το όφελος του κοινωνικού συνόλου και του κράτους δικαίου».

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή η πρώην εισαγγελέας και τέως βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα. Η Χρυσούλα Γιαταγάνα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Μαΐου του 1944 και ήταν μητέρα δύο παιδιών.

Κατείχε πτυχίο Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακά στο Δημόσιο Δίκαιο (τομέας Συνταγματικού, Διοικητικού, Ευρωπαϊκού και Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου) και στο Ποινικό Δίκαιο – Ποινική Δικονομία – Εγκληματολογία στο τμήμα της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2002 έως το 2014 ήταν δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το 2012 εξελέγη βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ.) και τον Μάρτιο του 2014 ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ.

Από το έτος 1995 ασκούσε τη δικηγορία και ήταν εγγραμμένη στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει επί 14 χρόνια εισαγγελικός λειτουργός.

Κλείσιμο
Διετέλεσε καθηγήτρια στα Τ.Ε.Ι. Λάρισας με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου και δίδαξε: α) Επικοινωνία, β) Πρακτική γραμματείας, γ) Οργάνωση γραφείου και δ) Γενικές Αρχές Δικαίου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα, στις 4.30μ.μ., στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (εντός των Κοιμητηρίων Ευόσμου).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης