Δείτε live τη μάχη στη Βουλή για τον Πετσίτη, τον «βοηθό» του Νίκου Παππά

Δείτε live τη μάχη στη Βουλή για τον Πετσίτη, τον «βοηθό» του Νίκου Παππά

Σε εξέλιξη η συζητήση της επερώτησης της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής - Δεν αποκλείεται παρέμβαση Μητσοτάκη

petsitis1
Ο πρώτος γύρος σφοδρής κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση Πετσίτη - εκλεκτού του Νίκου Παππά - και για τις περίεργες διαδρομές του με επιχειρηματίες και offshore εταιρείες διεξάγεται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς οι εμπλεκόμενοι υπουργοί καλούνται να δώσουν εξηγήσεις κατά την συζήτηση σχετικής επερώτησης 21 βουλευτών της ΝΔ.

Η ερώτηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου όταν ακόμα ο περίεργος ρόλος του Μανώλη Πετσίτη, οι επιδρομές του σε επιχειρήσεις και η σχέση του με δικηγόρο και μετρ των εξωχώριων εταιρικών Αρτέμη Αρεμίου δεν είχε αποκαλυφθεί με λεπτομέρειες.



Εως τοτε υπήρχαν οι αποκαλύψεις για τις παρεμβάσεις του στην ΔΕΠΑ σύμφωνα με τις οποίες ωφέλησαν την εταιρεία ELFE συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Γι αυτό και η συγκεκριμένη επερώτηση απευθύνεται μόνο στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και όχι προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Εκτοτε έχει προκύψει μπαράζ αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων για την διαδρομή του κ. Πετσίτη ο οποίος από σερβιτόρος το 2013 με ετήσιο εισόδημα 4.911 ευρώ βρέθηκε να εισπράττει αμοιβές που ξεκίνησαν από μερικές δεκάδες χιλιάρικα και ξεπέρασαν τις 200.000 ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες ο κ. Πετσίτης παρουσιάζονταν στους ιδιώτες εργοδότες του ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου ή ως «άνθρωπος του Παππά». Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του πρώην διοικητή της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου που δήλωσε: «Δεχόμουν στο γραφείο μου, επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου».

Να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης