Η Αχτσιόγλου υποσχέθηκε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για το 2019

Η Αχτσιόγλου υποσχέθηκε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για το 2019

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις – Αμφισβήτησε τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για επίδομα τέκνου και αυξήσεις στον κατώτατο μισθό

axtsioglou4
Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις υποσχέθηκε για το 2019 η κυρία Εφη Αχτσιόγλου υποστηρίζοντας παράλληλα πως τα πλεονάσματα των ασφαλιστικών ταμείων διαμορφώθηκαν από την αύξηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και όχι από την εκτόξευση των εισφορών και τις μειώσεις συντάξεων.

«Ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός ψηφίζεται 4 μήνες μετά το τέλος των προγραμμάτων. Δεν ήταν τυπική διαδικασία αλλά μεταφράζεται σε μέτρα βελτίωσης του εισοδήματος» είπε η υπουργός Εργασίας για να προσθέσει «Μόνο σε 4 μήνες κάναμε πράξη την αμετάκλητη ακύρωση περικοπής των συντάξεων αλλά και τις αυξήσεις σε 620 χιλ συνταξιούχους. Ολοκληρώνουμε την διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού με απόφαση της κυβέρνησης τον Ιανουάριο. Νομοθετήσαμε τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση ΕΝΦΙΑ, την διανομή μερίσματος. Χορηγήσαμε επίδομα στέγασης».

Παράλληλα η κυρία Αχτσιόγλου επιχείρησε να αμφισβητήσει τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για χορήγηση επιδόματος τέκνων και αυξήσεις στον κατώτατο μισθό λέγοντας «Προανήγγειλε αύξηση του κατώτατου μισθού και είπε ότι θα είναι διπλάσια από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ. Όμως, η κυβέρνηση ολοκληρώνει την διαδικασία και θα υπάρξει αύξηση τον Ιανουάριο, οπότε είναι παράδοξο να υπόσχετε κάτι που ήδη έχει δρομολογηθεί. Όμως, ποια είναι η πρόταση της ΝΔ; Πόσο πρέπει να αυξηθεί τον Ιανουάριο ο κατώτατος μισθός; 4%; Γιατί δεν τοποθετείτε καθαρά; Μήπως γιατί δεν θα συμβαδίσει με την πρόταση του ΣΕΒ;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης