Βενιζέλος: Η βαβυλώνια καθήλωση της χώρας στα υπερπλεονάσματα είναι παγίδα φτώχειας

Βενιζέλος: Η βαβυλώνια καθήλωση της χώρας στα υπερπλεονάσματα είναι παγίδα φτώχειας

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ανέφερε ότι εγκληματούν όσοι μιλούν για προεκλογικές παροχές – Χαρακτήρισε «εγκληματική ενέργεια» που στόχευε στην καρδιά της Δημοκρατίας την επίθεση κατά του ΣΚΑΪ

venizelos_4
Για «βαβυλώνια καθήλωση της χώρας στα υπερπλεονάσματα» μίλησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας πως ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 «αποτυπώνει την ναρκοθέτηση της επόμενης πολιτικής περιόδου τουλάχιστον έως το 2022».

«Το μεγάλο κορυφαίο ζήτημα είναι η βαβυλώνια καθήλωση της χώρας στα υπερπλεονάσματα. Είναι η μεγάλη παγίδα φτώχειας. Η χώρα εγκλωβίζεται σε κούφια και αναιμική ανάπτυξη και σε μερίδια μιζέριας» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει: «Η κυβέρνηση λέει πως από άλλους τα παίρνει και σε άλλους τα δίνει. Όμως δεν έχουμε ταξική αναδιανομή. Τα εισοδήματα έως 20.000 ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα υφίστανται τεράστια φορολογική επιβάρυνση».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι το προσεχές διάστημα «ο καθένας θα μετρήσει συνολικά το προσωπικό του όφελος. Θα δει την προοπτική του. Ακούω επιχειρήματα από τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Χουλιαράκη που λένε ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις πήραν μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ. Όμως το 2010 και το 2011 είχαμε πρωτογενές έλλειμμα. Εσείς το 2015 παραλάβατε σε συνθήκες πρωτογενών πλεονασμάτων».

Απευθυνόμενος δε κυρίως προς την ΝΔ είπε πως «η νέα κυβέρνηση πρέπει να διαμορφώσει προσεκτικά το δημοσιονομικό πλαίσιο».

«Όσοι πιστεύουν ότι η χώρα έγινε κανονική και μιλούν για προεκλογικές παροχές εγκληματούν. Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι θεσμικό και πολιτικό» ανέφερε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την θεσμική και πολιτική ανάκαμψη αποτελεί η «η στρατηγική ήττα σύριζα».

«Η ωμή εγκληματική ενέργεια στον ΣΚΑΪ στόχευε στην καρδιά της Δημοκρατίας»

Τέλος ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΙ λέγοντας: «Η ωμή εγκληματική ενέργεια στον ΣΚΑΙ στόχευε στην καρδιά της Δημοκρατίας με τον θρασύ συμβολισμό της σιωπής που ήθελε να επιβάλλει. Δεν αρκεί η καταδίκη απαιτείται αντίσταση κατά του εκβιασμού και της διολίσθησης δημοκρατίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης